A to nie jest tak, że w polskim prawie taki "precedens" jest zupełnie niewiążący i w podobnej sprawie następnym razem może zapaść zupełnie inny wyrok?
Wersja do druku
A to nie jest tak, że w polskim prawie taki "precedens" jest zupełnie niewiążący i w podobnej sprawie następnym razem może zapaść zupełnie inny wyrok?
No normalna gazeta na pewno by takiego wyroku nie pochwalila :roll:Cytat:
a co, myslales ze zydowska gazeta pochwali ten wyrok ? zaluje, ze im nabilem wejscie.
I kto to mówi:Cytat:
ale co tam. ważne żeby się można było nażreć przed tv.
http://www.youtube.com/watch?v=ODsnq0Q6LOQ
:lol: :lol: :lol:
Co do przesadnej tolerancji dla obcych polecam prześledzenie wypadków we Francji parę lat temu oraz życiorys tego typa:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Simon_Mol
To co się dzieje w tym kraju [i nie tylko] to jakaś chora farsa. Tu obcokrajowiec ma lepiej niż obywatel RP. Uchodźca przeskoczy przez granicę to mu dadzą mieszkanie i pracę gdy zwykli obywatele muszą się o to ciężko starać. Jak było z tą kobitą co przechodziła przez granicę i dwoje dzieci przez nią zmarło? Jak o nią potem dbano? Niechby tak jakaś Polka poszła w las i pozwoliła zemrzeć z chłodu dzieciom to od razu kryminał a nie darmowe mieszkanie i socjal. Skandal!!!
sorry, ale rozmawialismy już o Francji w niejednym temacie...
równie dobrze ja mogę podać przykład przedwojennych Niemiec względem tego do czego prowadzi szowinizm...
w ogóle nie wiem jak można być takim idiotą i oceniać ludzi po kolorze skóry i bronić komuś mieszkać tam gdzie będzie bezpieczny. totalna abstrakcja dla myślącego człowieka. :D
w takim razie mam ci życzyć ucieczki z kraju ogarniętego wojną? utraty rodziny? wychowywania dzieci na trupach bliskich..? przyjazd do kraju z obcą kulturą gdzie wszyscy cię nienawidzą i musisz odrzucić własną tożsamość..? myślisz, że ludzie ryzykują życiem dla żartów? ich winisz za socjal?Cytat:
To co się dzieje w tym kraju [i nie tylko] to jakaś chora farsa. Tu obcokrajowiec ma lepiej niż obywatel RP. Uchodźca przeskoczy przez granicę to mu dadzą mieszkanie i pracę gdy zwykli obywatele muszą się o to ciężko starać. Jak było z tą kobitą co przechodziła przez granicę i dwoje dzieci przez nią zmarło? Jak o nią potem dbano? Niechby tak jakaś Polka poszła w las i pozwoliła zemrzeć z chłodu dzieciom to od razu kryminał a nie darmowe mieszkanie i socjal. Skandal!!!
tak samo masz za złe Francuzom, że udzielali Polakom pomocy po powstaniach czy wojnie ostatniej? lepiej jakby elita narodu zdechła z głodu 8-)
a ciebie Mre to już wcale nie kumam. wielbiciel czarnej muzyki i rasista 8-) przecież nie mielibysmy nawet wspolczesnej muzyki bez 'asfaltów'...
a wracając do wyroku to tylko pokazuje, ze sądzenie za poglądy jest śmieszne, bo idiotyzm nie wyklucza nawet z zawodu sędziego...
Cytat:
a ciebie Mre to już wcale nie kumam. wielbiciel czarnej muzyki i rasista przecież nie mielibysmy nawet wspolczesnej muzyki bez 'asfaltów'...
wszystko sie zgadza, poza tym 'rasistą' zobacz, jestem po prawej stronie, ale nie odczuwam niecheci do wszystkich czarnych, tylko irytuje mnie to, gdy bronia bandyty i ze wzgledu na kolor skory, nie moge sie odezwac, bo nazwia mnie rasista.
polityczna poprawnosc kaze mi nazywac czarnych 'afroamerykanami' a na bialych w USA trzeba mowic 'czlowiek rasy kaukaskiej'
zgadzam sie z Zakapiorem, ilu Polakow ma problemy, ale wazniejsi sa np. Czeczeni, albo cyganie brudasy, ktorzy sie opi3rdalaja i zeruja na nas 'bo im sie nalezy'
przyjezdza taki do obcego kraju, ma w dupie tradycje, olewa jezyk, zyje na cudzy koszt, po co nam takie cos ? dobrze, ze nie mielismy kolonii.
zebys mi nie wlozyl czegos w usta ( :lol: ) nie mam nic do np. takiego Bambo, ktory pracuje w Polsce uczciwie, poznaje nasz kraj i przestrzega naszych norm itd.
dziwisz sie, ze zrazilem sie do kolorowych po tym co zaobserwowalem ? a wlasciwie po co nam obcokrajowcy ?
nazywam rzeczy po imieniu, chociaz robia z nas faszystow. (Tuwim tez nim byl?) dziwne ze nikt nie dostrzega czarnego rasizmu.
Polacy po powstaniach czy po ostatniej wojnie nie jeździli do Francji żeby robić dzieci i żyć z zasiłków jak hołota z Afryki teraz :lol: Musieli ciężko zap... na chleb.Cytat:
tak samo masz za złe Francuzom, że udzielali Polakom pomocy po powstaniach czy wojnie ostatniej?
Cyganie ze Słowacji znaleźli sobie ostatnio nowe źródło dochodu- przyjezdzają na polską stronę i kradną co popadnie. Nie tak dawno jak obrabowali w nocy sklep w Komańczy i CPN w Szczawnym. Moje okolice. Wszyscy cyganie jakich znam nie splamili się jeszcze uczciwą robotą, to złodziejaszki i lenie, wróżbici i sprzedawcy skradzionych fantów typu dywany czy pilarki spalinowe. Z kolei murzyn który przyjechał na moją uczelnię na wymianę studencką kradł wszystkie talerze i sztućce co ktoś zostawił w zlewie (np. mu się spieszyło i chciał umyś później) bo myślał że wyrzucone i wolno brać. To są sytuacje totalnie irracjonalne, ci ludzie są w zupełnie innej kulturze wychowani, mają inne zasady i tradycje.Cytat:
zgadzam sie z Zakapiorem, ilu Polakow ma problemy, ale wazniejsi sa np. Czeczeni, albo cyganie brudasy, ktorzy sie opi3rdalaja i zeruja na nas 'bo im sie nalezy'
Mam koleżankę, która była strasznie tolerancyjna i wogóle pro jeśli chodzi o "nowoczesne poglądy" ale jak ją cyganie napadli i obrabowali to zmieniła zdanie na te tematy. Tak więc wszystkim tolerancyjnym (przesadnie) życzę przekonania się na własnej skórze, niech was okradną albo samochód podpalą. Rozumu najlepiej uczy pojechanie po kieszeni- stara prawda.
Tyle, że nie można uogólniać! Nie każdy Cygan (Rom) to złodziej czy żebrak. Choć faktem jest, że wielu znich tym sie zajmuje. Nie każdy Murzyn to leń! Znam przyzwoitych Arabów (jeden z nich, nota bene dość znany lekarz, startował nawet ostatnio w wyborach z listy PiS :) - faktem jednak jest, że to katolik), choć generalnie do tej nacji podchodze z pewnymi uprzedzeniami (do czego się przyznaję bez bicia :? ). Myslę, że jeżeli ma się do Cygana czy Murzyna zastrzeżenia, to przede wszystkim należy mówić, że zastrzeżenia ma się do danej osoby dlatego, że jest złodziejem, leniem czy żebrakiem a nie dlatego, że ma innych kolor/odcień skóry lub wyznanie. Bo można kogos przyzwoitego skrzywdzić!
Ludzie dzielą się na dobrych i złych a nie na Białych i kolorowych. A że tu i ówdzie tych "złych" jest relatywnie dużo... To już zupełnie inna historia.
jeśli miałbym zmienić zdanie o całej społeczności to cała społeczność by musiala mnie napaść :lol:Cytat:
Mam koleżankę, która była strasznie tolerancyjna i wogóle pro jeśli chodzi o "nowoczesne poglądy" ale jak ją cyganie napadli i obrabowali to zmieniła zdanie na te tematy. Tak więc wszystkim tolerancyjnym (przesadnie) życzę przekonania się na własnej skórze, niech was okradną albo samochód podpalą. Rozumu najlepiej uczy pojechanie po kieszeni- stara prawda.
wy tutaj stosujecie jakąś dziwną odpowiedzialność zbiorową. Jakoś względem Polaków jej nie ma...
widać kiepskie masz pojęcie jak wyglądała emigracja w XIX wieku. Już wtedy Polacy otrzymywali zasiłki, przeciwko którym protestowali nacjonalisci francuscy (akurat temat ten często przewija się w pamiętnikach i wspomnieniach z epoki Romantyzmu. Polacy słyneli również z wielodzietnosci, braku dostosowania się (szlachcic polski mialby się splamić pracą fizyczną..?!), dewocji religijnej w świeckim społeczeństwie. Więcej ich dzielilo z tamtym spoleczenstwem niż łączyło- właściwie taki Senegalczyk ma nad ówczesnymi Polakami jedną ważną przewagę- zna francuski 8-) )Cytat:
Polacy po powstaniach czy po ostatniej wojnie nie jeździli do Francji żeby robić dzieci i żyć z zasiłków jak hołota z Afryki teraz
ale dalej stawiam pytanie: co wy byście zrobili na miejscu takich Czeczenów czy Sudańczyków? I jakim prawem możemy bronić im żyć w naszym kraju skoro sami te prawo nabyliśmy zupełnym przypadkiem rodząc się akurat tutaj? Tutaj też kolejna kwestia- jak można być dumnym z bycia Polakiem skoro zupełnie niczym na to sobie nie zaslużyliśmy poza ślepym losem? 8-)
Nie chcesz, to nie musisz być Polakiem. Ja chcę, jestem, wybrałem. Gdzie ten ślepy los?
De iure nie (w systemach common law jest), de facto już nie byłbym taki pewien. Sądy raczej unikają sytuacji orzekania w różny sposób w sprawach podobnych.Cytat:
Zamieszczone przez Furvus