Właśnie klany w środku to masakra:) Z 6 razy próbowałem Hojo i Oda na legendarnym i zawsze kończyło sie ostrym laniem po 20 turach :) W końcu udało się Chosokabe:)
Wersja do druku
Właśnie klany w środku to masakra:) Z 6 razy próbowałem Hojo i Oda na legendarnym i zawsze kończyło sie ostrym laniem po 20 turach :) W końcu udało się Chosokabe:)
dużo jak pisałem od szczęścia zależy. Raz Kenszinem przegrałem bo wszyscy się na mnie uwzięli i pozamiatane. Z kolei innym razem miałem wojnę z jednym nikt mnie nie atakował. Nawet z tymi co ma się wojnę na początku zawarłem pokój. Goście na granicach walczyli z innymi i miałem spokój. Z czasem samemu trza atakować kogoś silnego i potem się robi pod górkę ...
Nawet szczerze mówiąc jedną grę Shimazu przegrałem, mając już z 10 prowincji. Trzeba mieć szczęście i dobrze grać ;)
hej mam probe a raczej pytanie jak to jest z tymi modami .zawsze mi kumpel mówił w Total war bym ściągnął moda bo się głupio jednostki się zachowują, ale nie mam zielonego pojęcia co ściągać i gdzie to wkleić. kolejno to czy trzeba każda wersje mieć tego moda ? czy w najnowszym znajdę wszystko bo widzę ciekawe te zmiany są.
Może byś napisał o jakiego moda Ci chodzi.Mniemam że do S:TW 2.Tu masz link dotyczący modów do Szoguna 2.
viewforum.php?f=329
Co do wersji moda to na ogół jest tak że im nowsza wersja moda to najlepsza,działająca z najnowszymi patchami.Instalujesz tylko jedną wersję moda starszych nie trzeba.
Witam
Szukam moda pod S:TW2, czy bylibyście mi poradzic, który wybrac, biorąc pod uwagę, że największą frajdę mam z bitew, nie lubię kiedy są one bardzo długie i nie trawię modów w których budynki są strasznie drogie i tworzy się je 10 tur :)
Miło by było również, gdyby ten mod usuną te bonusy dla AI (armie z nikąd itp.) a w zamian podwyższył poziom AI bitewnego i na mapie kampanii.
Witam,
Myślę, że mody Radious do S2 by najbardziej Ci pasowały.
Jaka jest roznica FPS miedzy DEMEM a Fullem
Wie ktoś, czy opłaca się kupić "Przerażanie wrogów" na 9 poziomie samurajów z kataną, czy jednak "Banzai" będzie fajniejsze? Ogólnie to mogli podać o ile morale to obniża.
Raczej żadna, a nawet jeśli to minimalnaCytat:
Zamieszczone przez SKOBRA123
Siema. Po długiej przerwie wracam powoli do shoguna 2. Gram na very hard i w moda darth. Wcześniej nie grałem na modzie i komp mnie na v. hard rozp.... za każdym razem, a na mniejszym poziomie to dla mnie wstyd:D. Tak, tak jestem dziwny...:D. Gram shimazu, chyba najłatwiejsza frakcja, można stosować blitskrig, wystarczy tylko zająć szybko 2-3 najbliższe prowincje po wschodniej części wyspy i uderzyć na typa z którym handlujemy, zanim on uderzy na nasze tyły. Niestety nie zawsze się to udaje i zapuszczam grę od nowa. W aktualnej rozgrywce otomo rozwalił typa i ruszył na północ ja za nim. Nastąpił już podział kraju, gra znowu trudniejsza, ale da się przeżyć.
Pytanie1: jest jakiś fajniejszy mod od dartha? I dlaczego... .?
Pytanie2: Jaką wy macie początkową taktykę dla shimazu i chosokabe?
Ciekawie jaka gra będzie następną z serii. Liczę na meda 3, ostatecznie rome 3, innej nie kupię...Takie empire nie w moim stylu, a podobno jest szansa na 1 wojnę światowa, lol jaka masakra...
Generalnie uważam się za weterana serii, grałem we wszystkie części, oprócz empire i napoleona (najwięcej w meda 2). Bycie weteranem nie oznacza niestety, że jestem dobry w te klocki (powiedzmy przeciętny:P) ale cóż są dużo lepsi... .
Pytanie3:Może mnie ktoś oświecić w kwestii multiplayer ? Czy grając z kumplem i walcząc w bitwie z jakimś innym klanem, kumpel dołącza do bitwy za AI?
Jakby był ktoś chętny na multi w kampanie to dajcie znak. Steam wuanden_poland. Może mnie oświecicie w tej kwestii bo boję się zaczynać grę z przypadkowym graczem z listy.... mam czas od rana do max 20.