Re: Patche - temat zbiorczy
Według mnie Rome 2 niedopracowane. Wiele aspektów gry wymaga poprawy, wielu rzeczy które powinny być brakuje. Wątpię, żeby wszystkie niedociągnięcia naprawili w tym 1 patchu, więc jeżeli to ma być ostatni patch to będziemy mieć grę niedokończoną, i jedyna nadzieja pozostanie w moderach.
Cytat:
Zamieszczone przez mardar282
Wszystko to były domysły, czytaj komentarze fanów TW a nie oświadczenia CA, natomiast wszyscy opierają się na słowie prawdopodobnie,dlatego zachęciłem do rozmowy aby poznać Wasze sugestie lub może wiecie sami coś więcej, natomiast jeśli w opcjach dyplomacji wymiana miast nie wchodzi już w grę, nie za bardzo rozumie decyzji CA, może to kwestia techniczna którą na tym etapie gry nie można już zmienić ?. Nie mnie to oceniać, natomiast jestem życiowym optymistą , więc będzie dobrze.
Akurat tutaj nie zgodzę się z Tobą. Przedstawiciele CA stanęli na tym spotkaniu nie przed rzeszą fanów, ale facetami poprawiającymi ich grę, dlatego wprost powiedzieli co się da zrobić, a czego nie. Nie piszę o marzeniach graczy, tylko o faktach. Dalej moderzy muszą liczyć sami na siebie. Czasami przynosi to dobre efekty, jak wprowadzenia do Empire zjawiska utraty sił przez jednostkę na wskutek niekorzystnych warunków lub próby rosyjskich moderów tworzenia nowych prowincji w Empire poprzez wykrojenie ich ze starych na zasadzie: jeżeli w prowincji są miasteczka, to możemy przeprowadzić linię podziału i uczynić ten punkt na mapie stolicą nowego regionu. Opóźnienie w wydaniu patcha może świadczyć o tym, że będzie to coś poważnego na miarę łatki nr 9.
Co takiego poważnego było w 9 patchu i kiedy on był??
Jestem w 90% pewien, że temat większej ilości tur na rok i drzewka rodziny był już poruszany, a ich odpowiedź brzmiała w taki sposób, że mogą trochę zmienić gry ale nie będą jej robili od początku. Wiem, że wiele osób nie może tego przeboleć ale w świetle takich informacji ze strony CA raczej nie ma realnych szans na te dwa elementy.
Jeżeli zaś chodzi o mnie to:
- Coś zrobić z polityką wewnętrzną by była czytelniejsza (tooltipy),
- Wzmocnić nieco siłę włóczników przeciwko kawalerii i innym dużym,
- Zapowiadali, że grzebią przy Kartaginie więc oczekuję zmian przynajmniej na poziomie tych, które spotkały Epirus,
- Oblężenia ciąg dalszy,
- Poprawić bugi jakie popowstawały przy poprzednich patchach,
- Nieco zmienić balans w bitwach morskich i generalnie pozbyć się problemów z nimi oraz AI lądującym na plaży,
- Zwiększyć % szansy na odnowienie się najemników frakcyjnych,
- Przywrócić wymóg pewnych technologii z drzewka oblężenia dla budynków dających bonusy do pancerza i obrażeń od broni u frakcji hellenistycznych tak jak było to w patchu 1.
Pozdrawiam
Dla mnie chyba na chwilę obecną są dwie wkurzające bolączki:
- Bugujące się na różny sposób oblężenia. Czasami część jednostek wroga pozostaje pod krawędzią mapy i się nie rusza, a te, które dojdą pod mury dają się wyrzynać jak nie wiem co... Jak już dopchają drabiny, to ich nie używają (z wyjątkiem jednostki pchającej), albo używają bardzo rzadko (od patcha 1.9)... Efekt jest taki, że zanim w ogóle wróg spali bramę to traci 50-70 (albo i 80) % stanu osobowego :( :roll: :roll:
- Komputer w ogóle nie używa zasadzek!!! Gram w Rome'a 2 od początku października, mam ponad 300 h przegranych (wow aż sam się dziwię jak sprawdziłem :D ) i ani razu nie widziałem, żeby komputer zastosował zasadzkę...
Cytat:
Zamieszczone przez questorek2
Efekt jest taki, że zanim w ogóle wróg spali bramę to traci 50-70 (albo i 80) % stanu osobowego :( :roll: :roll:
A potem olej w bramie :lol: Można piknik z grillem robić na blankach obserwując tą komedię. Powinni moderzy coś takiego zrobić-garnizon na murach kibicujący atakującym z zakładami bukmacherskimi który oddział pierwszy zrejteruje, "damy" nie ciężkich obyczajów opierające się o tablice z zakładami, dzieci biegające za pieskami itd i wysłać to do CA ;)
Co do zasadzek to mnie AI łapie dość często, gdy moja armia, w trybie forsownego marszu, jest w jego zasięgu. Całkiem spoko sposób, żeby wyciągnąć wroga z miasta, albo odciągnąć jedną armię od reszty wojsk.
Forsowny marsz to co innego, chodzi mi o sam tryb zasadzki, ani razu nie widziałem, żeby komputer to zastosował :roll: A swoją drogą te zasadzki są beznadziejnie proste do odparcia, nawet przy znacznej przewadze wroga...
Cytat:
Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
Cytat:
Zamieszczone przez questorek2
Efekt jest taki, że zanim w ogóle wróg spali bramę to traci 50-70 (albo i 80) % stanu osobowego :( :roll: :roll:
A potem olej w bramie :lol: Można piknik z grillem robić na blankach obserwując tą komedię. Powinni moderzy coś takiego zrobić-garnizon na murach kibicujący atakującym z zakładami bukmacherskimi który oddział pierwszy zrejteruje, "damy" nie ciężkich obyczajów opierające się o tablice z zakładami, dzieci biegające za pieskami itd i wysłać to do CA ;)
I Piesi Kompanii przy bramie :P