Kto mi może napisać wszystkie dostępne frakcje w grze albo powiedzieć gdzie ją znajde
Wersja do druku
Kto mi może napisać wszystkie dostępne frakcje w grze albo powiedzieć gdzie ją znajde
Jaka wersja SS ? Dostępne frakcje są po odpaleniu moda, w SS nie trzeba nikogo odblokowywac by nim grać o ile pamiętam. Frakcje sa w data/world/mapscampaign/imperial_campaign to plik descr_strat.
Witam,
Czy u Was na arenie międzynarodowej tez jest tak cicho i spokojnie jak u mnie?
Gram Anglią, na SS6.4
Ustawienia:
poziom M/M w ustawieniach kampanii wybralem Savage, ogranieczenie produkcji jednostek, odhaczyłem system uzupełniania zapasów .
Po pierwszych walkach (ok.20tur) nastąpił wieczny pokój w Europie. Wojuje głownie HRE ale nie zdobywa za dużo terenów. Reszta stoi i sie przygląda. Mnie udało sie podpisać 5 sojuszu w tym z Papą (coś bardzo łatwo? chyba za łatwo)
Po zdobyciu ziem UK nastąpiła nuda... nikt nawet nie porobuje dzgnac w plecy, nawet Francja nie podchodzi pod moje granice a mam w posiadnaiu Cean, Rennes i Antwerpie.
U Was tez jest tak spokojnie?
Aha, co robicie z wojskami które ruszy na krucjate ale nie załaapały sie na zdobycie miasta?
Savage ai na M/M może być dośc spokojne. Na wyższych poziomach bywa agresywniejsze. Duzo zależy jak silne masz państwo i jaką reputację.
Dzięki za odpowiedz. W międzyczasie trochę pozmnienialo. Zaczęły się walki w europie ale tylko przeciwko HRE. Dania, Francja, Norwegia i Venecja ruszyły na HRE i zaczęły odgryzac prowincję kawałek po kawałku. Po za tym cisza.
Mam podpisane 5 sojuszu w z tym z papa. Nikt nawet nie próbuje mnie zaatakować, nuda. Ruszylem w końcu na Francje ale ze Papa jest moim rodakiem przymyka oko na moje harce we Francji. Dzięki temu po 3turach zabojady podbite w 75%. Reszta Europy tylko obruszyla się ale nie poszła z pomocą Francji, może przez to ze ciagle mam sojusz z Ks. Papieskim .
Widać muszę spróbować na poziom wyżej.
Zagraj w Bellum Crucis 6.3 viewforum.php?f=367
Nie omieszkam sprobowac.
Sprawa sie wyjaśniła, mając sojusz z Papą wszyscy boja się zaatakować. Wystraczyło że na chwile zerwany został najechała mnie Norwegia.
Czy mogę prosić o podanie skąd ściągnąć bo nie widzę linków ?
Znalazłem.
Czy jest możliwa zmiana wielkości oddziałów? Chodzi mi o to, że jak oglądam screeny tutaj http://www.twcenter.net/forums/showt...94692&page=164 to albo mi się wydaje albo niektóre oddziały są ze 2-3 razy większe niż te które mam w grze. Mam wrażenie, jakby były tam oddziały po 150 człowieka, a ja mam co najwyżej jakiś rycerzyków po 60 w oddziale. Czy może to zależy od roku, w którym jestem? Narazie zaczynam początek tej późniejszej ery. Pamiętam, że w Rome Total War można było zmieniać rozmiary oddziałów do prawie 200 w jednym. Czy to ja mam zwidy czy jakoś można zmienić? Szukałem w opcjach i na forum i nie znalazłem nic.
Wchodzisz w opcje, dalej w ustawienia gry i po prawej powinno być unit scale albo coś w tym stylu( nie mam ss obecnie zainstalowane) dajesz huge i masz max ludzi w oddziale.