Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
]
Cytat:
Zamieszczone przez hellbilly
To ja mam pytanie, zwłaszcza do osób próbujących gry róznymi nacjami. Czy zdażają się jakieś wieksze ataki ze strony komputera. .
Nawet po patchu 3 nie ma postepu.AI jest dalej tak samo kretynskie jak I przed nim.Gram na legendarnym-mam 130 ture-NIKT mnie nie zaatakowal pomimo iz prowadzilem niejednokrotnie wojny z 5 panstwami jednoczesnie.W obecnej kampani Rzymem mam zajete-Afryke az do Egiptu,Hiszpanie,Galie-teraz uderzam na Brytanie i jednoczesnie na wschod europy.Na 135 bitew lodowych nie przegralem ani jendej-nie dlatego ze jestem az taki dobry-tylko dlatego ze komp jest az tak totalnie beznadziejny.To jest najgorsze AI w calej hitorii TW-nawet w Empire bylo o wiele lepsze.
edit-Dowgird-Ty napewno grasz w Rome II? :D ...blokowanie portow owszem -zdarza sie i tyle na tym.Nic wiekszego z tego nie wynika.
Ja nie mogę się zgodzić z kolegą.Od początku grając Rzymem na legendarnym(zacząłem od patcha 2)miałem ciągłe ataki najpierw od Etrusków,następnie od plemion spod Alp(zapomniałem nazwy frakcji),a przy setnej turze atakowało mnie już jakieś 8 nacji. Myśle ,że duże znaczenie ma fakt,co robi się z jeńcami,ja w 95% przypadków mordowałem jeńców ze złości ;) Im bardziej wbijałem się w głąb Galii,tym więcej miałem wojen,bitew(kilka armii na osadę z lądu i morza).Później był patch 3 i jakieś bugi,ale wojen wciąż mnóstwo(musiałem się wycofać z Galli i bronić Rzymu przed Hellenami)...istny szok i kocioł w jednym :)
Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zachowaniem AI w kampanii,ale wciąż jest niedosyt przy oblężeniach przez komputer( Armia 4-krotnie większa zdobywa jeden kluczowy punkt i nie zdobywa kolejnych,więc czas się kończy i ja wygrywam).Również gdy jest duża ilość statków,część zółnierzy desantuje i atakuje,a reszta stoji przy statkach.
Gram na patchu 3 oraz zestawie "RTW Modpack by TracePL"(GEM-next,Radious mod oraz KLA Legionares,Scythed,Sparta pack-wygląd jednostek)
Cytat:
Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zachowaniem AI w kampanii,ale wciąż jest niedosyt przy oblężeniach przez komputer( Armia 4-krotnie większa zdobywa jeden kluczowy punkt i nie zdobywa kolejnych,więc czas się kończy i ja wygrywam).Również gdy jest duża ilość statków,część zółnierzy desantuje i atakuje,a reszta stoji przy statkach
No rzeczywiscie pozytywnie zaskakuje :D
Ja się cieszę , że pojawia się trochę ludzi, którzy przyznają że gra jest zwyczajnie bardzo dobra pomimo wad.
Myślę, że i "totalni" krytykanci z czasem przekonają się do tej odsłony.
Cytat:
Zamieszczone przez mardar282
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Mam pytanko , na jakiej podstawie kolejna tu osoba wie że w grudniu Rome 2 będzie grywalne?
Dostałem młody człowieku od CA duże wynagrodzenie :? , rozumie teraz administratora tej strony.....
yyy czytałem to z 10 razy i za ...... nie rozumiem coś tam naskrobał :lol:
Zadałem konkretne pytanie i oczekuję konkretnej odpowiedzi , tak Ci ciężko to zrozumieć? I nie wiem co ma mieć do tego administrator jak to określiłeś "strony"
To bardzo proste.. do czasu usunięcia wszystkich złych rzeczy w Romie 2 nie ma mowy o wydaniu DLC, termin grudzień jest jak najbardziej właściwy by dokończyć to co stworzyli,tu chodzi po prostu o czas i pieniądze,pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Ja się cieszę , że pojawia się trochę ludzi, którzy przyznają że gra jest zwyczajnie bardzo dobra pomimo wad.
No przestana krytykowac jak nie bedzie co krytykowac. To jest bardzo zdrowe zachowanie. A ja jak czytam posty takie jak Twoj, to sie dziwie i tak sobie mysle no to taki czlowiek co jak mu ptak narobi na glowe, to bedzie sie cieszyl,ze ma czapke;)
P.S. No bardzo dobra gra tak bardzo dobra,ze w nia nie gram :D. Niestety nie jestem odosobnionym przypadkiem :(
A swoja droga, to wdepnalem na recke Romka z tego forum bodajze 2 dzien po premierze(recka 2 dzien po premierze). Jedynie slaba optymalizacja w niej zostala wymieniona jako jedyny blad:D No tak ciezko nie zauwazyc czegos co jest "wielkosci gory".Chociaz miedzy nami, to ja nigdy na optymalizacje nie narzekalem bo mi gra normalnie chodzila na maksymalnych ustawieniach heheh
Ciekawe jaki zrobia dodatek do Romka czy tam DLC. OBstawiam oczywiscie Aleksandra. A cos innego? Hm moze wojny domowe Rzymu plus wojna z Kartagina? Albo cos w Grecji. Wojna peloponeska.
Mi jako o dodatku marzy sie wrecz chociazby jakas minikampania o powstaniu spartakusa ;) Wojny Diadochow tez mysle bylyby ciekawym pomyslem na dodatek. Poza tym modle sie do Jowisza zeby nie wydali czegos o upadku cesarstwa Rzymskiego :D jakos kompletnie nie trawie tego okresu w historii.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zachowaniem AI w kampanii,ale wciąż jest niedosyt przy oblężeniach przez komputer( Armia 4-krotnie większa zdobywa jeden kluczowy punkt i nie zdobywa kolejnych,więc czas się kończy i ja wygrywam).Również gdy jest duża ilość statków,część zółnierzy desantuje i atakuje,a reszta stoji przy statkach
No rzeczywiscie pozytywnie zaskakuje :D
Pozytywnie zaskakuje w kampanii na legendarnym...nie przy oblężeniach.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
No przestana krytykowac jak nie bedzie co krytykowac. To jest bardzo zdrowe zachowanie. A ja jak czytam posty takie jak Twoj, to sie dziwie i tak sobie mysle no to taki czlowiek co jak mu ptak narobi na glowe, to bedzie sie cieszyl,ze ma czapke;)
P.S. No bardzo dobra gra tak bardzo dobra,ze w nia nie gram :D. Niestety nie jestem odosobnionym przypadkiem :(
A swoja droga, to wdepnalem na recke Romka z tego forum bodajze 2 dzien po premierze(recka 2 dzien po premierze). Jedynie slaba optymalizacja w niej zostala wymieniona jako jedyny blad:D No tak ciezko nie zauwazyc czegos co jest "wielkosci gory".Chociaz miedzy nami, to ja nigdy na optymalizacje nie narzekalem bo mi gra normalnie chodzila na maksymalnych ustawieniach heheh
Ciekawe jaki zrobia dodatek do Romka czy tam DLC. OBstawiam oczywiscie Aleksandra. A cos innego? Hm moze wojny domowe Rzymu plus wojna z Kartagina? Albo cos w Grecji. Wojna peloponeska.
Tacy ludzie zawsze będą krytykować ,nawet jakby już wszystko poprawili, to i tak znajdą czas ,by się produkować na forum,że jaka ta gra jest słaba i jak bardzo ciężko im w nią grać...tak ciężko ,że aż muszą przestać.
Wszyscy jesteśmy źli na to całe zamieszanie,na półprodukt który tnie się na nowym ,specjalnie pod Rome 2, przygotowanym sprzęcie ,na wiele miesięcy wyczekiwań (jak nie lat) i w końcu wielkiego rozczarowania. Ale zamiast lamentować , jaki to ciężki los Polaka(kasa i tak już popłynęła),lepiej się zagłębić w epicki Rome 2 Total War i znaleźć coś, co nie pozwoli odejść od kompa przez wiele godzin...Ja znalazłem i brne dalej. A dla tych co nie znaleźli żadnego przyciągania, jedyną opcją pozostaje zmiana klimatu...klimatu w którym się odnajdą.
Dla mnie,jak i pewnie dla wielu innych graczy, starożytność jest wczutą do tego stopnia,że żadne systemowe problemy nie odciągną Nas od prześwietlenia gry na wylot,do czasu,aż będzie można odetchnąć :D
Pozdrawienia dla wszystkich Romeniaków ;D
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Mi jako o dodatku marzy sie wrecz chociazby jakas minikampania o powstaniu spartakusa ;) Wojny Diadochow tez mysle bylyby ciekawym pomyslem na dodatek. Poza tym modle sie do Jowisza zeby nie wydali czegos o upadku cesarstwa Rzymskiego :D jakos kompletnie nie trawie tego okresu w historii.
Minikampanie to super pomysł . Dlaczego by do Spartakusa nie użyć mapy Italii i okolic (odpowiednio dodając kilka prowincji żeby było ciekawiej), a do Alexandra Hellady i Azji - czyli coś ala Kingdoms do Med2
Ale w upadek Cesarstwa to bym już z chęcią zagrał, wkręciłem się w temat po BI i chętnie bym znowu poprowadził legiony. Niezależnie od tytułu jest szansa, że naprawdę się przyłożą do dodatku, bo fani drugi raz im nie darują wtopy.
Adi kocham Cię ;) , a wracając do tematu, grałem dzisiaj z kolegą, nie weteranem i dostałem niezłe baty. Wszelkie taktyki z Romka 1 się nie sprawdziły. Muszę poćwiczyć , bo w tym starciu miałem być nauczycielem :P :mrgreen: :shock: . Nie wiem czy to wina gry, czy moja ;) . Lagów nie było, zabawa niezła, tylko honor podupadł 3:1 dostałem. A miałem go potraktować lajtowo :oops: .