Re: Battles of Asia (BoA)
Mam problem z tym modem. Gram klanem Hojo. Gdy chcę zeszturmować miasto (to dookoła którego są moje ziemie) przy wczytywaniu oglądam pulpit z tym, że NIE WYSKAKUJE KOMUNIKAT"program rome total war przestał działać". Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje?
Jak zobaczyłem screeny to poczułem dziwny przypływ adrenaliny :D klimat shoguna + silnik rome... uaaaahhh! :D
EDIT: Ściągnąłem... Zainstalowałem... Włączyłem.... Wyświetlił się bug... .... .... Wywaliłem -.-
Już dawno tak bardzo się nie zawiodłem. Czy tylko u mnie jest możliwość grania TYLKO w custom battle? -.- I w dodatku zaraz po skończonym ładowaniu i rozpoczęciu przemowy dowódcy gra wywaliła do pulpitu z jakimś błędem...
Teraz mam nauczkę, żeby nie ekscytować się modem zanim w niego nie zagram >.<
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Jak zobaczyłem screeny to poczułem dziwny przypływ adrenaliny :D klimat shoguna + silnik rome... uaaaahhh! :D
EDIT: Ściągnąłem... Zainstalowałem... Włączyłem.... Wyświetlił się bug... .... .... Wywaliłem -.-
Już dawno tak bardzo się nie zawiodłem. Czy tylko u mnie jest możliwość grania TYLKO w custom battle? -.- I w dodatku zaraz po skończonym ładowaniu i rozpoczęciu przemowy dowódcy gra wywaliła do pulpitu z jakimś błędem...
Teraz mam nauczkę, żeby nie ekscytować się modem zanim w niego nie zagram >.<
Podałem linka, do dodatku który uruchamia kampanię na mapie Japonii, bez dodatku, masz tylko faktycznie custom....Masz tam folder BOA i nadpisujesz ten, już wcześniej zainstalowany...Pytanie, czy podczas instalacji pokazał ci się czarny ekran, i były kopiowane pliki, przez kilka chwil?, mod ma tak wyglądać po zainstalowaniu ;)
http://img159.imageshack.us/img159/5083/beztytuujg.jpg
Tak, był czarny ekran programu cmd i kopiowały się pliki.. To właśnie była ta długa część instalacji.
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Tak, był czarny ekran programu cmd i kopiowały się pliki.. To właśnie była ta długa część instalacji.
A reszta rzeczy, co napisałem, miałeś tak, jak na screenie? ;)
pozdrawiam
Nie wiem, nie sprawdzałem. Byłem zbyt zirytowany żeby o tym myśleć :D
Nie łudź się,dopóki nie będzie kogoś kto grał w dłużej w danego moda nie ma sensu instalować bublów.Pisałem na starym forum,na Ran no jidai nie doczekałem się a BOA miałem pół roku czy rok temu i taki sam problem wyskakiwał lub wywalało zaraz po kliknięciu czegoś z menu.Zamieściłem parę screenów nawet.Instalowałem kilka razy przed i po formacie.Olać partaczy.Kupiłbym w sklepie żeby wszystko działało a tak szkoda nerwów.
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Nie łudź się,dopóki nie będzie kogoś kto grał w dłużej w danego moda nie ma sensu instalować bublów.Pisałem na starym forum,na Ran no jidai nie doczekałem się a BOA miałem pół roku czy rok temu i taki sam problem wyskakiwał lub wywalało zaraz po kliknięciu czegoś z menu.Zamieściłem parę screenów nawet.Instalowałem kilka razy przed i po formacie.Olać partaczy.
Dać screeny z gry? Niedawno poprawili dodatek, odpowiadający za grę w kampanii, na razie u mnie chodzi. Shogun, to nie jest ;) ...Nie jest taki, zły....
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
U mnie tak wygląda
Masz źle zainstalowane, coś nie wszystko ci się zainstalowało :roll:
A czy powinienem to isntalować na ściężkę ?\Program Files\SEGA\Rome - Total War; czy ?\Program Files\SEGA\Rome - Total War\BOA :?: :?: :?:
Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
A czy powinienem to isntalować na ściężkę ?\Program Files\SEGA\Rome - Total War; czy ?\Program Files\SEGA\Rome - Total War\BOA :?: :?: :?:
?\Program Files\SEGA\Rome - Total War\
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Dać screeny z gry? Niedawno poprawili dodatek, odpowiadający za grę w kampanii, na razie u mnie chodzi. Shogun, to nie jest ;) ...Nie jest taki, zły....
pozdrawiam
A daj,ja niewierny Tomasz nie wierzę .Spróbuję jeszcze raz zainstalować to na drugim lapku, ale jak sie teraz nie uda to chyba podduszę persa sąsiadów,takiego podobnego do tego z avka dla odstresowania.Nie szkodzi że to nie Shogun,byle mapa Japonii była i samuraje na silniku Romka.Mogą być miasta z kolumnami i akweduktami nawet.Mi się Rome baaaardzo podobał od niego zacząłem totalwarować.Ale nie treba mieć chyba Alexandra i BI?
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Cytat:
pozdrawiam
A daj,ja niewierny Tomasz nie wierzę .Spróbuję jeszcze raz zainstalować to na drugim lapku, ale jak sie teraz nie uda to chyba podduszę persa sąsiadów,takiego podobnego do tego z avka dla odstresowania.Nie szkodzi że to nie Shogun,byle mapa Japonii była i samuraje na silniku Romka.Mogą być miasta z kolumnami i akweduktami nawet.Mi się Rome baaaardzo podobał od niego zacząłem totalwarować.Ale nie treba mieć chyba Alexandra i BI?
Trzeba mieć BI ;) Inaczej nie będzie działać ;)
Co do avka, to rasa syberyjska ;)
Ale screenów nie ma czyli BOA=false.Zajrzę za drzwi czy się sierściuch nie kręci ;)
Cytat:
Jeszcze? ;)
Przydałyby się z bitew ale wiem że to nie koncert życzeń.
DZIAŁA!!! Wgrałem byle potyczkę podczas kampanii i 1 oblężenie
Ale staty mają Japońce jak Olifanty i Trolle (internetowe) :lol:
http://images40.fotosik.pl/213/1989e7101ae5be2em.jpg
Fajnie Eutychtesie , że zamieściłeś te screeny. Moim zdaniem ten mod wraz z kampanijnym submodem ma spory potencjał, dlatego też przypomniałem o BOA. Szkoda tylko, że twórcy nie idą szybko za ciosem i go nie ulepszają... Ale zawsze, w jakąś bitwę z samurajami zgrać można...