-
FIFA czy PES?
Odwieczny problem fanow komputerowej pilki kopanej :) Jako dzieciak gralem w FIFE nalogowo, poczawszy od edycji 1998 do 2003. Najlepsza byla ta z 2000 roku, niesamowita grywalnosc. Pozniej jednak przypadkiem trafilem na PESa 5 i przekonalem sie, ze seria KONAMI miazdy swego amerykanskiego konkurenta. Realizm rozgrywki, mozliwosci przeprowadzania akcji, swietne animacje sprawily, ze grywalnoscia pobil FIFE o kilka dlugosci, mimo slabszej grafiki i braku licencji. Dlatego na stale "przenioslem" sie na PESa, choc ostatnio wyprobowalem FIFE2008 i gralo sie calkiem przyjemnie, widac ze Amerykanie takze rozwijaja swoj produkt. Ale ja i tak pozostane przy tworze Koreancow, w najnowszej odslonie urzekl mnie tryb Become a Legend, ktory "mecze" juz kilka miesiecy.
A jak jest z wami? FIFA czy PES?
http://i38.tinypic.com/1zv4rxc.jpghttp://www.footiewallpapers.com/picu...-cover-770.jpg
-
Re: FIFA czy PES?
Bez dwóch zdań PES2009. Nawet FIFA09 nic nie wskórała, a demo mi się naprawdę wkręciło i miałem nadzieję, że FIFA wreszcie pokona PES'a (lubię zmiany). Ale PES2009 bije prawie pod każdym względem, a przynajmniej w tych najważniejszych aspektach - fizyka gry, grywalność, grafika. Parę razy próbowałem w międzyczasie wrócić do FIFA09, ale wręcz odrzucało mnie z obrzydzeniem. KONAMI ftw ;]
-
Zdecydowanie PES! Fifa to badziew ;)
-
PES, ale w FIFE też gram ;)
-
Ja lubię obydwie gry, bo się różnią od siebie Fifa posiada boski tryb menadżerski a PES świetną realistykę pola gry ;)
-
Ja nadal gram w PES'a 6, bo tylko to udźwignie mój kompjuter. Do tego aktualne OF, ostatnio nawet zrobiłem nowe kitsy dla ManU. :lol:
-
dla mnie PES 06 i 09. Szczególnie multiplayer w 09
-
Ja tylko PES 2009 oraz 6 ;)
-
Według mnie PES-y, ale dla szczęśliwych posiadaczy konsoli chyba FIFA to lepszy wybór.
-
fifa 09 na konsoli z kolegą na wagarach ;) pes też fajny,ale fifa 09 jets naprawde dobra