Tura 1, Hiszpania:
http://przeklej.org/file/dwKtUx/AmerykaYTtura1.sav
Wersja do druku
Tura 1, Hiszpania:
http://przeklej.org/file/dwKtUx/AmerykaYTtura1.sav
Kolejność wykonywania tur:
Hiszpania,
Aztekowie,
Majowie,
Tlaxcalanie,
Tarascanie,
Chichimecowie,
Apacze,
Wszyscy dyplomaci są na Kubie.
mam miedieval 2 napotka czo je
Może Domen miał coś zmieniane w plikach. Załóż sam i niech każdy pobierze i sprawdzi. Zobaczymy czy nasze wersje się zgadzają.
A domen nie robil nic w preferancjach? jakies łódki czy cos? nie pamietam co tam ustalilismy - ze hiszpania jak zostanie jej tylko wyspa to przegrywa?
Tak, Hiszpania gdy straci ziemie na kontynencie automatycznie przegrywa, nawet jeśli by miała jakąś armię w flocie na morzu. Wtedy staje się obserwatorem i komentuje przebieg wojny.
to się tym jutro zajmę
Czy pozostali też mają napotka ??
No dobra, ja nie mam :P. Czyli raczej coś u Remiksa. Co do dyplomatów to przesuń ich jeszcze trochę zanim zaczniemy bo takie ich umieszczenie daje wszystkim podgląd na to co Remiks robi w swojej stolicy.
Nie przesadzaj, dyplomata to nie szpieg - a na kontynent ich nie dam bo sobie przekupicie rebelianckie wioski.Cytat:
bo takie ich umieszczenie daje wszystkim podgląd na to co Remiks robi w swojej stolicy.
Poza tym Indianie nie posiadają statków, więc niech chociaż widzą co się dzieje na Kubie. Tak jest dobrze. ;)
kurde powinno działać odrazu gdy pobiore tego save'a ? Czy jakies preferencje jeszcze dodatkowo musze pobrać . Bo jak tylko save to robie reinstall
Ja w sumie preferencji nie pobierałem ale to i tak nie ma wpływu na napotka
zrobiłem reinstall i nadal nic ;/
A pozostałym działa ??
U mnie działa :)
u mnie tez dziala.
Remix a napewno wrzuciles do odpowiedniego katalogu? - mods: Medieval II Total War\mods\americas\saves
Wiem glupie pytanie ale roznie bywa...
Jaka masz wersje? ze steama?
A może chodzi naprzyklad o to ze nie odblokowales niegrywalnych frakcji - Txclacan i Taraska naprzyklad. Bo ja zeby nimi zagrac musialem sam sobie preferences zmodyfikowac.
Jak chcesz to moge ci podeslac moj plik z odblokowanymi frakcjami.
to podeślij bo zmieniałem to żeby byli wszyscy. Ja mam wersje nie steamową
oki dzis wieczorem ci podesle
http://www.speedyshare.com/xH638/descr-strat.txt
D:\Gry\Steam\steamapps\common\Medieval II Total War\mods\americas\data\world\maps\campaign\imperia l_campaign
zbackupuj sobie descr-strat.txt
jeszcze zrboilem opcje z launccherem
pobierz pliki:
http://www.speedyshare.com/gDceV/ame...preference.cfg - to jest plik od krzyzowcow tylko ze odpala ameryki
http://www.speedyshare.com/jv8Xd/Lau...file-first.bat - to odpala medievala z preferencjami z poprzedniego pliku
i wrzuc je do katalogu/Medieval II Total War
kurde nadal nic ;/
Hej, no i co tam sie dzieje? cholercia wszytsko ustalone a my czekamy jak te ciecie drugi tydzien...
Remix udało cie sie odpalic tego sejva...
Może ktos pomorze... Domen czemu Remixowi gra sie wywala na sejvie z ameryk skoro na krzyzakach wszytsko ok?
Remiks, załóż ty kampanię i wyślij na save'a. zobaczymy czy nam zadziała.
to musi ktoś mi powiedzieć jak tych dyplomatów zrobić
Juz bez przemieszczania dyplomatow, wyslij sabe to sprawdzimy, ja ci tez dzisiaj wieczorem wysle sejva mojego niezmodyfikowanaego
Witajcie Władcy krain Ameryk ;)
jako że nastał okres wakacyjny i dla wielu osób oznacza on po prostu zamianę nauki na pracę toteż w poniedziałek wyjeżdżam do pracy gdzie niestety nie będę miał dostępu do internetu ani komputera. Co za tym idzie gdy moja tura wypadnie np. w okresie od poniedziałku do piątku (i musielibyście czekać na mnie specjalnie aż wrócę w weekend) to chcę prosić Wojtascythe o poprowadzenie tury aby po prostu nie stopować niepotrzebnie kolejki :) mam nadzieję, że zrozumiecie moją sytuację ;)
to jutro wyślę save
Jeśli chodzi o filmy, to kiedy będę zastępował Ashgana, będę nagrywał jego odcinki i w zależności od jego woli, będę je publikował u siebie lub przesyłał je Ashganowi, który opublikuje odcinek Azteków u siebie. Proponuję też by każdy zastanowił się kiedy wyjeżdża na wakacje bądź do pracy lub w inne miejsce w którym nie będzie mógł korzystać z Medka i internetu i na ten wyznaczony okres przekazał pałeczkę swojemu sojusznikowi w KO. Oczywiście obie strony, zastępujący i zastępowany muszą to zastępstwo potwierdzić na forum, tak by wszyscy wiedzieli o co kaman.
Czyli tak, każdy z nas deklaruje osobę, która będzie zastępowała go w KO w razie wyjazdu, pracy bądź śmierci tragicznej. Jeśli z góry planuje takową nieobecność (np. wyjazd na wakacje). To podaje termin. Osoba zastępująca musi też to potwierdzić na forum, by zastępstwo było wiążące. Kto zastępuje to decyduje głównie osoba zastępowana. Dobrze by było by to był sojusznik lub przynajmniej frakcja neutralna w tej kampanii. Jeśli osoba jakaś nie wkręciła się jeszcze w politykę tego ko, a nawet jeśli i nie znalazła bądź nie dogadała się z nikim na zastępstwo, to wtedy myślę, że MG może zastąpić nieobecnego. Mówię tu o deklaracji jednak z góry, gdyby a propo wyjazdów i pracy bądź nieprzewidzianych zdarzeń.
Ashgan mi zaproponował takie zastępstwo i się zgodziłem. Ja niedługo wyznaczę swojego zastępcę, będzie nim TUFF bądź Ashgan, jeszcze muszę z nimi się zgadać. Zastępstwa się nie dziedziczą, czyli np. jak ja zastępuję Ashgana, a mnie np. WMM, to podczas nieobecności mnie i Ashgana nie zastępuje mnie WMM. Jak będzie tragiczna sytuacja z obecnościami i zastępstwa nie pomogą, to MG zaczyna działać w zastępstwach lub zawieszamy chwilowo KO. Czas i okoliczności zastępstwa będą ustalane na forum, np. tak ja napisał wyżej Ashgan okoliczności, lub termin wyjazdu na wakacje etc. Jeśli ktoś nie daje znaków życia powyżej 7 dób po wrzuceniu ostatniego save'a z kolejki, to uznajemy to za sytuacje wyjątkowa i turę wykonuje zastępca, by nie powtórzyły się przerwy jak były z Legvanem w Teutonic.
Ostatecznie to co tu piszę nie jest rozkazem ani próbą zmieniania regulaminu, są to propozycje jak powinniśmy się przygotować na okres wakacji, czyli czas wyjazdów wszelkiego rodzaju. Napiszcie co o tym sądzicie, z czym się zgadzacie, a z czym nie. Nawet jeśli się nie zgadzacie to i tak myślę, ze powinniśmy wyznaczyć sobie zastępców, przynajmniej do sytuacji przewidzianych jak wyjazd bądź praca.
Tak było i jest w każdej innej ko. Jak będę wyjeżdżał w sierpniu to się z kimś dogadam.
Jeśli to takie oczywiste, to czemu w KO z Teutonic:
1. Zastępując Temera, nie potwierdził on zastępstwa?
2. Jak Legvan czasem z tydzień się nie odzywał jego tury nie zrobił zastępca, bądź MG?
Najwyraźniej nie są to takie oczywiste sprawy, a że to KO w dużej mierze będzie nagrywany w wakacje i będzie pewnie dużo takich sytuacji, to chciałem uściślić tego typu kwestie, by to ko nie rozpadło się na kawałki w pierwszych turach.
http://przeklej.org/file/9FaJ5r/ameyka.sav
ok sprawdź ktoś czy działa
napotka ło
Jeśli pozwolę sobie doprecyzować. Hiszpania przegrywa gdy straci wszystkie ziemie na kontynencie, niezależnie od innych wojsk i sytuacji, prawda?
ta ale mam nadzieje ze dacie mi chociaż ten przywilej, żebym zdążył sobie jakaś wioche na polnocy zdobyc.
ok zrobiłem reinstall i działa jutro zrobie turke
:champagne::clap::clap::clap::clap::clap::clap::cl ap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::champagne: wololo :geek::geek::geek::geek::geek: wololo
Macie numer do Ashgana?