Wierzchowce: -Czaszkożujka(unikatowa wywerna tylko dla Azhaga)
-Wielki Wilk
-Wielki Pająk
-Wywerna
-Wilczy Rydwan
-Dzik Bojowy
-Dziki Rydwan
-Paszczak (tylko dla Herszta Nocnych Goblinów) (DLC The King & The Warlord)
Piechota: -Gobliny
-Nocne Gobliny
-Nocne Gobliny (Fanatycy)
-Orkowe Chopaki
-Dzikie Orki
-Czarne Orki
-Debeściaki Orków
-Debeściaki Dzikich Orków
-Podstępni Tchórze (poprawię po premierze - DLC Król i Władca)
Na pierwszy rzut oka brakuje mi tylko orczego trebusza i zębaczy, ogólnie nie jest źle. Ciekawe że Korona Czarnoksięstwa poprawia stosunki z nieumarłymi, zamiast je pogarszać (powinni chcieć ją odzyskać z trupa orczego proroka).
24-12-2015, 07:42
Ituriel32
Szkoda tych zębaczy, ale jakąś armie goblinów dam radę wystawić, choć skuteczna raczej nie będzie.
24-12-2015, 12:08
Il Duce
Mi najbardziej brakuje jakiegokolwiek orkowego herszta w bohaterach.....Nie ma też balisty w artylerii,nie ma również goblińskich fanatyków i wspomnianych wcześniej paszczaków....Jak na razie to każdy roster który zaprezentowali jest mniej lub bardziej wybrakowany a wielka szkoda zwłaszcza że wszystko mają czarno na białym wyłuszczone w podręcznikach i wystarczyło to przekopiować :curve:
24-12-2015, 12:26
Ituriel32
Cytat:
Wielki Herszt Goblinów
Szaman Nocnych Goblinów
Szaman Orków
Mam rozumieć że to agenci zielonych?
W sumie to chciałbym jakiegoś LL goblina...
A roztery są bardzo podstawowe, przy czym ten orkowy podoba mi się dużo bardziej niż ludzi i krasnoludów.
24-12-2015, 13:53
Azradiel
Cytat:
Zamieszczone przez Il Duce
Mi najbardziej brakuje jakiegokolwiek orkowego herszta w bohaterach.....Nie ma też balisty w artylerii,nie ma również goblińskich fanatyków i wspomnianych wcześniej paszczaków....Jak na razie to każdy roster który zaprezentowali jest mniej lub bardziej wybrakowany a wielka szkoda zwłaszcza że wszystko mają czarno na białym wyłuszczone w podręcznikach i wystarczyło to przekopiować :curve:
1. Ale jest taka nazwa, a nie inna.
2. Pomyłka - 7 edycja (ta po polsku) wyraźnie wskazuje, że jednostka zwie się "Gleba-ŁAAA!-Gleba".
3. Niekoniecznie - są zarówno spieszoną jednostką, jak i na machinie, zwanej "Snotlingami Napendzany Objekt Taranujoncy" - a po co? Po to, by mieć większy dobór jednostek.
25-12-2015, 19:28
chochlik20
1 - Kreatywność wzbogaca, a nie zabija.
2 - i ta nazwa jest klimatyczna.
3 - są gobliny, jako typowa podstawowa tania i słaba piechota, więc po, co dawać coś jeszcze gorszego? Dla większego wyboru? Dla większego wyboru to mogli zwiększyć wybór artylerii dla orków. Moim zdaniem jak już dawać je to jako obsada takiego cuda inżynierii.
25-12-2015, 19:31
Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
W tłumaczeniu tak nazywa się ta jednostka? - Katapulta Nurków Zguby - bo brzmi beznadziejnie i w ogóle mało klimatycznie(orkowo).
Nie wiem i nie obchodzi mnie jak ta jednostka została/zostanie przetłumaczona. Po prostu dosłownie przetłumaczyłem angielską nazwę na potrzeby forum. I tak nie mam zamiaru grać w polskojęzyczną wersję.
25-12-2015, 19:41
Arroyo
Co do trójki - nie zgadzam się. Jak robią z armybooków, to niech dadzą WSZYSTKO, a nie ograniczają się do części. Snotlingi są częścią lore Orków i muszą być dostępne.
25-12-2015, 19:51
chochlik20
Cytat:
Zamieszczone przez Arroyo
Co do trójki - nie zgadzam się. Jak robią z armybooków, to niech dadzą WSZYSTKO, a nie ograniczają się do części. Snotlingi są częścią lore Orków i muszą być dostępne.
Muszą. :D :D
Prawda jest taka, że nic nie muszą, bo nikt ich i nic nie zmusi do tego by zrobić wszystko to, co jest. A, jak Ci dadzą to w płatnym dodatku z innymi jednostkami, których brakuje lub będzie w przyszłości brakować. Staraj się oswoić z myślą, że pewnie jeszcze wiele rzeczy nie będzie lub będą zmienione na potrzeby tytułu.
Wiadomo już może jak będzie wyglądała kwestia animozji u orków?
02-03-2016, 18:43
Asuryan
Współczynnik - 1 do Waagh. Jeśli tylko tak... to dość słabo.
02-03-2016, 18:56
Chaak
Jeśli tylko tyle, to faktycznie lipa. Powinna być jakaś szansa, żeby działało to jak w bitewniaku.
02-03-2016, 18:57
Il Duce
Powinna....ale nie będzie,a szkoda bo to rzecz,która nadawała klimat całej armii
08-03-2016, 11:35
Ituriel32
Tak przeglądam sobie tematy o nacjach w młotku i rozter zieonych podoba mi się najbardziej. Jest chyba najbardziej różnorodny. Do tego 10 jednostek goblinów i 3 lordów/bohaterów. Więc na bank jedną kampanie zagram samymi pokurczami, tylko przydałby się do niej niski LL.
08-03-2016, 11:41
Arroyo
Co do LL'ów Orków przydałby się Skarsnik z Karak Osiem Szczytów, byśmy mieli jakiegoś LL'a Goblinów.
14-03-2016, 15:05
Arroyo
Proponuję taką "zabawę": jak wyglądałaby Wasza typowa armia Orków? Mając 20 jednostek max w danej armii.
Swój przykład podam za jakieś parę godzin max.
14-03-2016, 15:17
Ituriel32
Bohaterowie:
Szaman Nocnych Goblinów
Piechota: 8 jednostek
Gobliny
Nocne Gobliny
Łucznicy: łącznie 4 sztuki
Łucznicy Goblinów 2 jed
Łucznicy Nocnych Goblinów 2 jed (lub 4)
Jazda strzelecka: 4 jed
Leśne Gobliny na pająkach z łukiem 2 (lub 4 ) jed
Goblińscy wilczy jeźdźcy z łukiem 2jed
Choć możliwe są opcje na armie samych Nocnych Goblinów (wspomaganych leśnymi).
A po prawdzie to przydałyby się dodatkowe jednostki.
14-03-2016, 15:23
Arroyo
Czyli widzę, że chcesz głównie robić armię na styl ŁAAAA!!! Groma, tak? W większości same gobliny, a nawet w całości.
14-03-2016, 15:36
Ituriel32
Będę robić normalne armie, ale najwięcej zabawy będę miał przy armiach goblinów. Przy czym ciężko pisać jak będzie wyglądać taka armia nie znając mocy (statystyk) jednostek.
Ale u mnie będzie to armia z jak największą ilością typów jednostek. Przy czy jak mi się spodoba jakaś jednostka, to będę mieć gdzieś jej wartość bojową.
16-03-2016, 12:34
Arroyo
U mnie natomiast ciężko nie będzie:
Legendarny Lord (Albo Azhag, albo Grimgor), Bohater to zapewne u mnie Szaman Orków, albo Herszt Orków.
3 Czarne Orki
2 Orki na dzikach
2 Leśne Gobliny z łukami
4 Orkowi Ucznicy
1 Gigant
2 Arachnaroki
2 Głazociski
3 Debeściaki Orków