Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
Cytat:
a Volo nie rozumiem... niby właśnie kumaty a daje się wodzić za nos naszym rodzimym islamistom spod znaku celtyka.
Ehe, ja się daję wodzić? Przy tym co Ty mówisz to brzmi jak pochwała! :p Poza tym co ma niechęć do islamu wspólnego z poszukiwaczami słońca? Bo chyba o nich mówisz? Mamy w tej sprawie podobny pogląd, w innych bardzo się różnimy. I tutaj również my się glaco różnimy. Nie stoję twardo jak krowa po jednej stronie bez względu na wszystko, wolę zwracać uwagę na fakty, a te są przeciwko tobie. Ty zaś wolisz twardo trzymać się lewej strony, bez względu na wszystko, choćbyście mieli z mostu skoczyć to pójdziesz za nimi. I to ja niby jestem zmanipulowany. ;)
Co do tej głowy. Trochę mnie to śmieszy. To tak jakby przed kościołem zorganizować koncert black metalowy. Albo nawet nie koncert a puścić muzykę z radia. Czaje, że nie bawimy się w punkciki, ale jest jakaś różnica w kradzieży, wandalizmie, a postawieniem głowy świni. Jak w prawie karnym są przestępstwa mniejsze i większe. Co z tego, że muzułmanie mają taki a nie inny stosunek do tego zwierzęcia? Religie pełne są absurdów, które gdy dotyczą KK z radością wyśmiewasz. Ba podejrzewam, że jeszcze przyklasnąłbyś takie zachowaniu. Ja bym tak zrobił, tylko dziwię się, że tak Cie to oburza gdy chodzi o meczety.
Cytat:
Dan Eivind Lid dokonał swego postępku w proteście przeciwko akcji muzułmanów, którzy zmusili miejscowy szpital do usunięcia z oddziału dziecięcego plakatu z Prosiaczkiem z „Kubusia Puchatka“
Jeśli to jakiś lewicowiec by zrobił taką akcję przeciwko Kościołowi - vide pan od motylków, to glaca pisałbyś, że ma jak najbardziej do tego prawo i że nie wolno naruszać swobody wypowiedzi, protestu etc.
możesz się ode mnie odczepić? bezkarnie mnie obrażasz i jeszcze dyskutujesz ze słowami, których nie wypowiadam.
oczywiście, że ma prawo pan od motylków tak jak i ten koleś od świńskiej głowy. Jedynie zwracam uwagę, że jedno dla was to bezczesczenie, a drugie ''spoko akcja'' zależnie od rodzaju świątyni. Tylko tyle. Nie dopowiadajcie sobie reszty.
Cytat:
Nie stoję twardo jak krowa po jednej stronie bez względu na wszystko, wolę zwracać uwagę na fakty, a te są przeciwko tobie.
jakie niby fakty są przeciwko mnie?
nie stoisz twardo po jednej stronie, ale naiwnie uważasz, że antyislamiści w Polsce to zwolennicy laickiego państwa, świeckości itd. Nie, to osoby, które wprowadziłyby katolicki szariat gdyby tylko mogły, a walka z islamem to idealna okazja dla nich aby się wykazać, zewrzeć szeregi w obliczu urojonego wroga. Żydów też przed wojną w Niemczech był promil, ale udana propaganda antyżydowska połączona z antylewicową dała nad wyraz udany efekt.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Jedynie zwracam uwagę, że jedno dla was to bezczesczenie, a drugie ''spoko akcja'' zależnie od rodzaju świątyni.
@glaca postaram sie wyjasnic te dwa akty nietolerancji jak przedszkolakowi.Jest roznica pomiedzy zdemolowaniem i obrabowaniem McDonalda a jego pikieta.Swinski ryj zastapil transparenty.Zalapales ;) ?
jest różnica między pikietą a świńskim ryjem. To tak jakby przed kościołem ktoś wywiesił genitalia na krzyżu. Też byś bronił? Myślisz, że autorowi nic by nie groziło? ;) Poza tym pana od motylków sądzono, Dodę i Nergala również (chociaż nie popełnili ''przestępstawa w kościele). Pussy Riot za zaśpiewanie piosenki skazano na łagry. Wszystko w chrześcijańskich krajach.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
jest różnica między pikietą a świńskim ryjem. To tak jakby przed kościołem ktoś wywiesił genitalia na krzyżu.
Jest roznica pomiedzy wyeksponowaniem pogardzanego produktu zwierzecego a profanowaniem symboliki religijnej.Wciaz nie zalapales ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Pussy Riot za zaśpiewanie piosenki skazano na łagry. .
Z tego co pamietam to zaspiewaly w cerkwi dosc niewybredny txt ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Poza tym pana od motylków sądzono, Dodę i Nergala również (chociaż nie popełnili ''przestępstawa w kościele).
Jak sam slusznie zauwazyles ich sadzono a nie z miejsca ukrocono o glowy
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Wszystko w chrześcijańskich krajach.
W ktorych kazdy ma prawo do swobody wypowiedzi w przeciwienstwie do krajow muzulmanskich ;)
Cytat:
Jest roznica pomiedzy wyeksponowaniem pogardzanego produktu zwierzecego a profanowaniem symboliki religijnej.Wciaz nie zalapales ;)
ale świnia jako taka jest symbolem nieczystości w ich religii.
Cytat:
Z tego co pamietam to zaspiewaly w cerkwi dosc niewybredny txt ;)
i zasłużyły na karę?
Cytat:
Jak sam slusznie zauwazyles ich sadzono a nie z miejsca ukrocono o glowy
kolesia od świni skrócono o głowę?
Cytat:
W ktorych kazdy ma prawo do swobody wypowiedzi w przeciwienstwie do krajow muzulmanskich ;)
dlatego powtórzę: powinniśmy wspierać ruchy laickie, wolnościowe w krajach islamskich zamiast nakręcać spiralę przemocy i nienawiści, na której zyskują jedynie islamiści. Póki jesteśmy sojusznikami krajów lansujących szariat i wszystko co najgorsze, to takie historie będą się powtarzały. Wyrzucenie muzułmanów z Europy nie sprawi, że radykalizm islamski zniknie- podobnie okupowanie muzułmańskich krajów- to tylko zwiększa szansę na rozlew krwi w przyszłości.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
i zasłużyły na karę?
Skoro tresc pioseneczki byla obrazliwa dla wyznawcow prawoslawia to dlaczego nie?
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
kolesia od świni skrócono o głowę?
A dlaczego ktos by mial to zrobic?Sady w chrzescijanskich krajach sa cywilizowane.Czy muzulmanow z Wloch za ich czyn skrocono o glowy?Bede odpowiadac przed wloskim wymiarem sprawiedliwosci i tyle ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
ale świnia jako taka jest symbolem nieczystości w ich religii.
Ciekawi mnie z jakiego zwierzecia muzulmanie maja zrobione paski,sandaly,portfele,etc ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Wyrzucenie muzułmanów z Europy nie sprawi, że radykalizm islamski zniknie.
Z Europy na pewno ;)
Cytat:
nie stoisz twardo po jednej stronie, ale naiwnie uważasz, że antyislamiści w Polsce to zwolennicy laickiego państwa, świeckości itd. Nie, to osoby, które wprowadziłyby katolicki szariat gdyby tylko mogły, a walka z islamem to idealna okazja dla nich aby się wykazać, zewrzeć szeregi w obliczu urojonego wroga. Żydów też przed wojną w Niemczech był promil, ale udana propaganda antyżydowska połączona z antylewicową dała nad wyraz udany efekt.
Glaca proszę! Własnie dowiedziałem się, że między innymi moi rodzice są ultrakatolami, narodowcami i pewnie rasistami bo mają taki sam stosunek do islamu jak ja. Co tam, że mój ojciec jeździł po pierwszych Jarocinach, że popiera prawa gejów, że nosi na lekcje koszulki antyrasistowskie. To na 100% krypto nazista! Co tam, że mój wykładowca z psychologii pozytywnej nazywa Islam pseudo-religią i obawia się jakiego psychologicznego zniszczenia dokonuje Koran w głowach. Dlaczego ich wymieniam? Bo takich ludzi jest masa! Nie mają związku ani z prawicą, ani z jakimiś skrajnymi zacowaniami, nie uczestniczą w życiu stron o ematyce antyislamskiej, a mimo to obawiają się muzułmanów. Dlaczego? Po fakty odsyłam do Frnacji, Belgii, Szwecji, Angli itd. Glaco, wyjdz na ulice, popytaj ludzi co sądzą o islamie. Poza tym nie ogarniam, siedzę trochę w tych antislamskich grupach i mamy tam cały przekrój ludności. Od Katolików po ateistów, od prawicy nawet po lewice! Czasem mam wrażenie, że żyjesz w innym świecie. Bo nie mam pojęcia, jak mając internet, mózg i oczy możesz wytaczać takie absurdalne argumenty.
tym bardziej uważam, że kiedy sytuacja się zaogni, to będzie istniało społeczne przyzwolenie na przemoc wobec imigrantów. Co z tego, że islam większość ludzi zna tylko z internetu- nienawiść i strach wobec nieznanego jest tym większa.
bardzo chętnie zapoznam się z tymi antyislamskimi grupami, gdzie znajdzie się miejsce dla lewicy czy osób lgbtq.
póki co natykam się jedynie na wypowiedzi w takim tonie:
[spoiler:lytqha0z]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...52007716_n.jpg[/spoiler:lytqha0z]
tym się właśnie różni polski PDL od angielskiego- u nas jest to po prostu kolejna zbieranina nazipatriotów.