Wszystko już jasne i wiemy kto z kim zagra w fazie grupowej.Polska ma wielką szansę pierwszy raz od bardzo dawna przebrnąć przez pierwszą fazę turnieju nie tylko ze względu na przeciwników lecz również na potencjał jej reprezentacji.Według mnie to dwa zwycięstwa (Ukraina oraz Irlandia Płn.) oraz jeden remis (Niemcy) i jedziemy dalej ;).
Grupa A
Francja
Rumunia
Albania
Szwajcaria
Grupa B
Anglia
Rosja
Walia
Słowacja
Grupa C
Niemcy
Ukraina
POLSKA
Irlandia Północna
Grupa D
Hiszpania
Czechy
Turcja
Chorwacja
Grupa E
Belgia
Włochy
Irlandia
Szwecja
Grupa F
Portugalia
Islandia
Austria
Węgry
Jak dla mnie grupy D oraz E wyglądają najciekawiej.
Cytując Arka Milika:"Wszystko w naszych nogach":ok:.
13-12-2015, 20:33
Presidente
Wprawdzie do EURO 2016 jeszcze jakieś pół roku, ale można by się powoli zastanawiać na jakimś Typerem
13-12-2015, 23:06
Marat
Dopiero wyjście z grupy będzie porównywalne z awansem na Euro w poprzednich latach. Grupa do przejścia, ale już kilka takich było w ostatnich 15 latach i zawsze kończyło się tak samo. Tak czy siak, tym razem wierzę, że będzie inaczej, bo ta reprezentacja ma potencjał ( dziś Zieliński asysta w Empoli, idzie mu coraz lepiej, oby tak do turnieju, bo takiego grajka brakuje tej reprezentacji - nie licząc jeszcze boków obrony ). Troche niesprawiedliwa będzie faza pucharowa, bo zwycięzcy 4 pierwszych grup zagrają z 4 najlepszymi drużynami z miejsc trzecich. Polska tutaj fart, bo wychodząc z drugiego miejsca, mogą zagrać z kimś z drugiego miejsca w grupie A ( najprawdopodobniej Szwajcaria, bądź Rumunia ). Przy trzecim miejscu czeka zwycięzca grupy A ( gospodarz, czyli licho ) bądź B ( Anglia - to by była świetna rzecz wygrać z nimi pierwszy raz od ponad 40 lat ).
14-12-2015, 09:12
Ituriel32
Mi tam nasz grupa się nie podoba, bo przeciwnicy dobrze znani i często z nimi gramy.
Jak dla mnie do wygrania jest każdy mecz w grupie, byle tylko trener nie wpadł na pomysł by ustawić się defensywnie.
14-12-2015, 09:31
Nagano
Robiłem symulację. Po wygranej z Irlandią i Ukrainą, i porażce z Niemcami wchodzimy do kolejnej rundy wygrywając ze Szwajcarami i odpadając w ćwierćfinale z Hiszpanią ;o
14-12-2015, 10:40
Piner
Wszystko ładnie.Tylko ci Niemcy martwią.A czy Irlandia Północna ma dobrą drużynę?Ktoś coś wie?
14-12-2015, 11:48
Nezahualcoyotl
Irlandczycy jak na wyspiarzy przystało mają żelazną kondycję i będą walczyć do końca spotkania. Tworzą zgrany kolektyw i nie będzie z nimi łatwo jak to na papierze wygląda. Zresztą w rankingu FIFA w grupie to my jesteśmy ostatni.
A co do Typera to jestem za.
14-12-2015, 12:07
Il Duce
Cóż,Irlandia Północna zajęła pierwsze miejsce w swojej grupie przed Rumunią i Węgrami,nie jest to potęga ale lekceważyć ich z pewnością nie można ;)
14-12-2015, 15:25
Gajusz Mariusz
Widziałem gdzieś symulację naszej grupy przez dziennikarza sportowego. Wyszło mu: Niemcy 9 pkt, reszta po 2... ;)
Ja, szczególnie po EURO 2012 ostrożnie podchodzę do gadki typu: wyjdziemy, później ci ewentualnie tamci. Nie podbijajmy bębenka bo pobudka będzie tym bardziej bolesna. :cool: http://pobierak.jeja.pl/images/2/4/b/1727_pobudka.jpg
14-12-2015, 18:48
Nezahualcoyotl
Według buchmacherów od WH nasza reprezentacja plasuje się w środku tabeli pretendentów w walce o tytuł najlepszej drużyny Starego Kontynentu: