Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Jak Tobie pisałem mam starego megasubmoda, a jak bym chciał dwójkę pobrać to wystarczy tylko zainstalować czy coś z tym starym będę musiał zrobić, wspomnę jeszcze, że jak go pobierałem to bez dodatków wino czyli muza i coś tam (chyba staty) i czy w dwójce też są jakieś alternatywne ai do samych bitew bo grając na vh/vh samą nadworną strażą rozwalam prawię całą armię piechoty i to większości doborowej.
Najlepiej wywal wszystko, zainstaluj czyste Bellum, pobierz i II Megasubmoda i muzykę, zagraj kilka tur a potem III Megasubmoda zainstaluj na to. W II jest przegięty descr_mount od Miśka i ciężka jazda masakruje o wiele za mocno. w III jest całkiem nowy balans w bitwach od Kama2150. A ai bitewne wrzuć na submoda III od Germanicu5, po instalacji wszystkiego. Poczytaj w temacie o Instace Megasubmoda tam jest wyjaśnione wszystko.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Patche oba zainstalowałeś? Bitwy niekiedy tak mają, specyficzny teren itp. Jak tam chcesz.
Tak wszystkie patche dograne dokładnie według instrukcji. W nocy zainstalowałem świeżego Bellum+submod Mietka+AI Pitera i gra była super stabilna (nie było nawet tego buga z psującą się grafiką przy przeglądaniu jednostek) ale niestety różnica w SI podczas bitwy jest kolosalna - wystarczy wspomnieć że podczas szturmu na Gdańsk wróg otworzył mi bramę a większość wojsk trzymał biernie w centrum. Na MEGASUBMODzie było zdecydowanie lepiej - nie dość że wróg obsadził blanki to jeszcze bronił się aktywnie w najwęższych miejscach/uliczkach. Szkoda tylko że jeszcze tak mało stabilny jest ten mod.
Spróbuję dzisiaj z samym MEGASUBMODem w wersji II bez dogrywania III.
U mnie i wielu innych stabilny po patchach. Z III możesz wrzucić wszytko poza katalogiem world, bo jak III coś robi ctd to przez zmiany w world. Ale po patchach sytuacja jest opanowana. Z patcha weź potem descr_projectile jeszcze z III. Generalnie serce III to nowe statystyki Kama2150 a one są poza world . Czyli II + to z III co wymieniłem i powinno być git.
Co do ai bitewnego użyj ai Germanicusa wersja 5.7 z modów uzupełniajacych. Je instaluj po Megasubmodach z Manual Integration lepiej.
Witam. Mam problem odnośnie mojego Władcy Polski. Ostatni prawowity władca zmarł i krajem rządzi regent, czy muszę czekać aż córka ostatniego króla osiągnie pełnoletność i za kogo ją wydać? Czy brak męskiego potomka komplikuje nieco sprawę ?
Jak regent umrze to kolejny powinien być prawowitym Władcą (mam nadzieję). Masz jeszcze startowe dynastie? Chociaż Piastów wielkopolskich albo małopolskich ? A córę króla wydaj za Piasta jakiegoś.
Edit: Grasz na megasubmodzie III ? Jak tak to jak bitwy w polu, są ctd albo w czasie kampanii?
Mam członków małopolskich.Tak gram na MIII. Mam podobne problemy co rzymianin,ale to nie psuje save. Z bitwy to szczerze powiem , że nie pamiętam. Dziękuje za pomoc Aravenie.
W sensie te graficzne kwiatki masz czasem? Stosuj jego sposób, jeden budynek oglądasz i zamykasz jego kartę, na raz też jedną jednostkę i zamykasz jej kartę, wtedy kolejną można oglądać. Próbowałem kilka razy i nie było tego buga.
Tak tylko te "kwiatki" .Ok zastosuje się do jego sposobu, dzięki raz jeszcze
Cytat:
Edit: Mam pytanie, z linku na sendspace.pl Megasubmoda III pobrało prawie 30 osób, link dałem jakieś 2 tygodnie temu. Wszystkim działa Megasubmod III, bo jeden Kolega mi pisał na PW, że po instalacji Megasubmoda III mu nie działa. Dla mnie to niepojęte zjawisko, bo jak komuś działa II, to III musi bo nadpisuje pliki. I jak z bitwami i kampanią. Ctd są? Ja ostatnio mam fazę na Śródziemie i sam nie gram w Bellum. Ale chyba więcej niż sto kilkadziesiąt tur.
Ja gram powolutku Polską. Mam 220 turę i nie zanotowałem jeszcze ani jednego Ctd na mapie kampanii. Problemy miałem jedynie tak jak już wspomniałem podczas bitew ręcznych z Novogrodem. Teraz toczę walki z Rusią Włodzimierską i zdarzają mi sie Ctd podczas trwania bitew z tą nacją. Niestety log w dalszym ciągu mi się nie generuje, wiec mogę się jedynie domyślać, iż problem może być z którąś jednostką tej nacji, bowiem walcząc wcześniej na tym samym terenie z wczesnymi jednostkami Rusi nie odnotowałem żadnych problemów. Gra najczęściej wywala podczas starcia jednostek, lub w czasie wydawania rozkazu ataku klikając na jednostki Rusi