Co do czytelnictwa - czytałem gdzieś, że podobno Polacy w ostatnim okresie czytają coraz więcej. Na pewno zaś coraz więcej książek kupują. Podobno najlepiej to zauważyć w dziale książek naukowych, encyklopedii itp. Powiem, że coś w tym jest.
Wersja do druku
Co do czytelnictwa - czytałem gdzieś, że podobno Polacy w ostatnim okresie czytają coraz więcej. Na pewno zaś coraz więcej książek kupują. Podobno najlepiej to zauważyć w dziale książek naukowych, encyklopedii itp. Powiem, że coś w tym jest.
Jak do tej statystyki brali tylko ilość książek kupionych w księgarniach to się nie dziwię, że taka słaba. Czy biorą też ilość wypożyczonych z bibliotek i ilość kupionych w antykwariatach? W każdym razie nie zweryfikują dokładnie ile Polacy czytają. Ostatnio kupiłem na wyprzedaży 42 książki za 10 zł, ciekawe czy policzyli mi te 42 jako przeczytane :mrgreen: Poza tym ksiażka książce nierówna, porównać np. "poczet cesarzy rzymskich" na ponad 800 stron a jakiś komiks z obrazkami.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... tatow.html :lol: :lol: :lol:
Akcja była skierowana na popularność rządu i pokazanie jaki to "niezależny" jest prezydent. Z "haraczami na partie" i "dopalaczami" było podobnie- też skok na popularność a efektów CELOWO brak. Jedyne co ten rząd robi konsekwentnie i z sukcesami to niszczenie finansów państwa. Obawiam się że rytuał nad urną A.D. 2011 nic nie zmieni- nie ma merytorycznych kandydatów do władzy. Wybieramy cały czas z tych samych ludzi i ich dzieci, z tych samych układów, z tych samych złodziei.
Pytanie mam jedno- ile jeszcze muszą stworzyć etatów, żeby lemingi mogły zatrudnić po urzędach wszystkich swoich krewnych?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... asizm.html
dosko! :D
czyly wychodzi na to, ze holocaust to po prostu ten gwarant w mozaice biologicznych cech w dzialaniu . jozefiemaryjo, kogo na tych sedziow biera....
najlepsze:
Albo koleś sam pod togą mieczyk chrobrego nosi ;) albo jest nieprzeciętnym idiotą... Co zresztą nawet nie tyle, że się nie wyklucza, co wręcz zazwyczaj występuje tu jednostronna zależność...Cytat:
Sąd założył więc, że manifestanci nie nienawidzą tych, których chcą przepędzić ze swojego kraju, a celem ich demonstracji było jedynie poinformowanie o ich poglądach. Jednym słowem - nie nawołują do nienawiści na tle rasowym, lecz jedynie domagają się, żeby "asfalt leżał na swoim miejscu".
Sądy są opanowane przez kryptofaszystów. Nie wiedziałeś?
taaa. rasiści bo nie ślinią sie na widok bambuska jak wszyscy. szkoda, ze niektorych piewcow postepu ta malpa mol nie zarazila.
Możemy głodować, grunt żeby była tolerancja.
no przecież nie ma. wyrok powinien was właśnie cieszyć. teraz zawsze będzie można się powołać na ten wyrok jak się komuś nie spodoba ktoś ze względów 'mozaiki ras ludzkich' i pobije na śmierć za żydowski nos czy śniadą skórę brudasa 8-)
ale co tam. ważne żeby się można było nażreć przed tv.
a co, myslales ze zydowska gazeta pochwali ten wyrok ? zaluje, ze im nabilem wejscie.