W jaki sposób specjalizuje się? Przetwarza html na BBcode, czy coś o funkcjonalności podobnej jak dodawanie postów?
Prszoę zadawać tutaj WSZYSTKIE pytania związane z komputerami - mossin
Wersja do druku
W jaki sposób specjalizuje się? Przetwarza html na BBcode, czy coś o funkcjonalności podobnej jak dodawanie postów?
Już sięzałatwiło ;)Cytat:
Zamieszczone przez Furvus
Hmm...jak komp się wyłącza podczas grania, to się przegrzewa tak ? więc co można z tym zrobić ?
Są 2 opcje dlaczego ci się wyłącza 1 zasialcz 2 procesor jest źle chłodzony(ja tak miałem jescze w ten sam dzień jak kupiłem kompa prcesor się spalił) w tym 2 przypadku trzeba oddać do serwisu w 1 kupić nowy zasilacz.
Więc tak, procek na spalonego nie wygląda(na szczęście). A zasilacz to jaki wziąć ? wiadomo, że musi być porządny, ale się nie znam.
http://209.85.135.132/search?q=cache:mp ... clnk&gl=pl
Jak coś, to ostatnia strona tego tematu z "poprzedniego" forum.
podaj config kompa ta sie cos dobierze
To chyba do mnie :P a więc tak: AMD X2 64 5200 +, GF 8600 GT, 1 GB ram. Cóż więcej pisać.
Fortron albo Amacrox z moca do 400w spokojnie wystarczy.
Zrob jeszcze test proca w orthosie jednoczesnie sprawdzaja temperatury.Albo nawet probke 32m w superpi
Aule napisałeś mi że Chrome szpieguje może coś więcej :?:
Dobry,
kolega chce kupic sobie nowego kompa lecz taniego... Chce wydac okolo 1500 zl na niego wylaczajac pamiec ram ktora ma bardzo dobra (ocz titanium), dyskow twardych, napedow. Komp ogolnie do grania. Moglby mi ktos pomoc go zlozyc? :P
jak masz jeszce monitor to za taką kase mozesz miec cos nice!
grafa ze 300-400 pln
procek 400
płyta główna 300-400
zasilacz 150
obudowa ???
tak by ci sie rozłozyło w kosztach i miałbyś procka dwa rdzienie 3 Mhz, grafike za taką kasę masz już wypasioną nawet z 512 RAM, jakiś porządny zasilacz płyta główna, nieznam się tylko na obudowie.
Tak koszty rozłożą się przy Intelu!
Przy AMD będzie taniej.
Dziwna sprawa zdarzyła mi się na windowsie - największa partycja zwyczajnie zniknęła, chociaż w zarządzaniu dyskami jest widoczna jako NTFS, zdrowa i nieznana. Pod linuchem oczywiście wszystko działa bez problemu. Już nawet przeinstalowałem windowsa (od dwóch miesięcy miałem to zrobić :) ) na win 7 RC, ale ten też nie widzi tej partycji. Cała sprawa zaczęła się gdy na twardo zresetowałem linucha, po tym jak mi się zaciął pierwszy raz w życiu. Kilka dni wcześniej zmniejszałem partycję z windowsem i stworzyłem nową, co mogłoby sugerować jakiś zamęt w tablicy partycji, ale po tym spokojnie korzystałem z windowsa i zaginionej później partycji, więc problem raczej nie mógł pojawić się z opóźnionym zapłonem.
Czy ktoś zna jakiś darmowy program do telefonów rozpoznający utwory muzyczne? W stylu TrackID w Sony Ericssonach.
Mam pytanie: ma ktoś głośniki 2.1 Logitech X-230? Jeśli tak, proszę o PW, bo mam kilka pytań (zamierzam kupić).
Matatjahu bylo o tym dosc glosno pogoogluj troche a napewno wszystkiego sie dowiesz. Ja od wczorajszego wieczoru przesiadlem sie z Operki 9 na 10 i powiem ze jest jeszcze lepiej niz bylo :DCytat:
Zamieszczone przez Matatjahu
Chodzi głównie o dość pobieżne sprawy jak import zakładek z FF bez wiedzy użytkownika, update, ale również przyporządkowywanie ID każdek przeglądarce czy wysyłanie informacji do google. W tym linku masz podane kilka powodów, a także, jeśli Ci się Chrome podoba, czym różni się od Iron (Chrome zmodyfikowane przez użytkowników i pozbawione tego, ale... tu z kolei musisz wierzyć im na słowo ;))
Również polecam Operę.
karta graf do grania w dzisiejszych czasach, to albo mocna 512 za ~600-900 zł albo odrazu 1gb , w cenach tych kart 1gb się nie orientuje ale jeżeli łączymy 2 średnie 512 mostem to mniejwięcej 800 złCytat:
Zamieszczone przez Gajush
zasilacz max 150 zł , 400 - 450 W na kompa do grania bym polecił
obudowa jeżeli z dodatkowymi wentami to koło 100 , może więcej
co do płyty to nie musi być jakaś najdroższa taka z przedziału 250-300 starczy myślę co do procka, to w niego akurat opłaca się włożyc jak najwiecej żeby potem nie trzeba było kupować nowego, czyli jakiś quad (4 rdzeniowy) albo amd phenom x4 , powineneś się zmieścić w tych 1500zł
@edit, ups, teraz zauważyłem że post sprzed tygodnia.. no ale może jeszcze nie kupił :]
co do opery, też używam i jestem zadowolony a google chrome jest jakis taki.. nieporęczny
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 93950#TOTW
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak robić na początku spis treści żeby gdy kliknie się przeszło na odpowiednie miejsce w tym jednym i tym samym poście ? Przydałoby się to mi w bibliotekach modów
Możliwe, że coś w html'u. Nie prościej kliknąć "Quote" i sprawdzić co tam "powypisywał"? ;)
Właśnie że mi się coś takiego przydałoby się i nie chodzi mi tylko na tym forum ;)Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
A to nie wiem, ja tu tylko sprzątam http://img145.imageshack.us/img145/1340/szczerbaty.gif Na poprzednim forum była opcja pisania w html (kij tam, że nie działała), trzeba do admina.
A wogóle idzie obecnie pisać w HTML na tym forum ?Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
No własnie nie widzę takowej opcji teraz. Ale było, ongiś.
pozdrawiam,Cytat:
Mam pewien problem. Mój komp nagle przestał widzieć moją mp3. Wcześniej wszystko było ok, teraz w menadzerze urządzeń, ani w dodaj nowy sprzęt jej nie ma. Sprawdzałem porty USB - wszystkie sprawne. Sama mp3 rozkminia, że jest podłączona (czyt. na wyświetlaczu jest odp. animacja), ale po prostu nie mogę jej wykryć...
Model to Creative MuVo T200.
Z góry dzięki ;)
Może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Mam internet z Vectry i modem z routerem. Mój komputer odbiera internet przez wi-fi. Rano wszystko dzialalo, od poludnia internetu brak, a w miejcu polaczenia wyswietla sie cos takiego:
http://img401.imageshack.us/img401/6056/vnw.jpg
Dodam tylko, ze na komputerze stacjonarnym internet dziala bez zarzutu i bez zadnych przerw...
pomożecie?
Jak włączam kompa to pochodzi chwile i wyłancza się monitor. Czasami pochodzi z pół minuty czasami tylko 10 sekund pózniej się na chwilę włancza na około 10 sekund, wyłancza i to koniec komputer rzekomo pracuje ale monitor jest wyłonczony. Są też problemy z kolorami ale na początku było ich pełno a teraz tylko pojedyncze (np. za napisem start czarne tło). I jak tak się wyłączy to po chwili wogóle się nie włancza, komputer niby pracuje ale monitor jest wyłonczony (wogóle się nie włancza) dopiero jak minie tak z pół dnia można znowu włączyć. Nie jest to raczej wina monitora bo telewizję oglądam normalnie bez żadnych problemów. Ma ktoś jakiś pomysł o co może chodzić?
PS. Jak grałem w Jade Empire (z CDA) to gra się zacięła kolory zwariowały (takie jakby odwrócenie kolorów) i jak zresetowałem kompa to się właśnie te problemy zaczęły.
uuu....kiedyś też tak miałem, i skończyło się na wymianie karty graficznej.
A karta graficzna pracuje (tzn wiatrak w grafice)??
W czasie gry w JE pewnie padła Ci grafika stąd ta zmiana kolorów...
@Kizi sprawdź czy na innym komputerze mp3 uruchamia się..
Na niektórych działa na innych nie...Cytat:
Zamieszczone przez janker92
Cytat:
Zamieszczone przez Woodstock
Wylaczyles router z pradu i wlaczyles na nowo moze sie scial i tyle?
Zasilacz żeby wszystko było git i żeby myśleć rozwojowo to powinien być minimum 500 Watt A najlepiej 600 Watt ja mam już od kilku lat dobrą i sprawdzoną markę mianowicie Tagan SuperRock Series i nie mam żadnych zastrzeżeń. :DCytat:
Zamieszczone przez mRe
tak najlepiej 1000w albo 1500. Zasilacz nie powinien byc jakos zajebiscie mocny. Normalne 400-450 uciagna wiekszosc dzisiejszych configow bez jakich kolwiek problemow.
Chyba uciągną ale co najwyżej wagon z węglem hehe. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Aule
A na serio to nie kompromituj się tylko poczytaj sobie o nowych kartach graficzny ba nawet takie karty jak GeForce 9800 Gt (512 MB), firmy Gigabyte mają w instrukcji napisane że zasilacz wymagany do stabilnej pracy to co najmniej zasilacz o mocy od 550 Watt wzwyż. Więc o czym ty w ogóle mówisz człoweku co?
I to jest prawda bo ja mam taką kartę i na zasilaczu 500 Watt konfiguracja była niestabilna. Więc wiem co mówię. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Wiele zależy od marki danego zasilacza np. Tagan 400W pociągnie tak samo Twój sprzęt jak 500W słabej firmy
Bez przesady do Geforca 9800 gt wystarcza markowe 400W a wartości mocy zasilaczy są specjalnie zawyżane w instrukcjach, tak by i grafikę pociągnął i słabszy zasilacz...
Jaki darmowy program antywirusowy najbardziej polecacie?
Avast, tylko on :) Avast , Avast Avaaast !!!
Avira AntiVir
Ojjjj nie. Nie polecam. Naprawdę - Avast jest beznadziejny. Podczas korzystania z niego mój komputer nabawił się trojana i robaka, z których tego drugiego nie umiał w żaden sposób wykryć... Dopiero Nod32 pomógł, ale on niestety nie jest darmowyCytat:
Zamieszczone przez Vasyshq