Bradni Algrimmson
Taka suknia dla człeczyn to musi być droga.
Wersja do druku
Bradni Algrimmson
Taka suknia dla człeczyn to musi być droga.
Alessio
Zatem chętnych proszę za mną, dobrze by było by Ci co zostają za jakimś noclegiem się rozejrzeli a i uważajcie na sakiewki, na rynku sporo złodziejaszków się kręci.
Anna de Loiret
Bradni, Sven, Arden, rozejrzyjcie się za noclegiem zatem a my idziemy poszukać sukni, spotkamy się tu za godzinę.
A po co nam mężczyzna do szukania sukni? spytała się krasnoludzica w staroświatowym. I wynudzi się porządnie i będzie nas poganiać marudząc, że za długo odpowiednie rzeczy wybieramy.
Anna de Loiret
Uśmiechnęła się i odparła w staroświatowym - a masz i rację, ci mężczyźni, cierpliwości okazać nie potrafią. Ehhh kupić tą suknię i porządnie się umyć, od tego wszystkiego tracę swój wdzięk... Po bretonńsku - Alessio, dołącz jednak do reszty, my we dwie sobie dobrze poradzimy.
Alessio
Wedle życzenia, ale... czy któraś z Was zna Tileański? Nie wszyscy handlarze znają staroświatowy. Dla mnie to nawet i lepiej bo wiem że kobiety lubią spędzać dużo czasu na zakupach... - odparł.
Anna de Loiret
Ledwo oddaliłyście się od grupy idąc w kierunku skupiska straganów Glorgina spytała Dziewicąś Anno?
Techniczny
Wiem gdzie można znaleźć jakiś nocleg w okolicach kurii?
Anna de Loiret
Jak widzisz obrączki na palcu nie noszę, zatem owszem. Spotykałam w życiu tylu wspaniałych rycerzy, nawet jednemu wpadłam w oko z tego co mi brat mówił, ale... To przeszłość. Nie wiem, czy spotkam jeszcze jakiegokolwiek Bretonńczyka.
Anna de Loiret
Czyli gąbka odpada jak chcesz swe dziewictwo zachować. To zatem musi wystarczyć sięgnęła do swej torby i podała Ci bandaż, od wewnętrznej strony biały i miękki, od zewnętrznej brązowy i nieco chropowaty.
Techniczny:
W okolicach rynku na pewno karczma będzie, ale dość droga (ceny x 2). W sumie rynek nie jest aż tak daleko od Twego domu i znajomej Ci karczmy, gdzie po raz pierwszy spotkałeś większość tej grupy. Po nowych cenach to będzie złota moneta od osoby dla gondoliera.