Angus:
Lord Tuthmes stoi za wszystkimi ostatnimi kłopotami. Jego rab, Muru, jest tym czarownikiem przywołującym bestię. A zahipnotyzowani byliśmy, gdyż bóstwo któremu pomagamy zesłało nam wizję Ageero.
Wersja do druku
Angus:
Lord Tuthmes stoi za wszystkimi ostatnimi kłopotami. Jego rab, Muru, jest tym czarownikiem przywołującym bestię. A zahipnotyzowani byliśmy, gdyż bóstwo któremu pomagamy zesłało nam wizję Ageero.
Haakon do Hasana:
No trochę bardzo... Vira tu chyba przechodzi załamanie nerwowe z tego powodu hehe... No nic
Haakon do Aagery:
Królowa Tanada m.in. rozpoznała pismo tegoż lorda. To on napisał nam tą groźbę. Co zamierzasz teraz uczynić kapłanie?
Vira
Hasanie... Wyjąkała ze łzami w oczach - ja nie znałam człowieka, którego pokochałam... Rzekła, tak by tylko Hasan słyszał.
Hasan
Podszedł do Viry i nic nie mówiąc objął ją ciepło.
Vira
Rozkleiła się całkowicie, płacząc w objęciach Hasana.
Haakon:
Zaraz będzie kolejna runda, tym razem druid kontra Hasan - pomyślał po czym głośno powiedział: "Przygotowałem wam te źródło światła. Są to świecące kryształy,które działają przez godzinę po zapaleniu ich. Żeby zaczęły świecić należy je potrzec. Niestety ale zrobiłem tylko 3. Światło jest na tyle silne, żeby mogło oświetlić drogę czy jakieś pomieszczenie. "
Angus:
Otworzył oczy po koncentracji i zobaczył swą Ukochaną w objęciach Hasana. Ledwo powstrzymał się przed rzuceniem pioruna by ubić ich na miejscu, ale gdyby wzrok mógł zabijać, to już by hanza straciła dwie osoby. Mogli byście mieć na tyle przyzwoitości by nie robić tego na moich oczach warknął po chwili.
Kielon
W tym momencie żałował, że na ma jakiejś flaszki, usiedli by Sobie z Veroniką i Ageerem i obejrzeli teatrzyk popijając
Setnik Gamboru
Dziękuję za uratowanie mi życia mości Hasanie. Poczekam az skończycie naradę i porozmawiam z czcigodnym Ageerą.
Ageera
Lord Tuthmes pochodzi ze starożytnego rodu, wycofał się z życia politycznego, zrezygnował z funkcji królewskiego doradcy. Jego pałac jest silnie strzeżony, może to kolejna fałszywa informacja, jesteście pewni, że jego czarownik stoi za zabójstwem. Amboula i wielu innych ofiar demona?
Jeśli się mylicie królowa Was zabije, będzie musiała. Jeśli to naprawdę on trzeba przemyśleć jak go dostać, ma wielu ludzi do ochrony.
Hasan
Zamilcz druidzie, nawet nie widzisz że Vira przez Ciebie płacze, miałbyś na tyle przyzwoitości by zobaczyć coś po za czubkiem własnego nosa,- odwarknął mu.
Do setnika
Nie dziękuj, wystarczy że przekonasz ludzi że to nie królowa Waszego generała zabiła.