Legendarny Lord: -Wielki Król Thorgrim Strażnik Uraz - Pole Startowe: Karaz-A-Karak
-Ungrim Żelazna Pięść - Pole Startowe: Karak Kadrin
-Grombrindal (zakup listopadowego wydania miesięcznika White Dwarf) - Pole Startowe: Karaz-A-Karak
-Belegar Żelazny Młot (DLC Król i Władca) - Pole Startowe: Klan Angrund Lord: -Lord
-Mistrz Run (DLC Król i Władca) Bohaterowie: -Tan - walka wręcz.
-Mistrz Inżynier - broń strzelecka.
-Kowal Run - magia. Wierzchowiec: -Tron mocy (tylko Thorgrim)
-Kowadło Zagłady (tylko Mistrz Run) Piechota ofensywna: -Krasnoludzcy wojownicy
-Krasnoludzcy wojownicy z wielką bronią
-Górnicy
-Górnicy z ładunkami wybuchowymi
-Długobrodzi
-Długobrodzi z wielką bronią
-Zabójcy
-Żelaźni rębacze
-Gwardziści
-Zabójcy Gigantów
-Strażnicy (DLC Król i Władca)
-Strażnicy (broń dwuręczna) (DLC Król i Władca)
-Strażnicy Bugmana (DLC Król i Władca)
Strzelcy: -Kusznicy
-Kusznicy z wielką bronią
-Gromowładni
-Żelazne Smoki
-Żelazne Smoki z torpedami Trollomłotowymi
Pojazdy: -Żyrokopter
-Żyrokopter z działem siarkowym
-Żyrobombowiec
Artyleria: -Działo
-Działo Ogniowe
-Organki
-Mściciel
-Balista (DLC Król i Władca)
Pierwszy razi wroga z działa parowego, drugi to ulepszenie i ma większą wersję broni Irondrakes, czyli zamiast parą razi wroga ogniem.
Brakuje jeszcze żyrobombowców, ale na filmików zwykłe żyrokoptery zrzucały bomby więc może nie pokuszą się o tą jednostkę
08-12-2015, 19:21
Chaak
Mi pasuje taki rooster. Dużo nie pominęli z Armybooka, brakuje mi tylko Runelorda/Runepriesta, a brak Gyrobombera nie będzie mi specjalnie przeszkadzał. Ogólnie lepiej to wygląda od Imperium.
08-12-2015, 19:54
Asuryan
Trochę mało rodzajów bohaterów w porównaniu z Imperium, jak widać nie będzie to nacja spamująca agentami.
http://wiki.totalwar.com/images/6/69...ldingfinal.jpg
Zapomniałem dodać wcześniej.
Tak btw. zerknijcie proszę na ostatni budynek z jednostką w dziale "Military Support" - czyżby Kowal Run? Przynajmniej tak się zgadza w 8 edycji Dwarfów.
20-01-2016, 06:51
rkplus
Dla mnie osobistym marzeniem jest aby dali nam wybudować (oczywiście w formie trudnego, wieloetapowego zadania) "Ducha Grugniego". Jest to ogromny okręt powietrzny zbudowany przez Malakai Makaissona (fani Gotreka i Felixa od razu wiedzą o co chodzi :). Okręt wyposażony jest wiele różnych broni, posiada własny oddział żyrokopterów i w szybkim czasie może przewozić nieliczną armie. Mozliwość ostrzelanie,zbombardowania wojsk wroga a na końcu dobicie żyrokopterami jest zbyt kusząca.
20-01-2016, 07:30
Arroyo
Cytat:
Zamieszczone przez rkplus
Dla mnie osobistym marzeniem jest aby dali nam wybudować (oczywiście w formie trudnego, wieloetapowego zadania) "Ducha Grugniego". Jest to ogromny okręt powietrzny zbudowany przez Malakai Makaissona (fani Gotreka i Felixa od razu wiedzą o co chodzi :). Okręt wyposażony jest wiele różnych broni, posiada własny oddział żyrokopterów i w szybkim czasie może przewozić nieliczną armie. Mozliwość ostrzelanie,zbombardowania wojsk wroga a na końcu dobicie żyrokopterami jest zbyt kusząca.
Ok, a pytanie - zgodny z Army Bookami 6-8 edycji? Jak nie, to nie ma szans - mam tu na myśli to, czy jest wpisany w ich roster w bitewniaku. Tak samo też możemy u Skavenów od razu z góry pożegnać się z bohaterami z Przygód Gotreka i Felixa, bo ich nie ujrzymy raczej. A zamiast nich pojawią się jedni z tych:
Ikit Pazur
Throt Nieczysty
Skweel Gryziząb
Queek Biorący Głowy (?)
Lord Skrolk
Skrytobójca Snikch
Thanquol & Rozpruwacz z Kości.
20-01-2016, 14:30
Asuryan
Akurat Szary Prorok Thanquol & ogroszczur Rozpruwacz z Kości jak najbardziej występują zarówno w AB Skavenów, jak i w książkach. Gotrek & Felix również (w 4 edycji AB Krasnoludów, w innych tez się przewijają).
O "Duchu Grungiego" możemy zapomnieć, jak i reszcie wyrobów Malakaia Makaissona, to już czysta licentia poetica W. Kinga, nie mająca odzwierciedlenia w AB.
20-01-2016, 20:04
rkplus
To może przynajmniej grając chaosem pozwolą przebudzić nam Krakanroka Czarnego(Ojca smoczych ogrów)
20-01-2016, 20:10
Arroyo
Powtórzę jeszcze raz - wszystko, co nie jest związane z armybookami 6-8 edycji nie pojawi się w Total War: Warhammer.
21-01-2016, 13:19
Wiktor Witkacz
Ciekawi mnie jak będzie wyglądał gra minersami krasnoludzkim czy bedziemy mogli ich rozmieścić w dowolnym miejscu na mapie?? Wie może ktoś coś. Jestem nowy na tym forum więc może już wcześniej coś przeoczyłem.
W końcu coś co się mi podoba. Szczególnie za klimatyczne uważam misje w postaci uraz. Nie zauważyłem też Ungrima, co może oznaczać że zaczynamy grę ze wszystkimi legendarnymi lordami, ale tylko wybrany jest nieśmiertelny (można go tylko zranić), pozostali mogą zginąć.
05-03-2016, 08:28
Ituriel32
A to nie jest tak że drugiego lorda trzeba najpierw z rekrutować?
Przy filmiku odnośnie Baltazara padło takie stwierdzenie, ale mój angielski słaby jest więc trzeba jeszcze raz tamten filmik obejrzeć.
05-03-2016, 18:03
Asuryan
Jest jeszcze inna możliwość. Ungrim Żelazna Pięść to król Karak Kadrin, Twierdzy Zabójców (na mapce frakcja Hadrin, literówka). Być może po jego wyborze wyjątkowo startujemy z innego regionu i z innymi terytoriami.
05-03-2016, 18:07
Ituriel32
Bardzo bym chciał takiego rozwiązania. Ba, od razu brodacze skoczyliby wyżej w kolejce do grania, nawet pomimo tego że (tu) za nimi nie przepadam.
05-03-2016, 18:12
Arroyo
U mnie to jednak będzie I nacja do gry, potem ŁAAAA!!!, Wampiry, Chaos i na koniec Imperium :)
08-03-2016, 11:18
Ituriel32
Może ktoś na szybko znaleźć kolejnego krasnoluda nadającego się na LL ale zamieszkałego w innym klanie?
08-03-2016, 11:39
Arroyo
Thorek Ironbrow z Karak Azul czy Belegar Ironhammer z Karak Osiem Szczytów.
18-03-2016, 14:30
Arroyo
Kolejna możliwa teoria - jakby dodali Belegara Żelaznego Młota do gry to pewnie dostaniemy misję z odbiciem z rąk Skarsnika Twierdzę Karak Osiem Szczytów. Następna możliwa teoria tyczy się Thoreka z Karak Azul - być może jakaś misja z walką ze Złymi Ksienżycami?
Druga sprawa - jak przetłumaczyć to słowo Irondrakes? Bo Ironbreakers oficjalnie to Żelazna Gwardia.
18-03-2016, 23:09
Asuryan
Drake ma niestety kilka znaczeń - kaczor, jętka (ważka), mała część artylerii (chyba mniejsza od baterii), smok.
19-03-2016, 19:48
Arroyo
Trochę szkoda, że w rulebooku 8 edycji nie udostępnili przetłumaczonej wersji tej jednostki. Jak dla mnie to bardzo przykre, bo skoro TW: Warhammer zbliża się wielkimi krokami, to cóż... :/
19-03-2016, 20:48
Chaak
Jakoś głębiej się nad tym nie zastanawiałem, ale, po prostu, Żelazne Smoki byłyby całkiem spoko tłumaczeniem dla mnie.
20-03-2016, 15:25
Seba Fallus III Wielki
Ciekawe czy popełnią tak wybitne, wiekopomne dzieła jak peltaści z pikami czy kimeryjska szlachta konna(ciężka piechota) :lol2:
20-03-2016, 15:35
Arroyo
Cytat:
Zamieszczone przez Seba Fallus III Wielki
Ciekawe czy popełnią tak wybitne, wiekopomne dzieła jak peltaści z pikami czy kimeryjska szlachta konna(ciężka piechota) :lol2:
Jeśli będą używać polskich AB to wątpię ;)
31-03-2016, 07:46
Ituriel32
Obejrzałem filmik jeszcze raz i księga uraz może być bardzo fajnym bajerem. Z tego co zrozumiałem to księga będzie się powoli zapełniać w czasie trwania kampanii i nam jeśli ich (uraz) nie pomścimy będzie spadać reputacja u innych klanów brodaczy.
06-04-2016, 09:28
royal1410
W rosterze krasnoludów 8 edycji AB widziałem jednostkę- rangers, czemu nie będzie jej w grze?
06-04-2016, 09:35
Arroyo
Bo CA ma tendencje do wycinania jednostek z rosterów - tak jak u Imperium brakuje wielu jednostek z 7-6 edycji. Tak też dostaliśmy u Imperium Demigryfy, które winny być jedynie dodatkiem, a nie główną jednostką. Główne winny być 4 zakony rycerskie, które mieliśmy.
06-04-2016, 09:40
Ituriel32
Inną sprawą jest chyba to że brodacze mają jakoś mało rozwinięty ten roster. A z czegoś muszą być te FLC zrobione. :)
06-04-2016, 10:18
royal1410
no dobrze, ale co to są ci rangersi? Bo chyba tylko tą jednostkę wycieli
06-04-2016, 10:28
Arroyo
Nie tylko tą. Wycięto też Zabójców Demonów i Smoków oraz Żyrobombery. Rangerzy to inaczej strażnicy dróg - brakuje ich.
06-04-2016, 10:44
royal1410
Ale są zabójcy. Tak Zamiast jednego żyrokoptera powinni dać żyrobomber i rangersów. Byłoby spoko