Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Apolion
Witam :)
Od dawna śledzę forum i postanowiłem się "ujawnić" słysząc tyle pierdolamento na temat Romka 2.
Zupełnie nie zgadzam się z krytyczną masą która tak zajadle krytykuje CA.
Jestem fanem od Shoguna tak swoją drogą .
"How far will you go for Rome" ?
Jak zainwestowałem w kompa ponad 3 kawałki , wolne w pracy itp sprawy.
Gram od początku , i widzę jaka gra była i jak wygląda obecnie.
Na początku nie powiem była tragedia, to co zaserwowali na panowie z CA wołało o pomstę do nieba .
Tragiczne fps [nawet jak na mego kompa :O ] bunty , fawele w mieście ;) , run na flagę .
Wybaczyłem dużo = [nawet brak możliwości gry z kumplem w multi przez totalne zwiechy] :[
Dlaczego ?
Gra ma totalny potencjał, już od początku to się czuje i widzi z każda upływającą godziną .
Tak to najlepszy TOTAL WAR --- EVER !
Syndrom jeszcze jednej tury którego nie czułem od Shoguna I.
Grafika powala na kolana tutaj przyda się wklejenie tego linka
[youtube:z5maz783]http://www.youtube.com/watch?v=xeEVpcbkh5M[/youtube:z5maz783]
Pewnie widzieliście ale co tam ;)
Dla wszystkich którzy jeszcze nie zakupili - zwracam się z ROZSĄDKIEM
MARSZ DO SKLEPU !
Gra z każdą kolejną łatką jest coraz lepsza , już teraz sztuczna inteligencja jest znośna .
A będzie coraz lepiej :)
pozdrawiam was :)
ja też polecam wszystkim kupić, ale nie teraz, zwłaszcza jak ktoś nie ma nowego kompa(nie będzie mógł szczytować na widok wodotrysków - jak ten pan powyżej) - powinien poczekać do momentu gdy gra osiągnie wydajność i grywalność z poziomu shoguna2 - zaoszczędzicie nerwów i kasy.
@apolion
Przez takich kowalskich jak ty jest era DLC, płakania że produkcja gier jest droga (200mln dolarów na reklamy i 10mln na grę via cod ;)), same odgrzewane kotlety i nacisk na szybsze wydawanie gier nawet jeśli są one wyraźnie niedokończone.
Do ludzi z rozsądkiem.
Nic nie tracicie jeśli poczekacie, a i lepszy efekt będzie jeśli poczekacie z kupnem.
Pokażcie CA że nie będziecie płacić za wyraźnie niedokończony produkt.
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
@apolion
Przez takich kowalskich jak ty jest era DLC, płakania że produkcja gier jest droga (200mln dolarów na reklamy i 10mln na grę via cod ;)), same odgrzewane kotlety i nacisk na szybsze wydawanie gier nawet jeśli są one wyraźnie niedokończone.
Do ludzi z rozsądkiem.
Nic nie tracicie jeśli poczekacie, a i lepszy efekt będzie jeśli poczekacie z kupnem.
Pokażcie CA że nie będziecie płacić za wyraźnie niedokończony produkt.
Nowy po 30 ciężko jest czymkolwiek człowieka zainteresować .
A i pracując w kraju liczę się z każdym groszem , nie łyknę wszystkiego jak młody pelikan .
Gra jest dopracowywana - ale już teraz warto ją nabyć , takie jest moje zdanie .
Cytat:
Apolion pisze:
Witam :)
Od dawna śledzę forum i postanowiłem się "ujawnić" słysząc tyle pierdolamento na temat Romka 2.
Zupełnie nie zgadzam się z krytyczną masą która tak zajadle krytykuje CA.
Jestem fanem od Shoguna tak swoją drogą .
"How far will you go for Rome" ?
Jak zainwestowałem w kompa ponad 3 kawałki , wolne w pracy itp sprawy.
Gram od początku , i widzę jaka gra była i jak wygląda obecnie.
Na początku nie powiem była tragedia, to co zaserwowali na panowie z CA wołało o pomstę do nieba .
Tragiczne fps [nawet jak na mego kompa :O ] bunty , fawele w mieście ;) , run na flagę .
Wybaczyłem dużo = [nawet brak możliwości gry z kumplem w multi przez totalne zwiechy] :[
Dlaczego ?
Gra ma totalny potencjał, już od początku to się czuje i widzi z każda upływającą godziną .
Tak to najlepszy TOTAL WAR --- EVER !
To że gra może stać się najlepszą z serii to się nawet zgodzę, ale zachęcanie do zakupu tej bety na obecnym poziomie hm.. pisałeś to na trzeźwo ? czy jesteś jeszcze pod wpływem marketingowego bełkotu CA ?
Cytat:
Dla wszystkich którzy jeszcze nie zakupili - zwracam się z ROZSĄDKIEM
MARSZ DO SKLEPU !
No a z tym tekstem to już zupełnie pojechałeś :lol: :lol: :lol:
Rozsądek to chyba na urlopie ;)
Za jakieś parę miesięcy jak gierka stanieje i ją być może załatają jak najbardziej będzie godna polecenia.
Nooo Appolion pojechał po bandzie.
Też jestem fanem od początku,wszystkie części w oryginale. ROME 2 TOTAL BUG.
Tak to sie powinno nazywać.
Wybaczałem wiele z tym ostatnim Romkiem,ale po ostatnim patchu(do tej pory jako tako chodziło)zadnej bitwy ręcznie nie moge rozegrać-po kilku minutach ląduje we windzie :x
PS:ciekawe czy jakie płatne DLC zdecydują sie pany menegery z CA wypuścić. to by była jazda...
marko po takiej akcji hejtowania tego produktu musiałem posunąć się do tych granic .
Wiele osób zastanawia się nad kupnem - dużo się wstrzymuje co w mojej opinii wychodzi im na dużą szkodę.
Stąd ta retoryka ;) "rozsądku "
Mam sporo znajomych którzy katują tą grę , każdy widzi jak wygląda ale większość przymyka oko
z uwagi na to że obcuję się z czymś "zjawiskowym "
Tak jesteśmy bandą kowalskich bez gustu :D i rozsądku :mrgreen:
Może ktoś wie kiedy można spodziewać się nacji Seulecydzi ?
Jakaś przeciwwaga dla Rzymu musi być !
Cytat:
Dokładnie. Albo jest jeszcze inne określenie. Casuale ;)
Cytat:
marko po takiej akcji hejtowania tego produktu musiałem posunąć się do tych granic
To hejtowanie jak to ująłeś jest jak najbardziej zasłużone na chwilę obecną.
Cytat:
Wiele osób zastanawia się nad kupnem - dużo się wstrzymuje co w mojej opinii wychodzi im na dużą szkodę.
:lol: Moim zdaniem nic nie tracą, a zaoszczędzą sobie irytacji. Szkody żadnej na pewno nie poniosą, a te 140 zł można wydać dużo lepiej na pewno nie wspomagając CA.
Cytat:
Mam sporo znajomych którzy katują tą grę , każdy widzi jak wygląda ale większość przymyka oko
Właśnie, katują dobrze to jąłeś bo czasami trudno czerpać z tej gry przyjemność ,a Ty jeszcze zachęcasz ludzi do jej kupna :lol: :lol: :lol:
Seleucydzi są ale nie można nimi grać, ja gram Rzymem od ponad 100 lat i widzę że cienko przędą na mapie -jakieś bestie z bardzo dalekiego wschodu daj im chyba niezły wycisk
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Cytat:
Dokładnie. Albo jest jeszcze inne określenie. Casuale ;)
OMG ! Jak ktoś chce być pro graczem i być z tego dumny to polecam inne gry w których trzeba się wykazać ;) Ta gra była, jest i będzie casualowa :roll:
Apolion ma racje w wielu sprawach ale haterzy i tak go zjadą bo przecież jak można chwalić grę która im się nie podoba no jak można ? 8-)