Akurat nowe TW bez modów też są beee, ale ogólnie to się raczej zgadzam z Grogmirem :)
Wersja do druku
Akurat nowe TW bez modów też są beee, ale ogólnie to się raczej zgadzam z Grogmirem :)
Tylko jeżeli chodzi o AI, ale wyglądu mapy, czy jednostek i ich historyczności w takim Shogunie i FotS raczej nie trzeba koniecznie poprawiać. ;)
Do ETW olałbym szczególy. Ale teraz kiedy CA na każdym kroku utrudnia życie moderom wymagam pełnej poprawności historycznej. Poza tym czy ktoś zmuszał CA by robili grę historyczną? Nie sami z siebie to powiedzieli. Mogli powiedzieć, że będą robić grę tylko w pewnej części historyczną. Jeszcze trzeba dodać że RTW2 nie będzie tanią grą (szczególnie jeśli dodać DLC). Ja płacę ja wymagam by wywiązali się z obietnicy.
Grogmir przygotuj się psychiczne na wtorek/środę bo pewnie pokażą jakiś trailer/gameplay i dopiero będzie narzekanie niektórych osób ;)
@cyborgowiec Nie "płacę - wymagam", a "podoba mi się - kupuję, nie podoba - nie gram", taka drobna różnica. ;)
Odpowiedź Lusteda w sprawie Egiptu:
Cytat:
The Egyptian Pikemen are based on the machiamoi forces in the Ptolemaic army and which reflected a mixing of local troops with Hellenic fighting style. As others have pointed out it is not based on the armies of 2000 BC, just the look of the native Egyptian soldiers during the time period.
You linked to the Europa Barbarorum faction page, but the unit they have also wears padded armour, as does the EB2 unit: http://img210.imageshack.us/img210/463/machph3.png
There are also miniatures that show units in padded armour, and with the same style hats: http://www.ancientbattles.com/seleuc...2_test_000.jpg
They are the levy pike unit for Egypt, not the main pike unit which will be armed and armoured in the Hellenic style.
We've done our research.
No i pierwszy postna tej stronie, jest tym do czego zmierzałem!! Przyczepiliście się do tego, że powiedzieli że ma być historyczna, że aż głowa boli, a tym czasem co post to inne "fakty" historyczne każdy wypisuje. A niech ktoś znajdzie tą wypowiedź o historyczności, bo jak dla mnie zapowiadali tylko "najbardziej historyczną CZĘŚĆ SERII", którą raczej jednak mimo wszystko będzie :).
No właśnie nie będzie, będzie tak samo historyczna jak poprzednie, a przez granice (balans?) to i nawet jeszcze mnie (co z tego że możeMY zmienić, tu chodzi o domyślne, ICH ustawienia). Nie ma co się podniecać, tekst o największej historyczności w serii to marketing i tyle ;)
Mniej? To odpal sobie proszę vanillę Rome 1 i porównaj. Ostrzegam, można się zdziwić (to ja w to grałem?) ;) Akurat pod względem historyczności 1 i 2 to zupełnie dwie różne gry. Chociaż jasne, że zawsze mogło być lepiej...Cytat:
Zamieszczone przez Reznow45
Grałem i uważam, że podobny poziom będzie.
W zasadzie Grogmirze masz rację, CA mocno się poprawiła jeśli chodzi o historyczność (oprócz Empire, które było pod każdym względem tragiczne), ale zauważ że co innego gdy tworzą nową grę od podstaw jak Napoleon, a co innego gdy odświeżają stary tytuł, gdzie mają masę świetnych modów, które mogą służyć za wzór. W Rome 2 cały roster można zrobić na podstawie Europy Barbarorum czy Roma Surrectum 2. CA zamiast korzystać z pracy którą wykonali pasjonaci woli ignorować fakty. Już mniejsza o tych machimoi, ale wiadomość, że Ptolemeusze będą mieć rydwany bardzo mnie niepokoi :(