Temat ma służyć do zadawania pytań wszelakich dotyczących gry Total War: WARHAMMER, z wyjątkiem spraw/problemów technicznych, dla których powstanie osobny dział.
Wersja do druku
Temat ma służyć do zadawania pytań wszelakich dotyczących gry Total War: WARHAMMER, z wyjątkiem spraw/problemów technicznych, dla których powstanie osobny dział.
Witajcie. Próbowałem pograć krasnalami i powiem szczerze, że nadal nic o nich nie wiem. Posiadam 3 pełne prowincje, ale utrzymanie więcej niż dwóch pełnych armii jest trudne. Kompletnie nie wiem, co budować, aby generować normalne przychody. Buduje budynki na rozwój, budynki związane kopaniami/drewno lub inne dot. surowców, ale to nadal za mało. Plądrować nie mogę, bo muszę się bronić. Wypuszczanie jeńców nie opłacalne. Panie premierze, jak żyć?
Podbijam. Mam ten sam problem
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Ja jestem koło 160 tury i jest już ok. Na początku jednak nie miałem dwóch pełnych armii, a coś ok. dziesięcio i dwunastooddziałowych. Zawsze starałem się mieć co najmniej 1000 przychodu na turę, ale zazwyczaj oscylowało to wokół 3000-3500 na turę. Koniecznie musicie inwestować w budynki przynoszące tylko przychód. Ład publiczny przynajmniej w moim przypadku prawie nigdy nie był problemem, a zawsze w razie potrzeby można pozostawić zwycięską armię na kilka tur w nowozdobytej mieścinie.
Jak już ktoś gdzieś pisał - najsłabsze oddziały krasnoludów dostępne na początku są tak rzadkie, że przy stosunku ilości żołnierzy 1:1 z Zielonoskórymi zawsze dostawałem w czapę. Ciężko więc się nimi walczy, ale można szukać okazji w momencie kiedy komputer pozostawia swoje miasta niestrzeżone i szybko je zająć.
Witam, przejąłem osadę bo Vargach i ukazał mi się tam ichny budynek. Mam wykrzynik by go zburzyć ale nigdzie nie ma takiej opcji. Najeżdżam na niego nic, klikam nic ... Jak z tym sobie poradzić ?
Na środku, na samym dole ikonki budynku, jest malutka ikonka - To opcja jego burzenia, które trwa 1 turę.
Dla budynków z mojej klasy owszem, ale tutaj mam budynek z czarnym wykrzyknikiem na czerwonym tle i nigdzie nie ma opcji "wyburz"
Grasz pewno na modzie na okupację wszystkich miejsc?
Tak, gram na nim. Czyli ten mod udostepnil ludzkie osady dla Vargow, oni zdazyli wybudowac tam budynek i ja juz nie bede mogl go wykasowac ? Nastepna gre zagram bez tego moda bo moja kampania imperium juz jest blisko konca :)
Czy ja wiem? Krasnali robiłem głównie pod ostrzał łucznikami i było znośnie. Aktualnie próbuje z tym rozwiązaniem: http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=692413506
Są już dostępne mapy kampanii, z podziałem na regiony i prowincje, surowcami?
Oprócz tej na której były zaznaczone regiony startowe grywalnych nacji, wujek google mówi mi że nie ma.
Oj Gruha, wyrwałeś się jak Filip z konopi :mrgreen: To co dałeś, to mapka z zaznaczonymi regionami startowymi nacji, która już na tym forum została zamieszczona kilka miesięcy temu i o której pisałem przed TWoim postem. Ituriel pytał zaś o nowa mapkę w rodzaju tej do Total War Rome 2, z zaznaczonymi surowcami w regionach, podziałem prowincji na poszczególne regiony, etc.
Częściowo pomógł mi Krwawy Baron który znalazł link do aktywnej mapki, ale bez podziału na konkretne prowincje i surowce. Znaczy ładnie odróżnia (podświetla) po najechaniu na regiony, ale ciężko się domyśleć które regiony tworzą wspólną prowincje.
Jakby nie chciała się odpalić to odświeżać do skutku (kliknąć mapa w dolnym menu).
http://whenc.totalwar.com/#/regions
Plus tej mapy jest taki że chyba wiemy o jakie tereny poszerzą mapę w starym świecie następne duże dodatki.
Na wschód od żółtych goblinów (plemię Czerownego Oka) na północy za górami jest miejsce dla ewentualnych Krasnoludów Chaosu. Na wschód od startowej pozycji zielonoskórych i nieco na południe, równiez za górami - jest miejsce dla Królestw Ogrów.
Widzę że nawet Albion dali (wyspa na południowy wschód od Skaelingów, blisko wybrzeża Norski), choć na razie bez mieszkańców, niedostępny tak jak Athel Loren w Bretonii.
a ja mam pytanie o jakies przydatne modyfikacjie ktore polecacie
Ja osobiście używam dwóch - The Empire of Sigmar - przywraca wiele jednostek z lore'a z unikatową dla nich rekrutacją oraz mod na debug camerę.
Witam, grałem już po trochę kampanie wszystkimi nacjami, jednak teraz głównie gram krasnoludami i z ich kampania mam pewien problem. Chodzi dokładnie o Urazy. Mam zadanie, że mam zdobyć osadę zajętą przez buntowników, uraza już ma 20 lvl, kłopot jest z tym, że już dawno zdobyłem osadę i zniszczyłem wszystkie armie buntowników, a mimo to uraza nie została wykreślona z księgi. Miał ktoś podobny problem?
Mógłby mi ktoś przypomnieć nazwę moda na inne regiony startowe dla dodatkowych legendarnych lordów? Na warsztacie steam jest już sporo modów i ciężko mi go było wczoraj znaleźć. Pytam, bo chcę zobaczyć jak wygląda gra Ungrimem Żelazną Pięścią z Jego własną twierdzą - Karak Kadrin.
Jak się nie mylę to będzie mod pod nazwą : Legendary Lord Unique Start Position
Grałem Ungrimem na Co-op, mój kumpel skonfederował Zufbar przez co odciął mi kompletnie drogę ekspansji i uniemożliwił zrobienie Questa, bo nie można rozmieszczać agentów w regionach sojuszników. Dopiero Chaos przyszedł mi z pomocą i spalił jedną z wiosek Zufbaru :] Ogólnie bardzo fajnie się gra jako Karak Kadrin, choć trochę brakuje poczucia bezpieczeństwa przez brak darmowego garnizonu w stolicy, no i ciężko z rozwojem na start bo w okolicy mamy same 2 regionowe prowincje :]
Przy graniu co-pa proponuję użyć moda, który pozwala podbijać wszystkie prowincje. Szczególnie przy grze krasnalami otwiera to nowe możliwości :) Sam tak grałem i efekty są świetne na mapie dzieje się dużo więcej. Grając Karak Kadrin można podbić bardzo bogate prowincje wampirów :)
Widzę, że nikt nie miał takiego problemu jak ja. Minusy, które daje uraza nie są takie ciężkie. Mimo maksymalnego poziomu uraz udało mi się zdobyć całe południe, teraz szykuje się na walkę z wampirami i chaosem, ale nie wiem czy jest sens ciągnąć kampanie, jak bez zlikwidowania uraz nie mam szans na jej ukończenie.
Problem wynik chyba z tego, że osada po tym jak się zbuntowała to została podbita przez zielonoskórych, ale ich armia została zniszczona przez moje wojska.
Mógłbym spróbować wywołać bunt, ale z tym może być dużo zabawy, po strasznie rozwinełem prowincje jeśli chodzi o ład publiczny.
Po prostu zburz te budynki i postaw armie w tryb plądrowania.
witam, nie wiem czy to dobry dział ale mam problem z zadaniem w księdze uraz "uraza dumy i beczki z prochem" wytyczne: osiągnij poziom 15 następująca liczba postaci typu:1
zadanie to wisi mi bardzo długo w tym czasie zdołałem awansować na poziom 15 i wyżej kilku lordów i bohaterów mimo to zadanie ciągle nie zostało zaliczone, dodam ze to ostatni warunek do zwycięstwa kampanii.
potrzebuje jakiejś rady pomocy.
Przeniosłem posta do bardziej odpowiedniego tematu, tamten tyczył się problemów technicznych z grą.
Asuryan.
Cześć. Mam pytanie co do bitew. Obecnie mam cztery armie i bije się z trzema armiami chaosu. Czy jest możliwość aby przekazać komputerowi dowodzenie jedną z armii? Pamiętam że w Medival 2 dało się tak zrobić.
Co najmniej jednej nie idzie. Albo dowodzisz jedną całą armią (tryb dowódź dużą armią), albo jedną (główną) dowodzisz Ty, a resztą AI.
Tak zapytam można werbować flotę w młotku?
Czy to jest błąd gry czy ludzie z północy maja tyle ruchu?
Grałem Imperium i przejąłem tą niebieska osadę nad naszą startową prowincją. A tu wojownicy z norski (których goniłem czytaj byłem prawie w zasięgu ataku) na jednym ruchu złupili tą osadę, następnie przekroczyli rzekę i złupili następną osadę (tą najbardziej na lewo z reiklandu) i odeszli w kierunku wolnego miasta. A ja na szybkim marszu do nich nie dałem rady podejść.
W tamtej chwili natychmiast wyłączyłem grę.
Pytanie 3. Czy na czystej grze norska może zakładać osady poza północą?
1. Nie, nie można werbować floty. Jedynie można zwodować własną armię, ale i tak nie można toczyć bitew morskich ręcznie.
2. Nie, pewnie chodzą marszem, niż zwykłym ruchem.
3. Nie może.
Wiecie może gdzie jeszcze znajduje się glina, poza stolicą imperium?
Pytam bo brakuje mi jednego miejsca na budynki i to właśnie z tego surowca najchętniej bym zrezygnował.
Jak w tej grze działają oblężenia? przecież tu żadne miasto nie ma murów
Mury są w osadach mniejszych po zbudowaniu strażnicy miejskiej. Kim grasz?
Imperium, miałem ustawionego Baltahasara Gelta w Altdorfie zaatakowali mnie i tu bitwa w polu