-
Najbardziej Upierdliwa Frakcja
Mongoły mnożą się jak szczury napierdzielając 10 armiami konnicy.
Upierdliwość papieża też sięga granic.
Szczególnie ekskomunika.
Ale rach ciach i papy nie ma :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
-
Re: Najbardziej Upierdliwa Frakcja
Dla mnie upierdliwą frakcją jest Mediolan. Nie ważne kim gram, Mediolan zawsze mnie zaatakuje. Nawet jak prowadzę Portugalię albo Bizancjum :-)
Trochę mniej wkurzająca jest Dania, która wszędzie próbuje się wcisnąć.
-
Dania i Mediolan. Rozrastają się niczym nowotwór złośliwy w niemal każdej kampanii. Mongołowie dla mnie nie są wkurzający, jeśli przygotujemy kilka armii na ich odparcie, a potem organizujemy gigantyczną bitwę :twisted:
-
Zdecydowanie Mediolan, nie ważne jakim stylem rozgrywam kampanię zawszę się czepia.
-
No ja tez stawiam na Mediolan zawsze atakuja nawet jak nie maja szans na zwyciestwo :cry: Za to maja fajnych i silnych generalow.
-
Francja zawsze była upierdliwa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Achilles
Francja zawsze była upierdliwa.
a jakieś powody?wiesz każdy może sobie tak napisać mimo że nawet niewie co to jest Seria total war :roll:
dlamnie zdecydowanie dania bo jak gram na vh/vh to ja sobie zajmuje okoliczne osady (w tym dużą część rusi)a tu przychodzi do nas panna od dunów która sojusz proponuje, oczywiście odmawiam jako że zależmy mi na dobrych stosunkach z Hre więc w kontrofercie proponuje handel i obustronne mapki dobra patrze :shock: HRE została jedna prowincja(zostało podzileone przez Mediolan i danie która wzieła ze 2 razy więcej)i jak tu się nie wkórzyć na ai...
-
:shock: a szpiegow powysylac do Sasiadow to ciezko ;) :?: ...i zadnych wtedy niespodzianek nie ma ;)
A nawiazujac do Tematu postu to tylko Mediolan ze swoja mistrzowska dwulicowoscia :twisted: potrafi mnie wnerwic :evil: :evil: :!:
-
Cytat:
:shock: a szpiegow powysylac do Sasiadow to ciezko ;) :?:
niemam nigdy milionów szpiegów a swoje podboje kierowałem najpierw na ruś potem na węgry potem bizancjum i aż zajde do ziemi świętej ;)
-
Chyba nie tylko mnie wkurza Mediolan :D Niestety go nigdy nie niszczę bo staram sie utrzymywać przy życiu jak największą ilość państw (bardziej historycznie i ciekawie) :D
-
Dla mnie najbardziej upierdliwy zawsze był Mediolan. ZAWSZE mnie zaatakuje nawet jak gram Anglią, Danią , Polską , Ruskimi itd. ;/
Po prostu nie chce się odczepić nawet jak ja mu maszeruję pod ostatnią prowincje to on ciągle się broni i nie chce wstrzymania broni xD
-
Och, co za zgodność :) Odnoszę takie samo wrażenie, te zakute mieszczuchy-milicjanci i strzelające żuki nazbyt często organizują wycieczki na graniczne prowincje. Staram się zawsze ich wyeliminować jako pierwszych.
-
Dla mnie Mediolan i Cesarstwo Niemieckie rozrasta się jak chwast po mapie a potem trudno ich wybić. :!: :(
-
Tia dosłownie Mediolan i Dania, gram sobie Polską, podbiłem duże terytoria ( W tym Jerozolimę), jako sojuszników mam rusków którzy mają do mnie max lubienia czy jakoś tak. Najpierw zaatakowała dania w okolicach 115 tury, ale szybko odparłem ten ich chruszcz, bo co to za problem dla najsilniejszego państwa na mapie :twisted: :lol: .
Szybko zebrałem armię na zachodzie polski i ruszyłem masakrując przy tym 2 miasta :twisted: , wszystkich powyżynałem, Dania była baz szans a tu...... Papa żąda zaprzestania wojny :cry: . Ale to nie najważniejsze, przez głupich Daniolów Ruś mnie zaatakowała od wschodu (obaj w tym samym czasie, czasami pomysłowość kompa mnie zadziwia :o ) ale też ich odparłem, i narazie nękam rusków a mediolan ciągle chce odemnie praw handlowych oraz legendy mapy, ale ja No way nie dam sie nabrać. 5 Tur po incydencie patrze jakiś ,,patrol" mediolanu wbija mi na teren, mówię DOŚĆ! i wychodzę pełną armią na te 3 jednostki(cięzkozbrojni kusznicy i 2 odziały milicjii). Dopiero po ataku na Mediolan skapłem się że zagarnoł całą francję oprócz widocznie jakiegoś miasta bo Francja dalej jest. A najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że Cesarstwo Niemieckie zostało wasalem Dani :o :o :o :o :o :o Bez komentarza..... No ale ogólnie najbardziej wkurzającymi państwami są Mediolan i Dania, oraz trochę Mongoły.
-
-
Papa - Ekskomunika za walkę z katolikami, krucjata na ziemie gracza, ale najbardziej to INQUSISION
Mediolan - Kim nie gram, wywołują mi wojnę, atakują co turę armiami po 2-3 oddziały
Tatarzy - Słonie altyleryjskie( i czemu oni atakują na Ziemię Świętą, a nie tereny rusi???)
-
Widze ze Mediolan bezkonkurencyjnie wygrywa;] tez na niego stawiam aczkolwiek dania tez jest niesamowicie wnerwiajaca. Zawsze gdy spuszcze ich chociaz na chwile z oka wbijaja sie na moje ziemie 2 pelnymi flagami ktore oczywiscie szybko traca a nastepnie prosza o pokoj gdy ja sie szykuje do ofensywy a ze czlowiek chce zyc dobrze z papiezem to... eh :(
-
No ja tez po ostatniej rozegranej kampanii ( HRE ) dodaje do mojej listy Danię . Mimo że nie maja szans atakują a później gdy przegrywają chcą pokoju jak inne państwa. :D
-
Od najbardziej upierdliwych-Dania, Wenecja, Milan.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Mimo że nie maja szans atakują a później gdy przegrywają chcą pokoju jak inne państwa. :D
Ja bym się cieszył gdyby ktokolwiek chciał ze mną pokój podpisać.
Oprócz Mediolanu i Daniii upierdliwa jest Polska- a konkretnie polska szlachta. Nie przepadam za walką z konnymi łucznikami.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Ruderyk
Cytat:
Mimo że nie maja szans atakują a później gdy przegrywają chcą pokoju jak inne państwa. :D
Dokładnie. Czemu niemal wszystkie państwa, choćby nie wiem jak bardzo dostawały w cztery litery, niemal zawsze walczą do usr**ej śmierci :?: Jeśli już chcą podpisać pokój, to chyba wtedy, kiedy jeszcze mogą się mierzyć z naszym państwem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Maharbal
Cytat:
Zamieszczone przez Ruderyk
Cytat:
Dokładnie. Czemu niemal wszystkie państwa, choćby nie wiem jak bardzo dostawały w cztery litery, niemal zawsze walczą do usr**ej śmierci :?: Jeśli już chcą podpisać pokój, to chyba wtedy, kiedy jeszcze mogą się mierzyć z naszym państwem.
Nie wszystkie, ja np. na podstawce 1.3 zwasalizowałem Niemców i jeszcze byli bardzo zadowoleni. Ale np. Rusi została kaffa, obok niej masa mojego woja, księży. Oferowałem prowincje, kasę ale się nie zgadzali. Może zgadzają się tylko tak, jak napisał kolega "Jeśli już chcą podpisać pokój, to chyba wtedy, kiedy jeszcze mogą się mierzyć z naszym państwem." Dziwny ten medek 8-)
-
Cytat:
No ja tez po ostatniej rozegranej kampanii ( HRE ) dodaje do mojej listy Danię . Mimo że nie maja szans atakują a później gdy przegrywają chcą pokoju jak inne państwa. :D
Najbardziej upierdliwą frakcją są Mongołowie.Przez nich nigdy nie zagrasz Turcją czy Egiptem
bo ledwo co się rozbudujesz i TRACH !-Najazd Mongołów.
PS
W którym roku pojawiają się Tatarzy ?
-
No to widać, wolno sie rozbudowujesz . Ja w 30 turze miałem podbity caly polwysep iberyjski i turcje ... :roll:
-
Na Mongołów jest zawsze czas się przygotować. Już gorsi są Timurydzi bo mają więcej piechoty.
Moim zdaniem na najwyższym poziomie trudności każda frakcja jest upierdliwa bo AI chce za wszelką cenę osłabić gracza ale gdyby pominąć ten problem to uważam, że Milan jest najbardziej wkurzający, są wszędzie i zawsze :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez SanSanus
Cytat:
Najbardziej upierdliwą frakcją są Mongołowie.Przez nich nigdy nie zagrasz Turcją czy Egiptem
bo ledwo co się rozbudujesz i TRACH !-Najazd Mongołów.
PS
W którym roku pojawiają się Tatarzy ?
Ta, przygotuj 1 miasto do obrony, a mongoly jak młotki beda w nie stukac. Potem jak nie beda posłusznie stac w miejscu to kolejna armijka sie nimi zajmie. Turcja rządzi :D
-
Turcja ma podobne jednostki jak Mongołowie, bo dużo łuczników na koniach . Mi najlepiej się Mongołów rozwalało Polską . Przygotowałem na nich ok. 7 armii z królem na czele :D i po ok. 3 bitwach już ich nie było ;)
-
Za to mnie irytowały strasznie Węgry. Gram sobie Wenecją...wojna z Cesarstwem, Egiptem i Mediolanem a tu nagle na drugim froncie Węgrzy. Nie ważne ile mogę im zaoferować za pokój i tak go odrzucą. Jeszcze bardziej idiotycznie jest jak próbuje przebić się do nowego świata a tu bum i nagle Węgry z Trypolisu niszczą moją flotę. Eh najbardziej mnie zastanawia co oni tam robili hehe.
-
dla mni najbardziej uppierdliwi są Rusini i Mediolańczycy-
ale ppierw Rusini:
gdy nie zaatakują,to ja staram sie robic odwet,ale oni maja tak dziwnie popaprane miasta że
je znajduje po 3-4 turach :/
a tak nie patrząc na położenie,to zdecydowanie mediolan jest bardzo upierdliwy,a szczególnie jak gram sycylią,
to zawsze mi blokują porty i stad mam mniej kasy,i nagle zjawiają się ich statki z pełnymi armiami :(
i jak oni mnie cisną i zostaje mi miasto w afryce 1 na wyspie i stolica, to papież nic,
a jak ja zaatakuje Mediolańczyków przejme 2 miasta zniszcze 3-4 armie i nagle ekskomunika
i pół świata przeciw mnie,i nagle krucjata na moją stlicę :(
ale jakoś zachomikowałem trochę kasy i przekonałem papieża...(jakieś 11K)
a chciałem wtedy wielką katedrę budować(albo zwykłą niepamiętam)...
pzdr Radtrak
ps Szczęsliwego nowego roku
-
Zdecydowanie Dania, Węgry i Niemcy. Gram sobie jak gdyby nigdy nic Polską. Jestem już "od morza do morza" I Nagle sru, Węgry atakują I.... I... To miasto z krótką nazwą na I, na południu ^^
Dania chce mój szczecin zaś Niemcy Wrocław [Nie oddam wam Breslau, schweine! >.<(wiem, że pisze się schwein ale z tym "e" lepiej brzmi ;p)]
Kiedy ich wszystkich za przeproszeniem wyje*ałem z moich ziem to nagle stali się potulni i prosili o pokój... Żeby kilka lat później spróbować jeszcze raz... I co ciekawe, mieli potrójny sojusz między sobą.. Ciekawe nie?
-
Mnie Węgry jeszcze ani razu nie zaatakowały. Kuroi podpisz na początku sojusz z Węgrami, a potem jak będziesz miał wojnę ze szkopami to nie będziesz musiał się martwić o tyły ;) Dania tak czy siak wkońcu zaatakuje, z sojuszem czy bez więc nie warto z nimi podejmować dyplomacji ;)
-
Węgry nigdy nie zdradzaja, dania, niemcy zawsze co odbija sie na papie
-
Cytat:
Mnie Węgry jeszcze ani razu nie zaatakowały. Kuroi podpisz na początku sojusz z Węgrami, a potem jak będziesz miał wojnę ze szkopami to nie będziesz musiał się martwić o tyły ;) Dania tak czy siak wkońcu zaatakuje, z sojuszem czy bez więc nie warto z nimi podejmować dyplomacji ;)
Człowieku! Raz, że miałem z nimi sojusz, a dwa, że przez podarki miałem też "Doskonałe" relacje z nimi! A mimo to mnie zaatakowali! Ja nie postawiłem żadnej jednostki w pobliżu ich granicy ani przez ich terytorium nie przechodziłem. Ale to już nie ważne, pamięć o ich nie istniejącej już frakcji będzie przenoszona już tylko w opowieściach o bohaterskich wyczynach moich wojaków :D
-
Najbardziej upierdliwą frakcją jest Mediolan. Jak grałem niemcami to miał tylko korsykę, armie takie, że pokonywałem ich z miasta 2 oddziałami łuczników, 1 oddziałem chłopów i generałem a i tak atakował raz na 5-10 tur. Teraz gram Wenecją, to gdy daję dyplomację Mediolanowi, daję mapę i prawa handlowe za mapę to widzę, że Mediolan w połowie francji ma terytorium, w połowie niemiec 1 terytorium, w Afryce coś ma. Za turę-dwie Mediolan ma ekskominukę i wojnę z 3 państwami a terytoria rozbite po 1 na kontynent.
Węgrzy są spokojni, daję im sojusz na początku gry i mam z nimi go aż do końca. Czasami tylko pomagam im w wojnie z Bizancjum.
Wenecja też trochę upierdliwa jest, bo ciśnie się zawsze przy morzu w stronę wschodu, Konstantynopola.
Niemcy nie chcą mi dawać sojuszy, często muszę im w każdej turze dawać w prezencie 100 denarów i dopiero po 10 turach chcą negocjować o cokolwiek.
Jak gram Maurami/Hiszpanią to Portugalia zawsze ciśnie się żeby mieć dostęp do oceanu, ma 1-2 miasta na półwyspie Iberyjskim i 1 na południu od wysp Brytyjskich.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gromo
Najbardziej upierdliwą frakcją jest Mediolan. Jak grałem niemcami to miał tylko korsykę, armie takie, że pokonywałem ich z miasta 2 oddziałami łuczników, 1 oddziałem chłopów i generałem a i tak atakował raz na 5-10 tur. Teraz gram Wenecją, to gdy daję dyplomację Mediolanowi, daję mapę i prawa handlowe za mapę to widzę, że Mediolan w połowie francji ma terytorium, w połowie niemiec 1 terytorium, w Afryce coś ma. Za turę-dwie Mediolan ma ekskominukę i wojnę z 3 państwami a terytoria rozbite po 1 na kontynent.
Węgrzy są spokojni, daję im sojusz na początku gry i mam z nimi go aż do końca. Czasami tylko pomagam im w wojnie z Bizancjum.
Wenecja też trochę upierdliwa jest, bo ciśnie się zawsze przy morzu w stronę wschodu, Konstantynopola.
Niemcy nie chcą mi dawać sojuszy, często muszę im w każdej turze dawać w prezencie 100 denarów i dopiero po 10 turach chcą negocjować o cokolwiek.
Jak gram Maurami/Hiszpanią to Portugalia zawsze ciśnie się żeby mieć dostęp do oceanu, ma 1-2 miasta na półwyspie Iberyjskim i 1 na południu od wysp Brytyjskich.
Nie chcem się czepiać,ale chodzi o Najbardziej upierdliwą frakcję,a nie 4 ;)(1-2 frakcje jeszcze nie będe się
czepiał ;) )
ale chodzi bardziej o konkrety :)
pzdr Radtrak
-
Cytat:
Zamieszczone przez Radtrak
Cytat:
Zamieszczone przez Gromo
Nie chcem się czepiać,ale chodzi o
Najbardziej upierdliwą frakcję,a nie 4 ;)(1-2 frakcje jeszcze nie będe się
czepiał ;) )
ale chodzi bardziej o konkrety :)
pzdr Radtrak
Ja też nie chcę się czepiać ale Ty co się go czepiasz . Wyraził swoje zdanie jakie frakcje są według niego najbardziej upierdliwe więc to normalne :roll:
-
dla mnie najbardziej upierdliwa jest sycylia(zajmuje sobie tam barderux metz itd.) nieatakuje nikogo przychodzi 4 tura przychodzi dyplomata sycylijski i grozi mi atakiem jeśli niedam mu marsyli i 5k no jak wiadomo niema głupich mimo że mam tam tylko 6 jednostek 2x chłop łucznicy 2x milicja 2 x ochot oszczepnicy
to oni mi wyskakują z doborową(jak na początek) armią i oblegają marsylie :? co lepsze przechodze do bitwy to wysyłają na mnie jednostki "falami" najpierw miotacze potem piechota wraz z taranem i na końcu jazda...dobra mam herotic victory jakimś cudem ale jednak mimo iż zostało mi jakieś 100 ludzi(gram na największych jednostkach) to 2 tury później taka sama sytuacja dyplomata i kolejna armia no i jak tu grać :roll: jak komp se upatrzy przeciwnika to juz koniec :o
-
No ale jeśli mongołowie wychodzą z armią 6xp to co mam powiedzieć?!Zwłaszcza że nie mogę grać
bitew na mapie bitewnej bo odblokowałem hostseat.Mongołów pokonałem Węgrami w Sojuszu z Polską (grał nią kto inny-hostseat) Będąc na krucjacie rozwalałem ich wojska potężną armią-To chyba jedyny sposób) W której turze pojawiają się Tatarzy ?
-
Cytat:
No to widać, wolno sie rozbudowujesz . Ja w 30 turze miałem podbity caly polwysep iberyjski i turcje ... :roll:
Ta jasne w 30 turze podbiłeś półwysep iberyjski Turkami .Raczej Bałkański.
-
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Cytat:
Człowieku! Raz, że miałem z nimi sojusz, a dwa, że przez podarki miałem też "Doskonałe" relacje z nimi! A mimo to mnie zaatakowali! Ja nie postawiłem żadnej jednostki w pobliżu ich granicy ani przez ich terytorium nie przechodziłem. Ale to już nie ważne, pamięć o ich nie istniejącej już frakcji będzie przenoszona już tylko w opowieściach o bohaterskich wyczynach moich wojaków :D
To prawdopodobnie przez to że kontrolowałeś Iasi a oni zawsze chcą go podbić.