https://www.gry-online.pl/newsroom/n...nskiej/z61c89a
Wersja do druku
Póki co to nie jest dobre info bo CA zaprzecza, że będzie to Troya. Chociaż patrząc na system bohaterów w 3k to pasowałoby idealnie mają wszystko zrobione tylko walnąć reskiny na bohaterów i jednostki ;p
Skoro CA już zarejestrowało markę Total War Saga:Troy to sprawa związana z kolejną grą jest w zasadzie ustalona.Niewiadomą póki co pozostaje mapa rozgrywki.Osobiście liczę iż twórcy uraczą nas także geckimi koloniami nad Morzem Czarnym.
Wolałbym Alexandra Wielkiego, a tutaj taka kaszana, pozostają modyfikacje :)
Pomysł wydaje się skrajnie nie interesujący i dający bardzo niewiele możliwości...Mam nadzieję że ta plotka się nie potwierdzi. A jak znowu będzie to przypominać TOB(czytaj poziom wykonania gorszy od modów) to już w ogóle moje zainteresowanie spadnie do zera.
Dobrze prawisz, o szlachetny Panie, choć TOB wybronili tradycyjnie fani modyfikacjami, to sama gra biorąc pod uwagę potencjał, wyszła jak niejeden mod, co go ktoś na kolanie robił na przerwie lekcyjnej^^
Bez obrazy proszę modujących, to tylko taki przykład, bo nikt tak na odpier...nie robi modów. :P
Niestety...Po kapitalnym zwiastunie miałem wielkie oczekiwania które prysły gdy tylko zobaczyłem gameplay i pierwsze screeny wyglądające jak nieudana próba modyfikacji Attyli. Dlatego teraz zachowuję dużą rezerwę do kolejnych gier z serii Saga,zwłaszcza jeśli znowu powierzą ich produkcję Lustedowi(czy ten człowiek zrobił kiedykolwiek udanego TW?).
Ja sobie Troję daruję, zresztą w przyszłym roku nastawiam się na spory wydatek - Młotka 3 i wszelkie DLC z nim związane.
Ja też jestem nie przekonany. O tej epoce nie wiemy za bardzo, historycy nie są nawet za bardzo pewni czy taka wojna w ogóle miała miejsce.
Ale na wet nie oto tu chodzi.
Pierwsze pytanie brzmi na której wersji silnika będzie ta cześć.
W sumie to sam konflikt wydaje się mocno mało interesujący i ograniczony. Dodatkowo pojedynki hoplitów nie każdemu przypadną do gustu.
A jeśli zrobią bohaterów takich jak jak w 3K to mnie wtedy ta gra całkowicie przestanie obchodzić.
Jeśli chodzi o epokę to fakt - dużo jest niewiadomych, zwłaszcza sama Troja. Jej istnienie udowodniono. Ślady konfliktu także odnaleziono. Jednak mógł być to znacznie mniejszy konflikt bo sama Troja z tamtego okresu wydaje się być niedużym miastem kupieckim. Mogli wysłać z Peloponezu kilkanaście okrętów, aby zniszczyć miasto i tyle. A jak to zwykle bywa z opowieściami - im dłużej opowiadana urasta w mit/legendę, a każdy opowiadający dodaje coś od siebie i tym sposobem liczba okrętów się powiększyła, doszły boskie interwencje, pojawili się tam herosi itp. A było to opowiadane przez kilkaset lat, aż stało się Iliadą.
Cytat:
Dodatkowo pojedynki hoplitów nie każdemu przypadną do gustu.
Hoplitów? :) Wtedy nikt o hoplitach jeszcze nie słyszał. :P Choć nie zdziwię się jeśli CA da nam falangę, która nas obdarowało nawet w późnym Cesarstwie Rzymskim.
https://i.pinimg.com/originals/51/40...fc6402eefe.jpg
http://www.salimbeti.com/micenei/images/war18.jpg
Ja widzę w tym potencjał, choć martwię się, że historycznie będzie to fantasy - nie znamy uzbrojenia Trojan i pewnie zrobią kopię z filmu "Troja". Potencjał w postaci tworzenia modów z epoki brązu.
Tak, też ciągle liczyłem na Aleksandra Wielkiego albo wojny diadochów. Aleksander to jedyny element z Rome 1 nieprzeniesiony do Rome 2. Dawałoby to wielkie możliwości.
Nie ma co patrzeć na to co mówi CA. Był przeciek zanim przygotowali jakiekolwiek materiały promocyjne, więc muszą jakoś z tego wybrnąć, bo ludzie ich masowo pytają. Raczej to pewne. Nie zmienią planów przez przeciek. Z Etruskami też zaprzeczali do momentu oficjalnej zapowiedzi przy ostatnim DLC do Rome 2.
Powiem tak - widzę plusy i minusy.
Plusami jest nowa epoka brązu nie pojawiająca się dotąd w serii. Możliwe, że ułatwi to stworzenie modów z Egipcjanami, Hetytami, Mykeńczykami itp.
Minus to okres zbyt mało znany. Obawiam się zbyt dużo kombinowania i fantasy. Jakieś dziwne szyki bojowe i pewnie powrót falangi w okresie zanim powstała.