Brakuje tego tematu. Panowie przeczytali regulamin, to wiedzą o co chodzi, nieprawdaż? ^^
Wersja do druku
Brakuje tego tematu. Panowie przeczytali regulamin, to wiedzą o co chodzi, nieprawdaż? ^^
Chodzi o brak ruchu w następnej turze ?
Tak. W singlu się tego nie zauważa, bo nasze państwo jest zawsze na początku. Otóż występuje pewna nierówność między "wcześniejszymi" i "późniejszymi", od kiedy w mechanice ruch restartuje się po turze rebelii. Jeśli Anglia pokona wojsko Francji, ta w swojej turze nie może się tym wojskiem ruszać. Odwrotnie niestety Anglia ma ruch. Dlatego trzeba pisać w takich tematach jak ten, co się pokonało krajowi wcześniejszemu (kraj, ew generał/kapitan statku/armii, kierunek odwrotu), a państwo wcześniejsze ma się do tego zastosować i tych swoich jednostek nie ruszać. Państwo wcześniejsze natomiast nie musi pisać tu niczego o wojskach państw późniejszych, bo wiadomo, że automatycznie będą zablokowane. Nie ma po co śmiecić.
Czyli piszemy tylko o armiach krajów które w kolejce są po naszym państwie ? Tych które mają ruch przed nami już nie ?
Tak. Nie ma potrzeby pisać o późniejszych, bo automatycznie są zablokowane.
Tura 2 - kraj Polska :
Pokonane:
CESARSTWO NIEMIECKIE aka TRZECIA RZESZA
Kapitan Harold - odwrót w kierunku Gdańska
Książę Nikolaus - odwrót w kierunku Zgorzelca
Wilbrand von Kasernburg - odwrót gdzieś na północ - prawdopodobnie do Szczecina
PS. Czy mam pisać jeśli zniszczyłem jakiś oddział/armię doszczętnie na śmierć ? :D
Nie ma potrzeby. Nie temu służy ta instytucja. :d
A zapomnialem
Tura 2 - kraj Dania :
Pokonane:
Zakan Krzyżacki
Admirał Michael - odwrót w kierunku zachodnim
A tu co? juz nie uzupelniamy tego?
nikt z nikim nie walczy ;D
A czy kapitanowie o ile np zaatakowaliśmy katapulty i przegrały, to one również nie mogą się ruszać w nast. turze ? Czy tylko generałowie wraz z armiami ?
Tura 4 - kraj Polska :
Pokonane:
ZAKON KRZYŻACKI
Fredericus von Kassel - odwrót do Torunia,
Kapitan Arnold (katapulty) - odwrót do Torunia
-------------------
PS. Górne pytanie nadal aktualne :)
Wywiad wywiadem, ale jak nie napiszę to np WMM albo Temer będą hasać sobie tymi wojskami, jako że ruch się resetuje dla jednostek po turze Rebeliantów ;) tylko dlatego to piszę :D Jak WMM walczy z krajami które są po nim to bez sensu by było gdyby to pisał skoro ruch i tak z urzędu jest zablokowany :P
Tura 4 - Dania :
Pokonane:
ZAKON KRZYŻACKI
Admirał Fredrich - odwrót na zachód
NIEMCY
Kapitan Gunther - odwrót w kierunku Uelzen
Kapitan Matthias (pierwsza bitwa) - odwrót w kierunku Uelzen
Kapitan Matthias i Eusebius Weinmuth (pierwsza bitwa) - odwrót w kierunku południowo zachodnim
Tura 5 Nowogród
Pokonane:
Litwa
Książe Dravenis - schował się w grodzie Lida
Tura 5 - Dania :
Pokonane:
ZAKON KRZYŻACKI
Admirał Fredrich - zatopiony
Mistrzu czy ruszyłeś się którąś z tych armi wykonując ruch za Temera?
NIEMCY
Kapitan Gunther - odwrót w kierunku Uelzen
Kapitan Matthias (pierwsza bitwa) - odwrót w kierunku Uelzen
Kapitan Matthias i Eusebius Weinmuth (pierwsza bitwa) - odwrót w kierunku południowo zachodnim
Hmmm ruszyłem się tym jednym oddziałem chłopów spod uelzen.
Kropla która przegięła pałę goryczy? To w Temerskiej krwii.
Eeee, ale zakaz ruchu dotyczy każdego pokonanego oddziału, a nie tylko całej armii, prawda?
Tura 6 - Dania :
Pokonane:
NIEMCY
Kapitan Rudolf - armia zniszczona
No to jak zniszczona to nie ma specjalnej potrzeby, by o tym pisać akurat w TYM wątku. ;)
Wojna psychologiczna to by była gdybym ja tu pisał ;)
Zależy od tego kto by to wziął na poważnie :D
Tuff przyjacielu! :D
Tura 7 - Niemcy
Pokonane: DUŃSKIE WIKINGI
Kapitan Harald - Pokonany, odwrót do Uelzen.
Dan z Vojens - Pokonany, odwrót do Uelzen.
Next!
Kapitan Harald + Dan z Vojens + wieśniaki - Armia zniszczona Uelzen zdobyte
Kapitan Gellir - Armia pokonana, odwrót na Zachód
Kapitan Ingeborg - Pokonany, odwrót na Zachód
Kapitan Inge - Pokonany, przerwane oblężenie Szczecina, odwrót na Zachód.
To chyba tyle :)
Się dzieje :)
Po naszej stronie najciekawiej :D
Tura 7 - Niemcy
Pokonane: Niemieckie Wolfgangi :)
Athalwolf von Bremen - Pokonany, odwrót do Uelzen, spalony żywcem w mordowni w Uelzen przez samego Króla KNUDA.
Książę Eusebius - Pokonany, odwrót do Uelzen, nadziany na pal w Uelzen również przez samego Króla KNUDA.
Mało ale boleśnie :devil:
BTW
Ogłaszam mini konkurs na "Najbardziej mroczne miasto Średniowiecza" :)
i równocześnie zgłaszam Uelzen
Populacja - 0, podatki -bardzo wysokie
do tej pory było: spladrowane x1, wyrżnieta ludność x1, obecnie duńska okupacja (dobre czasy)
Zamordowanych generałów x3
fajna sprawa z tym Najbardziej mrocznym miastem Średniowiecza :D
Ja nie mam takich krwawych miejsc jak Uelzen ale jakbym miał wytypować coś z mojego terenu to póki co są to Dokrzyce (Śmierć Imbomira Litewskiego w wychodku) ;DDD
Ja w Płocku utłukłem dwóch Polskich generałów ale nie wiem jakiej rangi. Remiksowi zabiłem przywódcę/dziedzica frakcji pod Wilnem i przywódcę Litwy w Kownie w jednej i tej samej turze. Można ogólnie 7 turę nazwać dość krwawą ;)
to nie jest ani dziedzic ani przywódca frakcji... W Wilnie jest zwykły generał :)
Bo ten przeżył ;)
Ty naprawde myślisz że ubiłeś mi kogoś z rodu :D
Któryś z panów jest bardzo nieogarnięty, jeszcze nie jestem pewien który :D
Załącznik 955
Powodzenia w szukaniu tego pana ;) Musiałby uciec w innym kierunku niż reszta jego armii
a no faktycznie, sry mój błąd wgl o tym kmieciu zapomniałem. Ale dziwne że zginął w walce automatycznej, bo przeważnie generałowie przeżywają a oddział idzie do piachu. W każdym bądź razie mam jeszcze dużo bękartów ;D