Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Wszystko ładnie ale ja znowu mam awersję do Rome 2. Tym razem to wina wojny domowej - mam 387 turę i pomimo tego, że trzymałem politykę na poziomie nie przekraczającym 40% przez żadne stronnictwo dostałem to dziadostwo. Próbowałem już kilku submodów ale nie zmieniają nic, jeden miałem zainstalowany od samego początku i też nie zadziałał. Wiem, wiem - zaraz znajdzie się ktoś, kto napisze, że to jest wyzwanie i podobne banały. G...o prawda. Miałem świetną i ciężką kampanię, w Afryce wypruwałem sobie flaki walcząc z 7 nacjami, zajadłość tych przeciwnikó stała się legendarna, brałem już górę a tutaj... Ja pierdziu... po prostu wysypuje mi się 16 armii i 8 pełnych flot. Od kopa tracę całą Italię i tereny w Europie, nim ściągnę wojsko do obrony pozostałych prowincji mija kikanaście długich tur a Afryka też przywala mi do wiwatu. Przecież ta nieunikniona wojna domowa z taką ilością przeciwnikó to jakiś idiotyzm jest. Najpierw agenci którzy jednym pierdnięciem całę miasta załatwiają a teraz taki pasztet. Co ci twórcy za idiotyzmy porobili w grze? AI na vanilii nie istnieje - są super agenci którzy sprawiają cały kłopot zamiast strategii jest RPG. Jak już znalazłem lekarstwo na agentó to gra wysypuje mi taką potęgę w niebronionych miejscach, że szczęka się nie domyka. DEi uratowało idiotyczne AI, inni moderzy połatali kolejne głupoty ale ten pomysł z nieuniknioną wojną domową to wyjątkowo głupia sprawa. - Całą grę psuje i to na dodatek tak zaawansowaną.
Mam prośbę, jeżeli wypróbowaliście jakiś submod, kompilację albo po prostu macie sposób na uniknięcie tej idiotycznej wojny domowej pod DEI to dajcie koniecznie informację na forum.
Ja już próbowałem wszystkiego - oststnio pozabijałem wszystkich wodzów i mężó stanu z ambicją wynoszącą "3" i nic to nie dało. poPARCIE MOJEGO RODU SPADŁO TYLKO Z 39 NA 20 A WOJNA PRZYSZŁA JAK BYŁA W POPRZEDNIM UKŁADZIE.
Największe niedoróbki - głupoty tej gry to:
1. Nie istniejące AI - (DEI uratowało sprawę)
2. Kretyński balans i umiejętności agentów - (moderzy uratowali sprawę)
3. Wojna domowa nieuchronnie wybuchająca w najgorszym chyba dla gracza momencie - jak dotąd nie stworzono lekarstwa.
Pisano kilakrotnie na forum, że w vanilii można uniknąć tej wojny, szkoda, że w DEI pokpili sprawę i nie ma możliwości jej uniknięcia. Nie wiem dlaczego tak zrobiono bo zabawa jest w modzie gwarantowana, w vanilii nic się nie działo więć takie zagrywki jak agenci i wojna domowa mogą sprawiać wrażenie, że komputer jednak gra. Nie wiem co dalej będzie z moją rozgrywką ale na chwilę obecną nie mam już siły walczyć z tymi idiotyzmami a gra jest przecież strategią i powinna być logiczna i spolegliwa. Żeby w trakcie wojny senat wystawił 5- 6 armii i agresją i dobrym AI miał możliwość się rozwinąć można byłoby to jeszcze jakoś przełknąć. To co zastałem w swojej grze to kretyństwo odrzucające od gry, nie warto jej na razie nikomu polecać, minie jeszcze sporo czasu nim moderzy zrobią przyjemną i przykuwającą rozgrywkę.
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
3. Wojna domowa nieuchronnie wybuchająca w najgorszym chyba dla gracza momencie - jak dotąd nie stworzono lekarstwa.
Furda. Pisano już o tym że wojna domowa nie musi wybuchnąć. Ostatni znany mi przypadek viewtopic.php?f=471&t=14613&start=20#p342273
Pamiętam że parokrotnie pojawiały się takie wypowiedzi, niestety tamte nie doczekały się dociekliwych. :)
Nie pisz takich rzeczy, rozegrałem na DeI między 1000 - 1200 tur na kilku kampanich. Wojna wybucha zawsze, zawsze, na vanilli ponoć można jej uniknąć ale na vanilii grałem mało. Jeżeli rozegrałeś na jakiejś kampanii w DEI + 350 tur i miałeś max paska imperium przez przynajmniej 20 - 30 tur to możesz wypowiedzieć się z 30 - 40% stopniem prawdopodobieństwa. Ja mam już 3-cią kampanię z ilością tur + 300 i max paskiem imperium więć wiem o czy piszę - w DEI wojna domowa wybucha zawsze i żadne submody tego nie zmieniają. Spotkałem taki, który miał ją likwidować przenosząc na nie istniejący poziom rozbudowy paska imperium ale w DEI pasek ma więcej składowych niż vanilla więc po prostu nie działa.
Witam ..ma moze ktos znowu problemy z odpaleniem Romka ?? bo gralem wczoraj wiecvzorem bylo ok a dzis ciagle mi wczytuje i konca nie wiadac ..juz odlaczylem wszystkie mody zeby sprawdzic czy podstawka dziala i nic .. moze ktos wie jak to rozwiazac ..dziekuje za pomoc
U mnie gra działa, domyślam się że masz podobnie jak ja na Steam. Sprawdź czy chodzą Ci inne gry i nie pisz więcej w tym dziale o problemach technicznych z uruchomieniem R2, od tego masz temat w dziale o vanilii.
ok ...sorry i dziekiu za odp
Czy po najnowszym patchu tez tak macie, ze czesc ikonek surowcow oraz budynkow w miesice sie nie wyswietla (zamiast nich sa biale kwadraciki)?
Wyznawcy DeI ;)
Diplex, tak jak wczoraj obiecał w 16 odcinku NapoleonicTW 3.7, rozpoczął kampanię Rome 2 z wykorzystaniem Divide et Impera i modem na legiony:
[youtube:2wdwj053]http://www.youtube.com/watch?v=HM78BbFiwfA&feature=c4-overview&list=UU_4XWqrH4Cut508HaA2d0KQ[/youtube:2wdwj053]
Zapraszam do oglądania obu serii :)
marengo, jesteś niewątpliwie dobrodziejstwem tego forum. Pamiętaj jednak, że są tutaj osoby które w szkole uczyły się tylko i wyłącznie j. rosyjskiego i na dodatek było to wieeeele lat temu. Wrzucasz wszystko albo prawie wszystko w j. angielskim i zamiast sprawić przyjemność zasmucasz jedynie takie matuzalemy jak ja.
Ech.... tak potoczyło się życie, zmarnowane lekcje językowe w szkole, potem twarda szkoła życia w Ludowym Wojsky Polskim, teraz translator i katusze zamiast przyjemnośći.
Nic to - wklejcie link do submoda niwelującego wojnę domową w DeI a spowodujecie uśmiech na mojej brodatej twarzy.
Zapytam jeszcze co się dzieje z DeI na naszym forum? Aktywność w wątku zamiera, gra jeszcze ktoś w tą perełeczkę czy znaleźliśćie coś lepszego?
Chyba każdy czeka na wersje 0.8 ;) Ja z tego powodu nie gram kampanii w DeI od grudnia ;P