Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Ja dopiszę tutaj Kamo a Ty pewnie uzupełnisz na str. 1 jak obiecujesz. :)
-Poprawione AI
-Poprawiony balans jednostek
-Zmienione właściwości wielu budynków
-Większy nacisk na jednostki pomocnicze i większe ich zróżnicowania
-Zmieniony stan paska - wskażnika imperium i rekrutacji oddziałów z nim związanych, teraz jest 8 faz rozbudowy imperium i max. liczba armii i floty to 16/8
-Zmieniony stan posiadania prowincj startowych dla Kartaginy i lzlikwidowano "Nową Kartaginę".
-Podwyższone koszty rekrutacji i utrzymania wojska
-Pogoda ma duży wpływ na zasięg ruchu i ekonomię oraz zadowolenie w prowincjach
-Dołożono nowe umiejętności dla armii i flot oraz generałów
-Dołożono nowe postacie do świt generalskich z dobrze zbalansowanymi i oryginalnymi umiejętnościami (2 atuty do rozgospodarowania na 1 poziom awansu)
Edit:
Co z tymi ikonkami do DeI od BullGoda? - jest jakaś aktualizacja od powiedzmy końca stycznia?
Ostatnia wersja ikonek BullGod'a przystosowana do DeI przez Carreto pochodzi z 9 lutego, zaś BullGod aktualizował swój mod ostatnio, czyli 23.
W związku z organizowanym przez CA spotkaniem na szczycie dotyczącym modowania (3 marzec), na facebook'owej stronie oficjalnego serwisu totalwar.com pochwalono Divide et Impera Mod
https://www.facebook.com/TotalWar/posts/597311547010716
pytanie pewnie będzie durne, ale nie znalazłem odpowiedzi przeglądając kilka stron wstecz...
jeśli zasubskrybowałem moda na Steam'ie, to w przypadku jego aktualizacji, zostanie ona automatycznie pobrana przez Steam?
Moim zdaniem jeśli,jest jego aktualizacją to się aktualizuje mod przez steam po za subskrybowaniu,w końcu jest aktualizacja na workshop
Pioter, sam korzystam z wersji pod Steam i nie ma problemów z aktualizacją. Wszystko się samo pobiera.
dzięki za info... tak myślałem, ale wolałem się upewnić... dotyczy to zapewne wszystkich, a przynajmniej większości modyfikacji instalowanych przez Steam...
Aktualizacje na Steam są automatyczne, chyba, że ktoś odznaczy sobie w warsztacie opcje autom. aktualizacji. Pytanie nie jest głupie bo masz prawo nie wiedzieć czegoś co jest dla Ciebie nowe, w tym wątku odpowiedź na nie już była i pewnie będzie jeszcze kilka razy się przewijała. Czytajcie dokładniej wątki bo nawet jak nie znajdziecie od razu interesujących was obecnie rzeczy to zdobędziecie w ten sposób wiedzę o kolejnych a czekających was problemach.
Czy ktos tez tak ma ze grajac Rzymem zaczyna badanie technologi od 18 tur ?? pierwsza technologia wojskowa
Tak nie miałem nigdy, prawdopodobnie przesadziłeś z submodami i któryś gryzie się z DeI, sprawdź w menagerze co możesz wyłączyć, jeżeli znajdziesz gryzaka to wpisz go w temak z nimi - jest w podtematach DeI.
tez tak myslalem ..ale sprawdzalem inna frakcja i maja normalnie tylko Rzym ma cos nie tak z technologiami