Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
No właśnie tak :D . Jestem graczem w miarę doświadczonym. Miałem małą przerwę od Napoleona. Nie wiem o co chodzi, dlatego piszę. Gra nie jest cudem, ale też nie mam aż takich odczuć jak niektórzy, że to totalne dno. Ot zwykły Total War (niedopracowany przez twórców, czekający na poprawki ze strony społeczności). I też nie przegrałem żadnej bitwy w polu, tylko że atakowany z każdej strony, przy ograniczonej liczbie armii nie wyrabiałem, a słabe garnizony nie potrafiły przeciwstawić się liczniejszym przeciwnikom. (znaczy ja nie potrafiłem). Dobra kończę już pisać bo i tak jak na 3 lata bytności za dużo dzisiaj gadam. Zapraszam wszystkich do mnie, bierzcie piwo i zagramy na moim kompie ;).
Cytat:
Zamieszczone przez lofix
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Cytat:
Zamieszczone przez Apolion
Tak jesteśmy bandą kowalskich bez gustu :D i rozsądku :mrgreen:
Dokładnie. Albo jest jeszcze inne określenie. Casuale ;)
OMG ! Jak ktoś chce być pro graczem i być z tego dumny to polecam inne gry w których trzeba się wykazać ;) Ta gra była, jest i będzie casualowa :roll:
Apolion ma racje w wielu sprawach ale haterzy i tak go zjadą bo przecież jak można chwalić grę która im się nie podoba no jak można ? 8-)
Żenada. To jakoś dziwnie wielu ,,haterów" (co to do cholery jest, już lepiej by wyglądało hejterów od haterów) jest jak na tak wspaniałą produkcję :roll: a ocena gry przez graczy też jakoś dziwnie niska.A i hejt, od krytyki różni się diametralnie. Pozwól że wytłumaczę. Hejtujesz coś kiedy jest to nieuzasadnione, ot tak bo mogę. A krytyka która polega na wytykaniu pizdyliona błędów w grze i MARNEJ optymalizacji jest jak najbardziej uzasadniona(pamiętając wspomnienia z Empire Alpha: Total War). Ale cóż, lepiej onanizować się przed efektami graficznymi. Ot, do czego doprowadziła technologia. A dodając swoje ,,OMG" itp. tylko, przynajmniej dla mnie, stajesz się mniej hmmm autentyczny.
Ja chwilę temu odpaliłem kampanię Rzymem po raz kolejny, na poziomie legendarnym z tą różnicą, że od razu wypowiedziałem wojnę wszystkim nacjom jakie znałem ;) No w końcu zaczęło to być jakieś wyzwanie.
Epir zrobił inwazję w okolicach Brundisium, nawet Kartagina ruszyła ;) Zawsze to jakieś rozwiązanie.
Szczerze? Zamknąłbym ten temat, wstawiłbym Wam po miesiąc karceru. Wszystkim Wam po miesiącu, za pisanie w kółko o tym samym i doprowadzanie mnie o ból głowy (zapewne nie tylko mnie). Przepraszam, zrobiłbym parę wyjątków dla tych którzy coś sensownego piszą o grze, a nie przerzucają się jakimś dziwnym określeniem "hejter", które nie funkcjonuje w języku polskim który uczą w szkołach. Gdyby zrobić selekcje postów w tym temacie to 1/2 postów by wyleciało za pisanie nie na temat oraz powtarzanie tego samego w krótkich odstępach czasu. Swoimi jękami zabijacie to co lubię na tym forum i za co lubię serię TW.
Zrobimy taki układ, Wy będziecie pisać do rzeczy, skończycie z pieprzeniem o hajtaniu, a ja będę miły i nie będę wstawiał ostrzeżeń. Potraktujcie to jako oficjalne i jedyne ostrzeżenie.
Cytat:
Zamieszczone przez Apolion
Witam :)
Od dawna śledzę forum i postanowiłem się "ujawnić" słysząc tyle pierdolamento na temat Romka 2.
Zupełnie nie zgadzam się z krytyczną masą która tak zajadle krytykuje CA.
Jestem fanem od Shoguna tak swoją drogą .
"How far will you go for Rome" ?
Jak zainwestowałem w kompa ponad 3 kawałki , wolne w pracy itp sprawy.
Gram od początku , i widzę jaka gra była i jak wygląda obecnie.
Na początku nie powiem była tragedia, to co zaserwowali na panowie z CA wołało o pomstę do nieba .
Tragiczne fps [nawet jak na mego kompa :O ] bunty , fawele w mieście ;) , run na flagę .
Wybaczyłem dużo = [nawet brak możliwości gry z kumplem w multi przez totalne zwiechy] :[
Dlaczego ?
Gra ma totalny potencjał, już od początku to się czuje i widzi z każda upływającą godziną .
Tak to najlepszy TOTAL WAR --- EVER !
Syndrom jeszcze jednej tury którego nie czułem od Shoguna I.
Grafika powala na kolana tutaj przyda się wklejenie tego linka
[youtube:2zj8ty05]http://www.youtube.com/watch?v=xeEVpcbkh5M[/youtube:2zj8ty05]
Pewnie widzieliście ale co tam ;)
Dla wszystkich którzy jeszcze nie zakupili - zwracam się z ROZSĄDKIEM
MARSZ DO SKLEPU !
Gra z każdą kolejną łatką jest coraz lepsza , już teraz sztuczna inteligencja jest znośna .
A będzie coraz lepiej :)
pozdrawiam was :)
Zgadzam się z Tobą, należę również do osób które widzą postęp po kolejnych poprawkach, gram typowo testowo od początku grając na poziomie normalnym ( gra pasywna, 70 tur, w zasadzie nie grywalna na początku wydania).Od 2 tygodni gram na bardzo trudnym i widze postęp z tury na turę,jeśli ktos piszę że ma 70 prowincji i dziwi się że nikt go nie atakuje to chyba dobrze świadczy o AI komputera,po prostu widzi przewagę przeciwnika.Grając Rzymem w 70 turze mając cały półwysep, Sycylię i Korsykę wypowiedzałem na raz wojnę Sparcie,Galii,i Macedoni, reakcja była natychmiastowa, operacje lądowania na północy i południu (poziom bardzo trudny),czasami czytając wypowiedzi niektórych tu osób wydaje mi się że gram w inną grę.Zainwestowałem w komputer 4000 tysiące złotych kupując go 30 sierpnia ( czy dla Romy2?, całkiem możliwe że tak :oops: ), i nie mam pojęcia o jakich problemach technicznych piszecie.To prawda że gra miała chodzić na średnich sprzętach i nie każdego stać na nowy sprzęt, ja to rozumie doskonale, ale widocznie czasy Shoguna 2 mineły i potrzeby sprzętu się zmieniają.Wracając do gry oczywiście że gra miała duże wady 3 września, ale w dniu 2 października to inna dobra gra i została poprawiona w 95 procentach, a to że miała wyjść w grudniu 2013 roku nie trzeba mi przypominać, i nie było by tyle krzyku.Wszyscy Fani Total War mają tą samą chorobę-krótką pamięć, Rome z 2004 roku wywalał do pulpitu, i był nie grywalny przez miesiące, Medek 2 to katastrofa przez 1,5 miesiąca, do patcha nr 1.3, itp . Empire nie wspominam, ale dobry to czas, bo dla mnie to pierwszy kontakt ze Steam, i z perspektywy czasu to najlepsza rzecz jaka mogła zainstnieć dla Total War (DLC, patch, wszystko w jednym miejscu, i legalnie-czytaj walka z piractwem czyli zwykłym złodziejstwem). Wszystkim nie sposób dogodzić, nie ma gry idealnej,wyżywanie się i wzajemne opluwanie nie ma sensu, wszyscy chcemy dobrą grę, za którą każdy z Nas sporo zapłacił na Steam, itp. Jestem pewny że w grudniu zapomnimy o dolegliwościach Rome 2 i jak zwykle kilka milionów DLC na całym świecie zostanie kupiona, a to że w Rome 2 brakuje wielu rzeczy jak drzewko rodowe i wiele ,wiele innych aspektów nie ulega wątpliwości.Pozdrawiam.
Mam pytanko , na jakiej podstawie kolejna tu osoba wie że w grudniu Rome 2 będzie grywalne?
Na takiej samej jak twierdzenie ze w grudniu będzie dalej niegrywalna :) - nikt nie wie jak będzie trzeba mieć nadzieję = choć zauważyłem postęp w custom battle jak zagrałem przeciwko kompowi - to mi spierdzielił na górkę i kampił :) - szok - zazwyczaj stał jak kołek
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Mam pytanko , na jakiej podstawie kolejna tu osoba wie że w grudniu Rome 2 będzie grywalne?
Dostałem młody człowieku od CA duże wynagrodzenie :? , rozumie teraz administratora tej strony.....
U mnie po ostatnim patchu gra zaczela przycinac,system mam uporzadkowany a kompa dobrego.Minal miesiac od premiery a gra jest dalej niegrywalna,wiec jak inaczej mozna okreslic Rome 2 jesli niedokonczona,zabugowana,kupe gowna?Teraz powiedzcie ze jestem hejtem,bo krytykuje gre w ktora nawet nie moge grac :D albo ze napewno mam syf w systemie i dlatego przycina...
Może kwestia ustawien - ja nie mam rewelacyjnego kompa ledwie dwu rdzeniówka wspomagana Radeonem 4890 a spoko mi się gra. W ustawieniach graficznych nie wale wszystkiego na maksa - tylko szukam optymalnego ustawienia i tak wszystkie szczgoły wody drzew itd....na średnio , tekstury na wysoko, lub bardzo, szczegółowość jednostek na wysoki , AA włączony, cienie na ekstremalne reszta wyłączona a grafika jest następująca
Kampania:
[spoiler:1skq7x1e]http://img266.imageshack.us/img266/7515/5ree.jpg[/spoiler:1skq7x1e]
Bitwa:
[spoiler:1skq7x1e]http://img694.imageshack.us/img694/3978/aat8.jpg[/spoiler:1skq7x1e]
Mam jakieś tam zacięcia czasami ale nie takie żeby nie dało się grać