Dyskutować się będzie jak patch wyjdzie :? Na razie nie wiadomo jakie zmiany wejdą więc o czym tu dyskutować?
Wersja do druku
Dyskutować się będzie jak patch wyjdzie :? Na razie nie wiadomo jakie zmiany wejdą więc o czym tu dyskutować?
o zwykłych oczekiwaniach,merytoryczna rozmowa, nic więcej, lepsze to niż sprzeczki na poziomie rozmów o aktywności forum, po prostu żenadaCytat:
Zamieszczone przez wybobrak
Oczekiwania chyba są znane ;) . Ja zostawię sobie głos w debacie mając już wiedzę "w ręku". Jeżeli naprawdę to ma być ostatni "indywidualny" patch nie związany z przyszłymi DLC, to po nim zdecyduję się na któregoś moda, bo ciągle gram na czystym Romku (i tak ostatnio prawie nie gram). Tak skrótowo to wiadomo: oblężenia i poszerzenie opcji w dyplomacji. O polepszeniu AI w kampanii nie ma we mnie wiary. ;)
Są głosy o opcjach w dyplomacji jak wymiana miast, tzw ziemia za pokój, jest dużo sugestii w kwestii drzewa rodziny,4 pory roku, opcja w menu gł do wyboru, itp boje się że za duże są oczekiwania, a CA jest pod dużą presją czasową, widać to na oficjalnym forum CA.Na dzień dzisiejszy uważam Rome 2 po patchu nr 9 za bardzo przyzwoitą grę, a nie grałem prawie 3 miesiące, widać naprawdę postęp od czasów 3 września
O deklaracjach CA na spotkaniu z moderami w poniedziałek pisałem tutaj:
viewtopic.php?f=587&t=15062
Warto przeczytać tą krótką notkę i nie robić sobie złudzeń. Dodatkowo, można zapomnieć o postępach w modowaniu Empire czy Napoleona dzięki pomocy CA. Kiedy Wangrin (moder) zapytał przedstawicieli CA jeden jedyny raz o pewną sprawę z tym związaną, natychmiast zapadła w pokoju grobowa cisza, wręcz zmroził tym atmosferę, a Jack Lusted (CA) zrobił minę nie do opisania jak relacjonują świadkowie.
Ktoś z CA o tym wspominał czy są to jedynie pomysły graczy?Cytat:
Zamieszczone przez mardar282
Cytat:
Zamieszczone przez mardar282
Mogę się mylić, bo już czytałem o tym jakiś czas temu i w natłoku setek postów dotyczących spotkania z twórcami modów, ale CA chyba jasno dało do zrozumienia, że wymiana prowincji drogą dyplomacji jest jedną z tych rzeczy, które już nie zostaną zmienione, ani nie będzie się dało tego modować.
Wszystko to były domysły, czytaj komentarze fanów TW a nie oświadczenia CA, natomiast wszyscy opierają się na słowie prawdopodobnie,dlatego zachęciłem do rozmowy aby poznać Wasze sugestie lub może wiecie sami coś więcej, natomiast jeśli w opcjach dyplomacji wymiana miast nie wchodzi już w grę, nie za bardzo rozumie decyzji CA, może to kwestia techniczna którą na tym etapie gry nie można już zmienić ?. Nie mnie to oceniać, natomiast jestem życiowym optymistą , więc będzie dobrze.
Zawsze tylko wypowiedzi fanów czytam, nie to co jest od CA ;)
Z dyplomacją to może nie tyle co się nie da, co nikt im nie da kasy za darmowe dodanie tego elementu do gry, bo trzeba go zrobić od podstaw.
Jesli chodzi o oczekiwania, to przede wszystkim niech poprawia animacje ktore zepuli 9-tka, no i oblezenia niech ogarna bo to co AI wyprawia kiedy ma zdobyc obwarowane miasto to jest smiech na sali. Reszte tego czego od romka oczekuje mam dzieki modom, wiec mi by wystarczylo w zupelnosci tyle ;)