Właśnie ''The Eagle'' i ''Centurion'' wyglądają dla mnie odpychająco. Przypominają ''Króla Artura'', Piktowie niczym plemię Indian, s legoniści mają skórzane segmentaty...
''Polowanie na czarownice'' bardziej do mnie przemawia.
Wersja do druku
Właśnie ''The Eagle'' i ''Centurion'' wyglądają dla mnie odpychająco. Przypominają ''Króla Artura'', Piktowie niczym plemię Indian, s legoniści mają skórzane segmentaty...
''Polowanie na czarownice'' bardziej do mnie przemawia.
Ja myślę, że to Indianie właśnie. "Na kraniec świata". :lol:
I rydwany są... w sumie to detale o niewielkim znaczeniu. Grunt, żeby coś o tym antyku było.
"Polowanie na czarownice" - co to jest?
Ktoś zapodawał linka na poprzedniej stronie do trailera, również nowy film. Bardziej powinienem napisać - Sezon, z tłumaczenia. Chociaż polski tytuł może być jeszcze inny. ;)
Teraz widzę strzemiona w The Eagle.
Nicolas Cage i Fantasy podobne do "Samuela Kane"...
Orzeł też fantasy... bo ja nie wierzę, żeby oni tak zrobili piktów. Wyglądają jak indianie, tańczą jak indianie, mieszkają w "tipi" jak indianie. Jest pokazany chyba typowy "barbarzyńca" i nie wygląda jak reszta... Rzymianie w nowym świecie to jakaś oryginalność. :)
Pomarzyć można.
No po prostu pełnia szczęścia. :)
A teraz powspominam Leslie Nielsena przy "Egzorcyście 2 i 1/2".
To raczej Piktowie... W opisie filmu jest ze akcja dzieje się na wyspach Brytyjskich... :/
Podobnie zrobili Daków w serialu Spartakus. Masakra.
Właśnie Spatakus. Obejżałem wszystkie odcinki 1 sezonu. Krew po prostu nierealistycznie cały czas tryska na wszystkie strony, z twgo co wiem to gladiatorzy byli podzieleni na grupy, każda walczyła innym stylem, pochodzenie w tym odgrywało też dużą rolę. Rozśmieszyła mnie postać gladiatora homoseksualisty Barki ,,Bestii z Kartaginy''. Czy przypadkiem Kartagina nie upadła jakieś 100 lat przed powstaniem niewolników? Było też wiele innych nieścisłości ale ogólnie film się podobał, chociaż czasem był zbyt epicki.
O to właśnie chodzi. Sam tytuł już mówi o tym, że krwi będzie nadmiar ;)Cytat:
Zamieszczone przez Delanos
Państwo Kartagina upadło, ale miasto Kartagina zostało zburzone, a większość mieszkańców wymordowana, jednak kilkadziesiąt lat później miasto odrodziło się.Cytat:
Rozśmieszyła mnie postać gladiatora homoseksualisty Barki ,,Bestii z Kartaginy''. Czy przypadkiem Kartagina nie upadła jakieś 100 lat przed powstaniem niewolników? Było też wiele innych nieścisłości ale ogólnie film się podobał, chociaż czasem był zbyt epicki.
W odcinku pdt ,,Legendy'' została przedstawiona historia Barki.
Po zdobyciu przez Rzymian miasta Kartagina dowódcy rzymscy kazali zebrać pozostałych przy życiu mieszkańców miasta i kazali im walczyć między sobą do ostatniego. Te igrzyska trwały cały dzięń aż zostało dwóch, Barka i stary generał. Barka po długiej walce położył swojego ojca i jako jedyny przeżył.
Aluzje były dosyć jasne że pochodził z TAMTEJ Kartaginy.
Filmy lub seriale "historyczne" ogladam jeno dla przyjemnosci nie zas dla historycznosci.Jezeli szukam faktow oraz odpowiedzi na nurtujace mnie pytania ide do biblioteki...rzadziej szukam na necie ;)
Cos dla fanow czasow wojen napoleonskich z genialnym Z.Cebulskim i cala plejada prawdziwych owczesnych polskich gwiazd ;)
http://www.youtube.com/watch?v=UQXqzj-Bg4E
@Delanos - nie pamiętam już tamtej historii o Barce. A więc masz rację, że pochodził z TAMTEJ Kartaginy.