Re: Dyskusja ogólna i download
Dobry :P żeby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj :P czy istnieje jakiś submod który dodaje więcej frakcji? i oczywiście.... jednostki historyczne dla frakcji :P co zaskakujące... Polska ma prawie najlepszą jazdę (przynajmniej powinna mieć....) a tam jej nie ma ;) zakon krzyżacki ma silniejszą kawalerie od Polski ;_; dobra koniec spamu :D to istnieje sub mod co poprawia te rzeczy? :)
Tu już chyba jest max frakcji, ale mogę się mylić ;P
Od kiedy w SS Zakon ma lepsza jazdę od Polski? Od polskich pancernych jest tylko jedna mocniejsza jednostka w grze, czyli francuscy kopijnicy. Wręcz twierdze, że Zakon ma za słabą jazdę ;P Zresztą tak jak pisałem, od Polski mocniejszą kawalerią ma tylko Francja ;)
Właśnie się mylisz :D szlachta piastów jest słabsza od jakiejś tam jednostki zk ;_; mnie to troszku irytuje :D a frakcje to np ;P Walia i księstwo Antiochii takie frakcje z dodatku :P urozmaiciło by to grę ;P
Bo szlachta piastów to podstawowa jazda, czego Ty się spodziewasz? :D Za to pancerni mają ponad 30 obrony ;P Nawet pikinierów rozwalą od frontu xD
To prawda xD ale mają mało ataku :< ogólnie to Polska ma jak zawsze zryte jednostki.... robią je słabsze jakby nasz kraj był ułomny....
Jak to, przecież Polska jest tam najlepiej ze wszystkich modów zrobiona. I jest przepotężna, nawet za silna jak dla mnie. Ma taki atak jak jazda u innych nacji. Jazda piastów ma tylko o 1 obrony mniej od rycerzy krzyżackich, a ich najlepsza jazda ma tylko 22 obrony, podczas gdy najlepsza polska jazda ma aż 33 obrony!
Nie mamy (głęboki oddech) dobrych łuczników,kuszników,silnej piechoty,zachodnich armat (przynajmniej w podstawce nie mieliśmy bazyliszka :<),silnych włóczników ( no proszę.... Ruś Kijowska bij naszych włóczników liczbą i większym atakiem o 1! ;_;) dobra to chyba wszystko :D nie można mieć wszystkiego wiem... ale to jest naprawdę wkurzające... na dodatek jedyny kraj który nie chce mnie atakować to Węgry... Norwegowie na Szczecin napadli.... Niemcy na Pragę... Litwini.. to tam krucjata ;D ZK i ich imperialistyczne zamiary.... Ruś Kijowska... Nowogród z morza... no po porostu KU............. chyba najgorsza sytuacja ze wszystkich frakcji...
Bo ich nie mieliśmy, więc to co sugerujesz to właśnie ahistoryczność i nieprzyłożenie się do robienia frakcji ;D
Masz przepotężną i liczną jazdę to z niej korzystaj :D A sama piechota daje radę, nie odstępuje jakoś mocno o ile w ogóle od piechoty zachodu ;) Inne nacje też mają słabych łuczników i kuszników, tylko wschodnie i Anglia coś tam reprezentują :P
A na sytuację nie narzekałem, jest ciekawie :D
Jazda jest może i dobra.. ale i kosztowna ;_; i nie mieliśmy kuszników? ;_; o boshe... muszę przejrzeć podręcznik od historii ;_; a co do piechoty to niczym nie odstępowała od zachodniej.... przynajmniej tak słyszałem :P
Przecież w SS Polska ma kilka rodzai kuszników to w czym problem? ; P Mamy tych samych co Niemcy, więc nie widzę problemu :P A w średniowieczu Polacy na piechotę nie lubili walczyć ;P Co innego najemnicy, tych było dużo ;)