No, jeszcze trochę. :cool:
Wersja do druku
No, jeszcze trochę. :cool:
A czy oglądał ktoś nowy serial HBO? Westworld? O ile tematyka westernów mnie odrzuca, tak tutaj może się wiele dziać! W skrócie - korporacja stwarza coś na zasadzie bardziej realnego RPG/Larpa w klimacie Westernu. Mamy więc motyw ludzi korzystających z parku - tajemniczy facet w czerni. Mamy też "hosty" czyli sztuczne "cyborgi", które nie mogą skrzywdzić gości ( ;) ). Mamy stwórcę/programistę. Mamy pracowników korporacji. Mam też jakąś wielką zagadkę gdzieś w tle. Serial daje duuuużo możliwości i czekam z przyjemnością na kolejne odcinki.
Oglądam. Fabuła dość wolno się rozwija, ale zapowiada się całkiem ciekawie.
Z kronikarskiego obowiązku nadmienię, że jest nowy sezon Big Bang Theory i Arrow.
Miłośnikom Marvela śmiało mogę polecić Daredevil i Marvel's Luke Cage.
Nie wiem czy ktoś oglądał, ale mi bardzo spodobał się serial UnReal o show randkowym od kuchni. Z niecierpliwością czekam na 3 sezon.
Razem z Arrow emitują Flash, dzień wcześniej i seriale nieraz się łączą. Arrow nowy sezon nawet nieźle. Lepiej się zapowiada niż tragiczny 4. sezon. Z kolei Flash z tej samej stajni jest kiepski z nowym sezonem. Pierwszy był spoko, drugi obniżył loty, trzeci to póki co dziecinada.
Ogólnie mówiąc da się to nawet oglądać. Epoka oraz scenariusz znośne ale aktorstwo trochę rujnuje ten serial:
Ja Arrowa nie moge przełknąć. Dwa pierwsze sezony bardzo dobre ale później dopuścili do głosu głupiutkie nastolatki i zrobili z tego serialu mode na sukces. Sezon 3 i 4 to istna żenada a 5 odpuściłem całkiem.
Nie tracisz. Obejrzałem 3 odc. nowego sezonu Arrow i jest jednak to samo co w 3 i 4. Zrobili mu olbrzymi team składający się w większości z nastolatków i nieudaczników którzy w jeden odcinek uczą się sztuk walki.
Co do TLK obejrzałem kilka odcinków i jakoś nie zachwyca im dalej. Co prawda jest nieco lepiej z wyglądam epoki niż w Vikings. Wikingowie w tym serialu mają nawet hełmy zgodne w miarę z epoką bo w Vikings wciąż biegają z gołymi głowami w bitwach, wojska Egberta noszą burgonety z XVI wieku, a wojska papieskie to legionisci rzymscy z I-II n.e..
To może ja się wypowiem co tam ostatnio oglądałem.
Stranger Things - tutaj mam opinie jak reszta ludzi. Serial zajebiaszczy, muzyka klimat. Faktycznie trochę się czułem jak w latach młodości gdy oglądało się Z Archiwum X.
Podobało mi się to, iż nie było aż tak dużo scen z potworami lub innymi rzeczami wymagającymi strasznych efektów specjalnych. Ogólnie polecam.
Narcos - serial o Pablu Escobarze. Kolumbia lata '80, handel kokainą na wielką skalę, intrygi narkobossów. 2 sezony pokazujące bardzo fajnie tę ciekawą historię. Lojalność, dylematy moralne, miłość do rodziny ponad wszystko. Całkiem miło spędzony czas.
Freaks and Geeks - Stary serial opowiadający historię rodzeństwa, w którym chłopak jest kujonem a dziewczyna próbuje być luzakiem. Różne perypetie szkolne. Jak na taki starszy serial to całkiem spoko się go oglądało.
Właśnie rozpoczynam przygodę z Blindspot (23 odcinki w sezonie! :eek:) Jakieś opinie?
Orientuje się ktoś może ile dokładnie odcinków ma mieć ten nowy sezon Vikings?
I po nim następny sezon będzie na wiosnę? Czy dopiero jesienią?