Problemy z wydajnością/Wymagania sprzętowe
Odpaliłem pierwszy raz BI i mam problem. Bitwy ok, nie lami ani nic, ale poruszanie się po mapie kampanii to porażka, kursos rusza się 2 razy wolniej niż w podstawce, wszystko jakoś wolno się porusza i pocina delikatnie. Nie wierze że skoro bitwy chodzą bez problemów to nie daje rady komp z byle mapą :cry: Macie jakieś rady? W podstawce chodzi ok, mimo dużo lepszych ustawień grafiki, a wymagania sprzętowe to chyba te same są?
Re: Woooolno działająca mapa kampanii
Cytat:
Zamieszczone przez Mavrug
Odpaliłem pierwszy raz BI i mam problem. Bitwy ok, nie lami ani nic, ale poruszanie się po mapie kampanii to porażka, kursos rusza się 2 razy wolniej niż w podstawce, wszystko jakoś wolno się porusza i pocina delikatnie. Nie wierze że skoro bitwy chodzą bez problemów to nie daje rady komp z byle mapą :cry: Macie jakieś rady? W podstawce chodzi ok, mimo dużo lepszych ustawień grafiki, a wymagania sprzętowe to chyba te same są?
Reinstalacja może pomóc.
Znajdź plik prefrences.txt w katalogu z grą. Następnie odszukaj linijkę:
Kod:
CAMPAIGN_MAP_CAMERA_SMOOTHING:TRUE
Zmień TRUE na FALSE i zapisz (albo z FALSE na TRUE). Uruchom ponownie grę. Powinno pomóc.
Pamiętaj o kopii tego pliku, żebyś wrazie czego mógł przywrócić jak coś nie zadziała.
No niestety nie pomogło. :cry:
Rzym tnie na mocnym sprzęcie
Jak wyżej. (geforce GTX 275 893 mb - nawet się nie będę nad resztą rozpisywać - rome to staruszek )
Czy ktoś probował grać w rzym na Viście na maksymalnych ustawieniach? Mapa kampanii dziala mi plynnie, jednak bitwy tną : /
Co, jak, dlaczego, co zrobić?
Re: Rzym tnie na mocnym sprzęcie
Obawiam się że nic nie zrobisz.
Co za dziwna sprawa ja mam GTX 295 i tez tnie.
Ale tylko mody, podstawka chodzi płynnie.
Co najlepsze MTW 2 chodzi płynnie i mody też.
W niektórych starszych grach (np. Oblivion) da się jednak włączyć wielowątkowość, by wykorzystać potencjał nowoczesnego sprzętu.
Niestety nie słyszałem o takiej opcji w RTW.
Ciesz sie jestes kolejnym użytkownikiem super-nowoczesnego systemu Vista :lol:
A jak ja mam Intel Core 2 Quad Q9400 3.4 Ghz?
Czy dla mnie jest jakieś rozwiązanie?