Re: RTRVII: Fate of Empires
Ciekawie się zapowiada. Mam tylko pytanie małe. Skoro mamy mało kasy a wojsko jest drogie, to mam nadzieje, że kompa za bardzo nie cheatuje i nie lata w 5 armii po mapie, a my z wielkim trudem możemy wystawić jedną? Zawsze mnie denerwowało takie coś w wielu modach.
PS: Jest jakiś preview do tego? Mapa, nacje itp?
Oto kilka fotek z mojej gry ;) , oraz bitwa Epiru z Rzymem :ściągacie z linka i wypakowujecie na dysku winrarem : http://wyslijto.pl/plik/jsm4kuamlj
TU natomiast macie dodatkowe informacje odnośnie zmian w modzie : http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=308437 Pozdrawiam
EDIT: Marat spokojna twoja rozczochrana.Komputer atakuje ..upierdliwie stosunkowo małymi siłami.Jeśli dasz mu wypocząć i zająć więcej terenu ..możesz sie spodziewać pełnej flagi.Ja mam taki teraz problem z Kartaginą, wyparłem ich stosunkowo szybko z Sycylii.Trwało trochę wprowadzanie swoich rządów i poskramianie buntowników.Gdy wszystkie siły ulokowałem na północy aby zdobyć Galię Przedalpejską(zadowolony że Sycylia juz dawno zdobyta) .Boom Punijczycy dokonali śmiałego desantu na Sycylię w sile dwóch pełnych flag.Wojska regionalne z małym garnizonem Rzymskim poniosły druzgocącą klęskę :? .Muszę sprowadzić legion z Rzymu.Który z kolei jest na Sardynii, bo tam toczył boje z Kartaginą i potem buntownikami(zabezpieczył oczywiście jej prowincje).Muszę ich przetransportować do Rzymu(bo w Rzymie masz jednostki strikte Rzymskie,nie jak w innych Italskich posiadłościach, Italskich Hastati ,trarii itp.),uzupełnić ich squad i zabezpieczyć Sycylię.Mod po prostu rozkręca sie z każda turą.POLECAM
Dla prostych ludzi takich jak
jest to switch mod?
jest juz w pełni wydany czy to btesty?
TO wersja 1.1 z patchem 1.3 i nie jest to żadna beta (poprawiono stabilność modyfikacji i nie fika już koziołków ,nie wiem jak bedzie chodził z innymi modami..RTRVII potrzebuje dodatku BI 1.6) .Nie zrozum mnie zle drogi Furiuszu, ale czytanie nie boli.Przecie napisałem że mod tworzy oddzielny folder (nawet DUŻYMI LITERAMI), wiec jest switch :roll: .Pozdrawiam
Spoko, nie wiedziałem, że to synonimy, wielkie dzięki, na weekendzie sciagnę i może walnę opinię :D
Zdecydowanie polecam.Oczywiście trzeba odpalić skrypty..ale to juz banał inaczej niż w EB.Mod całkiem inny od innych.Rozkręca się i niby nic się nie dzieje ,nagle boom.Pozdrawiam
Niesamowite! Pierwszy raz widzę taką zgodność uzbrojenia z okresem i frakcjami :lol: . Znalazłem jednak pewne błędy:
-Grzebienie u spartan są umieszczone pionowo zamiast poziomo.
-Podwójne i potrójne grzebienie u Lokrian.
-Brak zróżnicowania hełmów u hoplitów, wszystkie są korynckie :evil: .Część hoplitów powinna nosić hełmy attyckie i Iliryjskie.
Łał niesamowite ;) .Mimo wszystko mod b.Dobry i polecam go każdemu, kogo interesują wojny punickie.Pozdrawiam
Witam!
Chiałem się dowiedzieć co to za mod: OilConsumer's Addon V2.1. Co zmienia, czy jest to nowa kampania?
Czy idzie przenieś drzewa z FOE do TIC. Bo te w FOE są lepsze i przez to same bitwy się lepiej prezętują. Czy ktoś wie jakie pliki trzeba zmienić?
Zainstalowałem sobie tego moda - na razie wersję 1.1. Sprawia niezłe wrażenie, choć sprawia kłopoty przy odpalaniu - po odpaleniu pokazuje się ikona z nieoznaczonymi polami. Niekiedy zdarza się, że odpala mi RTR Platinum 1.9 lub BI. Ale do się przeżyć. Chciałbym się tylko zapytać jak zainstalować patch 1.4. Pobrałem wersje spakowaną zip - i co dalej? Nie wydaje mi się abym miał ja po prostu rozpakować w folderze Rome. Więc? Będę wdzięczny za pomoc.
Cytat:
Zamieszczone przez Napoleon7
Zainstalowałem sobie tego moda - na razie wersję 1.1. Sprawia niezłe wrażenie, choć sprawia kłopoty przy odpalaniu - po odpaleniu pokazuje się ikona z nieoznaczonymi polami. Niekiedy zdarza się, że odpala mi RTR Platinum 1.9 lub BI. Ale do się przeżyć. Chciałbym się tylko zapytać jak zainstalować patch 1.4. Pobrałem wersje spakowaną zip - i co dalej? Nie wydaje mi się abym miał ja po prostu rozpakować w folderze Rome. Więc? Będę wdzięczny za pomoc.
Witaj Napoleonie ;)
Pierwsza sprawa moda instalujesz na czystą wersję Rome z dodatkiem.
Następnie instalujesz wersję FEO 1.1, tam gdzie masz grę np. e:\Program Files\Rome - Total War\
Potem patch 1.4 przekopiowujesz tam gdzie wcześniej zainstalowałeś wersję 1.1, część plików powinna się nadpisać, coś podobnego jak przy twoim ulubionym modzie pod Medka 2, PRO DEO ET REGE 1.0. ;)
Wybacz, że się dopytuję, ale w tych kwestiach zbyt biegły nie jestem (lepiej już mi wychodzi wygrywanie wyborów ;) ). Jak więc już wspomniałem, wersję 1.1 zainstalowałem (z odpalaniem bywaja problemy, ale to kwestia 1-2 prób, mam nadzieję, że po zamontowaniu 1.4 sie poprawi). Co robię z plikiem 1.4? Czy po prostu wypakowuję go w folderze Rome Total War (mam spakowany plik w zip-ie)? Czy wypakowuję go gdzies obok (co zrobiłem, żeby zobaczyć co tam jest) i po prostu podmienić pliki? ale to ostatnie nie wydaje mi się właściwe. Więc gdybyś mógł mi wytłumaczyć krok po kroku "łopatologicznie" to byłbym wdzięczny - bo nie chciałbym czegoś sknocić. Szczególnie w podstawce, bo w sumie mam zamontowane dodatkowo także RTR Platinum 1.9, Chivalry i Napoleona.
Na czystą wersję musi być, by wyeliminować wszelkie bolączki, wiem wiem, to jest tzw. switch mod, ma swój folder itd....Ale lepiej bez modów instalować tego.
Nadpisujesz, tak jak przy wspomnianym wcześniej modzie pod Medka 2. W instrukcji autorów jest wyraźnie to napisane. ;) Napisz jak ci poszło.
Jak mam instalować "bez modów", jak modów mam od groma i trochę?! To już wolę nie ryzykować i poprzestać na wersji 1.1, która jakoś mi się wgrała i funkcjonuje (lepiej lub gorzej).
Cytat:
Jak mam instalować "bez modów", jak modów mam od groma i trochę?! To już wolę nie ryzykować i poprzestać na wersji 1.1, która jakoś mi się wgrała i funkcjonuje (lepiej lub gorzej).
Ja mam dwie gry Rome zainstalowane, też tak możesz uczynić. Sposób jest prosty, i nie wadzi wcześniej zainstalowanej grze. Jak będziesz zainteresowany to ci go przedstawię. najlepiej na PW, by nie zaciemniać tematu moda.
pozdrawiam
Chyba na razie dam sobie spokój - pogram na wersji 1.1 i zobaczymy. Trochę pozmieniałem sobie niektóre pliki i gra się nieźle. Mam tylko jedno pytanie - Który plik odpowiada za zasięg jednostek na mapie strategicznej? Jest bardzo mały i chciałbym go nieco zwiększyć.
Cytat:
Chyba na razie dam sobie spokój - pogram na wersji 1.1 i zobaczymy. Trochę pozmieniałem sobie niektóre pliki i gra się nieźle. Mam tylko jedno pytanie - Który plik odpowiada za zasięg jednostek na mapie strategicznej? Jest bardzo mały i chciałbym go nieco zwiększyć.
Proszę, zajrzeć tutaj ;)
viewtopic.php?f=248&t=5695
Aktualizacja tego zacnego moda. ;)