-
Ancient Empires Elysium
-
Re: Ancient Empires Elysium
BlackWood.
Zaglądałem na forum (jako, że mój angielski jest na poziomie przedszkolnym, tylko do "Wątku dla rodaków"). Premiera moda AEE może być w ten weekend?
pozdr
-
Re: Ancient Empires Elysium( i old AE)
Premiera jedzie duzymi oponami,lada dzień trzeba wypatrywac Downloadu.Polecam tego moda dla ludzi którzy, chca odskoczyc od EB a lubią grac takimi nacjami jak Kartagina,Grecja,Rzym czy Galowie.Mod bedzie miał ciekawe rozwiązania i trudnosc kampanii.Tez nastawiony jest na realizm ..Pozdrawiam
-
Mam pytanko do Ciebie BlackWood, bo zauważyłem, że podczas bitwy legiony mają proporce "I Legio Italica", czy jest tylko ten jeden wzór, czy np. jeżeli utworze Legion w wymarzonej prowincji Hiszpanii dalszej, mój wymarzony "Legion X" to proporzec będzie "Legio X"? Drugie pytanie, jak będzie wyglądał system rządów, podobnie jak w EB?
-
Po pierwsze mod bedzie miał b .orginalny sposób reform (rzym) trzeba bedzie każda prowincje, rozbudowac i wprowadzać przemiany!!!Wiedz jesli w jakims regionie zaniedbasz przemian, to bedziesz miał jeszcze hastati badz Italików.Wiem ze jesli chodzi o Legiony to jest spora zmiana( nawet i zbroja segmentata) ..duzooo róznosci , nie wiem co z nazwami ale maja być i wygladać odpowiednio do prowincji.Duzo wojsk regionalnych(nie wiem, czy wszystkie zmienił Limes ale pewnie wiekszosc z RTR z poprawionymi animacjami).Ai na mapie kampanii ma być mniej exspansywne(Grecja,Macedonia itp.)Mod ma trwać do 180 n.e ...kurcze jest tego troche ..dodane zostana nowe texstury przyrody,murów,mapy.Ważny bedzie handel np.rzeczny.Zobacz w linku do forum o AEE ktory podałem na początku.Pozdrawiam
Ps.Osobiście najbardziej oczekuje tej modyfikacji!
-
Będzie to switch mod czy nie? bo to podstawowe dla mnie kwestie :D
-
Ja tak się wypytuje o kwestie in-gameowe, a zapomniałem się spytać o to czego będzie wymagał ten mod. Bo posiadam tylko podstawe roma, bez BI i Alexa.
-
Mod bedzie wymagał dodatku BI, przynajmniej starsza wersja (AE) tego wymagała..
-
Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
Będzie to switch mod czy nie? bo to podstawowe dla mnie kwestie :D
look:
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/topic/7187086/1/
-
jestem zielony niewiele mi to wyjaśnia
-
Nie będzie to switch mod. Cytuję: "Ale to nie powinien być żaden problem. Wystarczy skopiować folder Rome - Total War i tam zainstalować AEE. "
-
Premiera tuż, tuż. Limes 30 listopada informował:
"Myślę, że na gwiazdkę będzie premiera. :)".
-
Jak zainstalowac AE(AEE)
Siema moglby mi ktos napisac po polsku jak zainstalowac tego moda?Juz 7 raz proboje i nic zaciolem sie w punkcie 7
Mam rome Antologie orginala
-
właśnie byłem jednym z beta testerów tego moda i musze powiedzieć, że jest naprawde dobry ale niestety finansowo niedopracoany;/ Miałem kilka legionów po 2 paski i co ture już we wcześniejszej fazie gry miałem 50 K na ture ;]
-
Ad vocem
Cytat:
Zamieszczone przez Darth Exastus
właśnie byłem jednym z beta testerów tego moda i musze powiedzieć, że jest naprawde dobry ale niestety finansowo niedopracoany;/ Miałem kilka legionów po 2 paski i co ture już we wcześniejszej fazie gry miałem 50 K na ture ;]
Ciekawe. A jak się drogi kolega dobrał do testowania AEE, bo nie przypominam sobie, żebym miał przyjemność.
AEE testują tylko 2 osoby, ale chętnie się dowiem w jaki sposób ktoś kogo nie znam mógł testować AEE. Ujawnij się kolego! :)
-----------------------------------------------------------------
Heja. Witam po klęsce poprzedniego wcielenia tego forum.
Pierwsze to link do Przeglądu AEE. Dzięki dla Blackwooda za umieszczenie tu informacji o AEE :). Tutaj link do Przeglądu AEE.
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/topic/571693/1/
Cytat:
Zamieszczone przez Piotruś Oprawca
Mam pytanko do Ciebie BlackWood, bo zauważyłem, że podczas bitwy legiony mają proporce "I Legio Italica", czy jest tylko ten jeden wzór, czy np. jeżeli utworze Legion w wymarzonej prowincji Hiszpanii dalszej, mój wymarzony "Legion X" to proporzec będzie "Legio X"? Drugie pytanie, jak będzie wyglądał system rządów, podobnie jak w EB?
Tak. Sprawdź ww. link. Po otwarciu dół postu. 16-17 legionów z ich własnymi emblematami.
Pozdrawiam.
limes
-
-
Jeszcze nie. Z tego co czytałem, beta testerzy w niedługim czasie rozpoczną testy. Limes z pewnością poinformuje wszystkich na czas.
-
Zapowiada się ciekawie...ktoś zna przybliżony czas wydania?
-
-
Zapowiada się nieźle... ;)
Już pobieram...
Mam tylko nadzieję, że nie będzie mi kolidować z EB w żaden sposób.
Szkoda tylko, że autor nie zrobił jakichś mirrorów moda na inne serwy, bo ten serwer na którym jest obecnie coś nie chce współpracować.
-
Mam to samo, serwery zajęte.K.... mnie trafia i obgryzanie paznokci ,bo już tak drugi dzień to trwa.Apropo mod zamienia orginalne pliki gry.Wiedz jeśli macie, jakiegoś innego moda konieczne trzeba go usunąć.Lecz zanim to zrobicie zostawcie sobie zapisy.Pozdrawiam fanów AEE!!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez BlackWood
mod zamienia orginalne pliki gry.Wiedz jeśli macie, jakiegoś innego moda konieczne trzeba go usunąć
Niedobrze... W takim razie nie pogram póki co, bo jeszcze zostało mi parę nieskończonych kampanii w EB. Liczę więc, że ktoś wypowie się na temat tego moda, jakieś plusy i minusy oraz opracuje jakieś niewielkie porównanie z EB ;) o ile uda mu się ściągnąć moda... :roll:
No, ale trzeba po prostu napisać do autora, żeby wrzucił to na przyjaźniejszy serwer...
-
Została mi jeszcze godz ściągania :D ...więc jeżeli mod zainstaluje się bez problemów to wypowiem się najpóźniej za 2 godz. ;)
-
To gratuluje jeśli udało Ci się pobrać z tej stronki... ;) mi niestety nie ruszy... "We are sorry, but all downloading slots for your country are busy." i finał.
No, ale czekam z niecierpliwością na opinie ;) proszę o jak najwięcej szczegółów! :D
Z tego co przeglądam to jak na razie pod względem tekstur EB jest bardzo zagrożony ze strony tego moda, świetna robota, szkoda tylko, że nie jest to switch mod.
-
Ściągnięte.Pierwsze wrażenia mam bardzo mieszane :? ...z jednej strony jednostki prezentują się całkiem nieźle-na szczególną uwage zasługują wspaniałe piuropusze na hełmach.Z drugiej strony-mod jest troche niestabilny-wywaliło mnie do windy kilka razy :cry: .Ponadto przy instalacjii nie można zmieniać scieżki docelowej bo mod nie ruszy-a szkoda.Niektóre jednoski(szczególnie te macedońskie) są podobne do tych z roma surrectum.Tyle na wstępie-niewiem jak gra prezentuje się pod względem "merytorycznym" i czy ma szanse wyprzeć EB .Jeszcze nie zdążyłem tego sprawdzić.Pogram kilka tur w kampanie to wypowiem się więcej...
-
Skoro mówisz, że jest niestabilny, to może będą jeszcze jakieś fixy...
Właśnie dla samych tych jednostek bym zagrał w tego moda :D
-
Witam wszystkich jako limes1. Niestety gdzieś coś poszło nie tak i nie mogłem się przez trzy dni zalogować.
Chciałem wszystkich poinformować, że AEE beta została wydana.
Jak mówią, pierwsze koty za płoty. Dlatego proponuję poczekać na fixa. Wersja, którą wrzuciłem na serwer nie jest jeszcze stabilna. Najwidoczniej zapomniałem o jakiś plikach próbując na szybko wydać mod. Nie życzę nikomu takiej zabawy w szukanie problemów. Z drugiej strony AEE potrzebuje solidnego testowania, którego sam nie zrobię, bo wolę zawsze coś pozmieniać.
Ten wątek z pióropuszami bardzo mi się podoba :). Mam nadzieję, że wkrótce, po namierzeniu problemu wrzucę stabilną wersję (na polskie serwery też).
Pozdrawiam
limes
-
Niestety moja euforia szybko zgasła :cry: .Mod cały czas sypie się na pulpit-bez znaczenia co robimy-tak podczas przeglądania kolejki budowy,wczytywania tury czy wczytywania bitwy :cry: itd itp...
Limes-mam nadzieje że szybko wydasz hotfixa który to naprawi,bo widać że Ty i reszta ekipy która pracowała nad tym modem włożyła w to dużo pracy i musze przyznać że wygląda to bardzo obiecująco...
-
Liczymy na Ciebie Limes, bo mod naprawdę zapowiada się bardzo dobrze :)
Z jednostkami i teksturami odwaliliście kawał dobrej roboty... Wierzę, że reszta projektu jest równie dobra.
-
Czy MOD jest w wersji Polskiej? Czy jest planowana polonizacja?
-
Cześć.
Niestety, mój team - to przede wszystkim ja. Spartacus robi opisy, testuje i doradza, MAJ Pain to programista, zrobił skrypt do instalatora. Reszta na mojej głowie. Nie mam zespołu jak EB, czy Roma Surrectum. Wszystko robię sam, więc wybaczcie. Nie jest łatwo robić 3d, 2d, kodowanie, scripting, szukać pomysłów, itd, zwłaszcza, że posypać może się coś tylko dlatego, że nie wrzuciłeś drobnego pliku, bo nie widzisz na oczy :):). Dośc martyrologii.
Mam nadzieję, że się uporam z problemami. Najciekawsze jest tylko to na ile różne wersje Windowsa generują błędy. Moje problemy zaczęły się w momencie, gdy zdecydowałem się kupić Vistę 64. Coś mi się wydaje, że 64 bity traktują pewne sprawy inaczej. Ludzie mówią o mod folderingu. Ja mam niechciany mod foldering robiony przez Vistę 64. Czasem nie wiem, co ten system robi z plikami. Obym się mylił. Co ciekawe, wielu osobom mod chodzi bez zarzutu.
Jaki masz system Memnon.pl?
@ Seraphin
Odwaliłem kawał dobrej roboty :). Jestem jedynym autorem grafiki do AEE. Jednostki, niebo, rośliny, mury obronne Galów, itd. to moja praca. Jeśli chodzi o jednostki to przede wszystkim Rzymianie i ich italscy sojusznicy, Galowie, Kartagińczycy, i inne) wyłączając wiele jednostek, które używam z RTR. To dlatego są podobne, jak ktoś zauważył, do tych z Roma Surrectum. To są pewnie te same jednostki, których używa wiele modów.
W przyszłości chcę zrobić wszystkie jednostki, ale na to potrzeba czasu. Podobnie z polonizacją moda. Zapraszam do współpracy. Chętnie go spolonizuję, ale nie sam. Oprócz modowania trzeba jeść i zarabiać, a ja i tak marnuję życie siedząc przed kompem.
Przesyłam link do nowego środowiska AEE (na razie nie dostępne, planowane wydanie nieco później, po naprawieniu luk obecnego moda). Tytuł "AEE Environment II (next release or AEE addon)".
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/topic/571683/1/
Pozdrawiam serdecznie.
limes
-
Używam W XP.
A faktycznie zapomniałem wspomnieć o grafice całego otocznia które prezentuje się najlepiej z wszystkich modów pod Rome które do tej pory widziałem.Trawa,drzewa itp wyglądają naprawdę bardzo ładnie....a ja i tak dalej jestem pod wrażeniem tych piuropuszy-jak dla mnie to rewelacja :D
Proszę Cię drogi limesie-poświęć jeszcze troche czasu i wyłap te błędy które uniemożliwiają mi w pełni cieszyć się Twoją ciężką pracą.Pzdr
-
Kiedy będzie dokładny opis i screeny z mapy kampanii ? Zapowiada się ciekawy mod i to Polski,oby jak najszybciej wyszedł.
-
Ja mam XP i wywala mnie gdy klikne na miasto.
-
Ja niestety dałem sobie spokój narazie :( ...Też mam XP i wywala mnie tak często że odniechciało mi się grania :( .Poczekam na hotfixa bo szkoda nerwów.Mnie wywala głównie kiedy zaczyna wczytywać się bitwa-a przecież nie będę rozgrywał bitew automatycznie.Chociaż przy przeglądaniu miasta też się zdarzyło że mnie wywaliło kilka razy.
Czekam niecierpliwie na naprawę błędów.
-
Cześć. Pierwszy szybki hotfix gotowy. Nie załatwia to pewnie wszystkich problemów, które pojawią sie podczas testowania (to dopiero początek), ale sporo wstępnych problemów, o których tu mowa powinno stać sie przeszłością.
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/topic/7243343/1/
-
Save zmieniony na false.Descer region and setlemt ....wywalony do kosza-no i dalej lipa :cry: ...Nic to u mnie nie zmieniło :cry: Zacząłem grać kampanie od nowa i dalej wywala jak przedtem :cry:
-
Musisz zainstalować Hotfixa1 (data), tj. odpakować i wkleić zawartość do "data". Post nr 1. (Dolna część). Podaję adres, bo Hotfix1 jest za duży, żeby umieścić go tutaj.
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/top ... ost8006563
Pozdrawiam.
limes
-
Wielkie dzięki-hotfix pobrany...I jak narazie wszystko chodzi bez zarzutów :P ...I mam nadzieje że tak już zostanie :) ...
-
u mnie trzecie pobranie i na 99,9 % kończy się ściąganie co jest do cholery, najpierw Limes robił tego moda ponad dwa lata, teraz jak już jest to nie można go pobrać normalnie, czekam na jakieś normalne zagrania tego bądż co bądz genialnego modera