Po wróceniu do włoskiego tekstu Bellum w ogóle przestało działać, wywala się 2-3 sekundy po starcie.
Wersja do druku
Po wróceniu do włoskiego tekstu Bellum w ogóle przestało działać, wywala się 2-3 sekundy po starcie.
A submody jakieś masz? Włoski text działa na czyste Bellum. I się nie nadpisuje a wycina polski na moment a potem wstawia włoski text do Bellum. Ja nie mam problemów z savami. Ale robię savy co kilkanaście tur z różnymi nazwami. To najlepsze zabezpieczenie. Napewno włoski text nie zadziała jak masz submoda Mietka.
Nie. nie mam żadnych submodów i tak jak mówisz, całkiem wycinam polski tekst, a nie go nadpisuję, dlatego nie wiem o co chodzi :shock:
Mam 2 newbie pytania ale chcę sie upewnić . :oops:
1 Czy submod na darmowe jednostki w garnizonach daje zwolnienie z żołdu także frakcjom prowadzonym przez komputer ? :roll:
2 Czy money script zbiera fundusze za posiadane prowincje (dodatkowe o ile się nie mylę) także frakcjom prowadzonym przez komputer ? czy tylko frakcji prowadzonej przez gracza? :D
1. Submod daje także kompowi darmowe jednostki tak jak Graczowi.Cytat:
Zamieszczone przez Azwrait
2. Money script zabiera tylko Ludzkiemu Graczowi.
Mam pytanie odnośnie flot handlowych. Otóż w poradnikach napisane jest, że gdy mam już tą flotę załadowaną to muszę przypłynąć nią do portu w stolicy... A co jeśli moja stolica (Kraków) nie ma portu, bo nie leży nad morzem? Czyżbym musiał w związku z tym ustanowić stolicą jakieś miasto z dostępem do morza (np. Gdańsk, w którym moja flota stoi już kilka tur i dalej jest załadowana)?
Tak musisz przenieść stolicę. Można do Gdańska albo Gniezna, w tym drugim wypadku dopływasz do wybrzeża, na północ od Gniezna lub Poznania w submodzie Mietka.
Mam pytanie, jakie korzyści daje posiadanie lennika?
Na ile się orientuję, siła Lennika jest wliczana do siły twego państwa, we wszelkich statystykach. A to jak jestes silny wpływan na szansę zaatakowania Cię pzrez inne frakcje. Pozdrawiam.
Bardzo mi się podoba to, że beztrosko kursują po moich polskich włościach Węgrzy. Zajęli sobie Grodno i Halicz i tak spacerują sobie z Grodna obok Krakowa do swojej stolicy . W podstawce też tak robili, ale chociaż nie odbywało się to bezkarnie, bo stosunki spadały, a tu jakaś bida. Nie dawałem im pozwolenia na przemarsz wojsk. Stosunki mam 10, więc jakoś się nie boję, ale przecież jakaś mała szansa na atak jest i co wtedy? Zaskoczą mnie bezczelnie.