Kiedy wyjdzie wersja 7.0?
Wersja do druku
Kiedy wyjdzie wersja 7.0?
Hej szczerze nie wyrabiam. Uczę się wgrywać te mody.. ledwo zrobiłem broken crescent tak teraz z tym modem .
Chciałbym się od was dowiedzieć jeśli można co robię nie tak i czego mi brakuje .
1 Instaluję steel wersja 6.3
2. instaluje patch robi mi wersję 6.4
3. wrzucam spolszczenie od was , nie jest skończone ale i tak jest świetne .
4ściągam plik Teutonic knights fix for v6.4 ALE NIE WGRYWAM GO nie wiem co to w ogóle jest do czego to jest mógłby ktoś mi napisać jeśli pamieta oczywiście
5 gra po 30 turach pada .
a Więc mili ludzie gdzie popełniłem błąd ?? .
Ps. Czy wam też tak komputer zachowuję się tak głupio ? 2 jednostki w zamku Duńczycy dążą do prowincji ,mają 11 jednostek przeciw dwóm i się za ture WYCOFUJĄ :/ później znowu podchodzą i to samo nie wiem może ja ich wystraszyłem swoją 16 jednostkową armią heh
Czemu żaden link do SS 6.3 nie działa.
Spróbuj za jakiś czas. TWC często jest chwilowo niedostępne.
Witam ponownie. po blisko 2 latach wracam do Mediewala, mam SS 6.1 i ochotę na SS 6.4 ale mam pytanie. Czy w ver. 6.4 AI komputera jest poprawione i czy komputer nie będzie łamał bezsensownie sojuszów, łaził wojskiem po moich ziemiach i robił tych wszystkich głupot które pamiętam z poprzednich wersji?
Grałem trochę w Bellum Crocis i AI komputera jest w tym modzie do przyjęcia, możę można podmienić pliki odpowiedzialne za decyzje komputera albo jest jakiś submod który urealnia polityczną rozgrywkę? Proszę o polecenie lub poradę.
Witaj. Ai w SS 6.4 jest zbliżone do 6.1 wg mnie. Co do Bellum Crucis to chyba nie grałeą w aktualną i najnowszą wersję 6.3, grałeś w 6.1 i 6.2 chyba? Ai w BC 6.3 jest inne niż w poprzednich wersjach. Piter zrobił dobre ai do Bellum Crucis 6.3 oto link viewtopic.php?f=367&t=9822
Dziękuję Aravenie, szkoda, że Ai w SS nadal jest "głupawe" bo zarówno mapka jak i tekstury jednostek odpowiadają mi bardziej niż te m z Bellum. Do samego Bellum nawiązując to zainstalowałem najnowszą wersję ale w 32 turze wyrzuca mnie z gry.
Chyba z obu modów biorąc najlepsze elementy możnaby zrobić supermoda który uwieńczyłby całą serię modyfikacji do Mediewala.
Ja wziąłbym z Bellum:
- AI
-Różnorodność bydynków i agentów
-Handel
z SS:
-Tekstury jednostek
-Mapkę
-Muzykę
Oczywiście samoczynnie poprawiłbym statystyki jednostek i koszty ich rekrutacji i utrzymania z drogżyzną jednostek najwartościowszych i najlepiej uzbrojonych. problemem jest zawsze to, że komputer nie gra na takich samych zasadach ekonomicznych i trudność byłaby tylko w jedną stronę.
Nie wiem czy istnieje w ogóle mod w którym komputer podlega takim samym prawidłom i tworzy armię na którą rzeczywiście stać daną nację - pamiętasz nasze przeróbki do Broken Cerescent? Ilość wojska które tam produkował komputer byłą zdumiewająca.
A tak w ogóle to fajnie, że jesteście przy Mediewalu, dzięki Wam ta gra jeszcze "żyje".
Edit:
Możę ktoś wymieni różnicę pomiędzy wersjami 6.1 i 6.4? - te najważniejsze oczywiście.
Piękne podsumowanie, podpisuję się pod nim, ciekawy jestem jak wyjdzie wersja SS 7.0 jak się będzie miała do BC najnowszego :) Grunt że jest w czym wybierać :DCytat:
Gnejusz
edit:
Róznice?
Jedna zasadnicza, że wersja starsza ma z racji wieku więcej submodów wprowadzających autorskie, subiektywne zmiany....Ostatnia wersja moim zdaniem jest kompletna na tyle, ze broni się sama, nie potrzeba submodów....To jest moja opinia wynikająca z moich doświadczeń z tymi modyfikacjami.
pozdrawiam
viewtopic.php?f=372&t=215 to link do tematu o Broken, w nim o najnowszym submodzie RR/RC niejakiego KT. Dość ciekawie gośc to rozwiązał, ai nie ma az tylu armii.
Witam mam pytanie u mnie herb maurów to żółty półksiężyc na pomarańczowym tle, a nad nim takie biało-czarne kwadraciki. Zgaduję że to błąd bo powinna tam być chyba gwiazda. Czy wszyscy tak mają czy tylko ja?