Do blackhanda napisałem wczoraj wieczorem.
A oto moje pytania:
1. Czy MG również gra jakimś państwem?
2. Można prosić o wytłumaczenie tego pkt, bo wydaje mi się zagmatwany: "e) Jeśli upłynął termin 36(wielkie ko-24) h, mg zrobił turę, ruchów nie wykonał jeszcze następny gracz, a gracz za którego została zrobiona tura wykonał ją własnoręcznie, można grać dalej z tego sejwa."
3. Czym jest "stalowy PON"? Różni się on czymś od zwykłego PON'a?
4. Czym jest "zadeptywanie" armiami agentów?
5. "f) Zakazuje się poddawania gry, poprzez zostawianie pustych miast, bądź oddawania ich innemu graczowi" - Ile jednostek musi być w mieście aby nie było uznane za puste?
6. "h) Armia, która została pokonana przez wojska frakcji, która w kolejce ma turę po państwie, do którego ta armia należy, nie może wykonać ruchu w swojej turze. Zasada obowiązuje tylko w przypadkach, gdy w odwrotnej sytuacji mechanika gry zabroniłaby ruchu pokonanej armii oraz gracz kierujący zwycięskimi wojskami zgłosi fakt pokonania danych jednostek w odpowiednim temacie w dziale danej KO." - Mogę prosić o jaśniejsze wytłumaczenie? Czemu służy ta zasada?
7. Zasady dotyczące machin oznaczają, że np. nie mogę użyć balisty do atakowania zamku? W sensie, ze jest to fizycznie możliwe, ale ustaliliście, że tak się nie robi? Czy ustawienia/mechanika gry na to nie pozwalają?