To umilcie sobie czas czekania i napiszcie po polsku jakie zajdą zmiany w stosunku do obecnej łatki? Czytam często o.0.8 ale jakimś niewytłumaczalnym sposobem na polskim forum nie ma polskiego tekstu o tej ziemi obiecanej.
Wersja do druku
To umilcie sobie czas czekania i napiszcie po polsku jakie zajdą zmiany w stosunku do obecnej łatki? Czytam często o.0.8 ale jakimś niewytłumaczalnym sposobem na polskim forum nie ma polskiego tekstu o tej ziemi obiecanej.
moze ktos mi pomoc, dlaczego moi wojacy grajac rzymem nie rzucaja we wroga pilum podczas szarzy biora tylko zamach a pilum nie leci wtf :(
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Dresden niedługo wypuści listę zmian chyba.
Pokrótce:
1) Reformy wojskowe dla prawie wszystkich państw.
2) Masa nowych i poprawionych jednostek dla wielu nacji.
3) Kolejne poprawki w balanse.
4) Zmiany na mapie kampanii.
5) Jakieś nowinki w samej kampanii, tylko nie pamiętam dokładnie co i jak.
Pierwszy punkt wprowadzi ogromne urozmaicenie w rozgrywce oraz da jakiś cel dla gracza poza podbij, zabij ;)
Vorenusie, masz jakieś submody? U mnie rzucają elegancko.
Gnejuszu,
Dziękuję za miłe słowa, które z chęcią bym potwierdził znalezieniem Ci dobrego polskiego youtube’ra, który trzymałby poziom gry topowych zagrajmerów, czyli Diplex’a, Lionheart’a czy SurrealBeliefs’a. Niestety jest to niemożliwe. Przy polskich filmikach po prosty zasypiam. W szkole też uczyłem się rosyjskiego, jak też niemieckiego, łaciny i angielskiego, który odświeżyłem sobie na potrzeby surfowania po twcenter :)
Co do absencji pewnych osób na forum, braku dynamicznej dyskusji, to zgodzę się z naszym moderatorem. Wersja 0.8 powoli nadciąga, a już zawładnęła wyobraźnią fanów DeI. Mnie interesuje tylko wersja 1.0 i to z poprawkami, których nie da się uniknąć. Poza tym, łatwiej zebrać na twcenter grupę ludzi ciekawych dyskusji o tym świetnym modzie, ponieważ reprezentują oni swoimi osobami co najmniej kilkanaście narodowości, a wielu z nich wie o czym pisze. Kam jest ostatnio aktywny na twcenter, ale on jest jeszcze młody :P , ma pasję dyskusji, jego wyobraźnię poruszają wilcze skóry na legionistach i takie tam. Mnie to już nie kręci, nie będę bronił żadnego moda jak niepodległości. Radious, DeI? Niech znikną, przepadną, na ich miejsce powstanie kilka nowych, z czego co najmniej jeden lepszy ;)
Zwodzę boje na totalwarowej arenie od prawie 10 lat. Moje zainteresowania orbitowały już wokół modów małych, dużych, historycznych, nie skupiających się na tym aspekcie, mających w sobie kilkadziesiąt innych modyfikacji. Jeszcze kilka lat temu miałbym do swojej obecności tutaj odmienne podejście, ale to były czasy kiedy na innym forum dostawałem cztery ostrzeżenia, grożono mi banicją. Dzisiaj śmieję się z tych spraw, nabrałem dystansu. Kiedy poczytam sobie kiedyś swoje posty z tego forum też tak będzie. Ja coś pisałem o ligach greckich w dyskusji z JanemHetmanem? Dobre sobie :lol:
Gram dla przyjemności, rekreacji, nie rozszerzam granic swoich zainteresowań niepotrzebnie, nie wiem nawet gdzie w Rome 2 występuje konkretny surowiec mimo kilku przeprowadzonych kampanii. Wojsko, dyplomacja, planowany dochód - ok, ale jako weteran serii nie muszę wiedzieć wszystkiego o grze aby wygrywać w single player. Porzuciłem naukowe podejście do gier. Minęły czasy, kiedy grało się w Rome 1 po dziesięć, dwanaście godzin dziennie, kiedy wchodziłem w mury UJ studiować historię. W tym drugim przypadku, to zwykły życiowy błąd, zły wybór, jeden z wielu. Nie mam już ochoty obudować przyjemności z gry nadmierną wiedzą historyczną. Zwyczajnie nudzi mnie to. Kupiłem sobie ostatnio Marengo Tomasza Rogackiego wydawnictwa Inforteditions. Książka niewielkiej pojemności - 80 stron. Myślisz, że przeczytałem ją? Nic z tych rzeczy, za to Dwanaścioro z Paryża Tim’a Wilkocks na pewno przeczytam w tempie ekspresowym. Religię tego autora pochłonąłem w ciągu doby (800 stron). Wolę Simona Scarrow aniżeli Adriana Goldsworthy. Nic też dziwnego, że pewne mody nie wzbudzają mojego aplauzu. Jeszcze przy modyfikacjach pod Napoleona lubię poczuć oddech historii, Rome był kupiony przypadkowo, za 19 zł na Allegro i jest to gra, o której mapie kampanii pomyślałem widząc ją pierwszy raz: Tak ładna, że aż okropna. Jeżeli CA nie umożliwi jej modowania, to skończy się na takiej dziecinadzie jak przy NapoleonTW, tworzenia mnóstwa unit packów, skoro nie da się zrobić wiele innego. Radious już mnie znudził, w DeI pograłem chwilę Armenią - bez rewelacji, na szczęście w mojej sferze zainteresowań zjawił się kolejny mod, ale o tym wkrótce. Więcej przyjemności znajdę z napisania o nim, jeżeli komuś tym pomogę, niż grając w Rome 2.
Witam ,
Jest moze dostepny plik z nazwami jednostek do modyfikacji ..
Dei & Legions ..dziekuje za pomoc....
Nie wiem nic o takim pliku, napisz może dokładniej o co Ci chodzi bo nie do końca zrozumiałem.
marengo , zadziwiasz mnie coraz bardziej, zaczynam żałować, że nie "przyspawało" Cię do do DeI, wyczuwam, że dałbyś mocnego pozytywnego kopa modowi na forum.
Hmmmm, nie wiem jak mam odebrac to co napisales odnosnie zadziwienia .....interesuje mnie dokladnie to zebym mial wyswietlane nazwy legionow w modzie... Dei oraz dodatku Legions.. widzialem wyzej na filmiku ze gosc co go promouje ma nazwy ..legionow ..
Diplex posiada grę w angielskiej wersji językowej, a ona jest naturalnym środowiskiem dla wszelkich submodów. Wyświetlanie nazw wymaga polskiej nakładki językowej, czyli mamy zadanie dla nieocenionego Rafkosa lub zmienienia Rome 2 na wersję angielską.
Gnejuszu, DeI ma już swoją partię; ja lubię moją niezależność i nie chcę należeć do czegokolwiek, co będzie mnie nazywało swoim członkiem :lol:
Wiecie możę czy ten świetny submod na ikony jednostek BullGoda pod DeI miał jakąś aktualizację? Mam wczesną wersję i w Kartagińskich jednostkach niemal połowa ma oryginalny - rycinowaty wygląd a może zagram Kartaginą bo Rzym mnie już zaczyna nużyć.
Witam, pierwszy post poprawiony o polski opis DeI i co dojdzie w kolejnych wersjach. Na bank pominąłem masę rzeczy, więc proszę o dopisanie tutaj lub wysłanie mi na PW co uszło mojej uwadze :)