Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
UWAGA ! UWAGA !
Steam przecenia wszystkie gry ze serii Total War m.in.
Shogun 2 TW z 40 do 20 euro
Napoleon TW z 20 do 10 euro
Empire TW z 20 do 10 euro
RTW gold z 10 do 5 euro
M2TW z 10 do 5 euro
Kingdoms z 5 do 2,5 euro
RTW Alexander z 5 do 2,5 euro
Także wszystkie ceny wszystkich DLC obniżono o połowę m.in. ostatnio wydany DLC do S2TW Rise of the Samurai kosztuje teraz 3,5 euro zamiast 7
Jest jakiś soundtrack do shoguna? Bo muzyka w intrze mi się spodobała
Przecena na steam, wszystko związane z TWS2 -67%, sama gra kosztuje teraz 13,33 euro a wszystkie DLC można kupić za niecałe 6 euro
Sprawdziłem cały soundrack do Shoguna 2 ale nie znalazłem muzyki z intra
Cytat:
Zamieszczone przez DzikiKot
Sprawdziłem cały soundrack do Shoguna 2 ale nie znalazłem muzyki z intra
To jest chyba zaimplementowane, w plikach gry na dysku.
Ja tak mam,przeszukaj komputer.
A ja mam takie pytanie, po pół roku przerwy wróciłem do Szoguna i zmieniło się główne menu. Poprzednio była super mega forteca a teraz mam jakiś paziowy fort :P Czasem jest tam lato, czasem zima.
Można jakoś wpływać na wygląd zamku?
Chyba raczej nie za bardzo. W święta np: Tematem wiodącym była choinka i bałwanki :). Po nowym roku wszystko wróciło do normy.
Ten paziowi fort to konsekwencja patcha z dodatkiem Narodziny Samurajów
Mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich.
Zastanawia mnie na jakiej zasadzie zapisywane są powtórki. Wczoraj zagrałem rozgrywkę rankingową i wygrałem ją cudem, przy życiu zostały mi tylko 2 oddziały(mnisi z rusznicami i samuraje z rusznicami) rozstrzelały wroga tak, że ten uciekł do lasu resztkami oddziałów których morale było o krok od załamania. Zająłem świątynie dającą dodatkowe morale a jego jednostki zaczęły uciekać(nigdy się z takim czymś nie spotkałem). Ale prawdziwego mindfucka zaliczyłem oglądając powtórkę z tej rozgrywki. Gdy powtórka doszła do kluczowego momentu w którym wrogi awatar stara się szarżować na moich mnichów z rusznicami, zostaje rozstrzelany a mnisi starają się uciekać przed oddziałem samurajów goniącym go, na powtórce dzieje się coś zupełnie innego, wrogi awatar rozjeżdża moich mnichów którzy nie wiedzieć czemu nie oddają strzału a na dodatek podbiegają kawałek w jego stronę, tracą morale i uciekają. Dzieje się tam jeszcze parę dziwnych rzeczy takich jak zaatakowanie moich samurajów z rusznicami wręcz przez silny oddział wroga, do tej walki podczas gry nie doszło, na dodatek ten oddział wygrał, okazuje się że na powtórce przeżywają moi bohaterowie z kataną i z łukiem, stoją gdzieś daleko i nic nie robią. Powtórka kończy się na niczym, po prostu jest urwana nie przedstawia kto wygrał ani nic w tym stylu. Oglądając drugi raz zauważyłem też, że poziomy moich weteranów są niewłaściwe, trochę zawyżone w stosunku do tego co było w rzeczywistości.
Bardzo często spotykany bug. Chyba żadna powtórka nie jest w pełni poprawna, dzieją się właśnie takie rzeczy jak opiasałeś - pokazuje zupełnie co innego niż było naprawdę, inny jest wynik bitwy, zawyżone staty itp.