Tutaj dyskutujemy na ogólne tematy, ale nie o zasadach.
Wersja do druku
Tutaj dyskutujemy na ogólne tematy, ale nie o zasadach.
Kiedy zapisy? ;)
Najpierw dajmy kilka dni na dyskusję ankietę i dyskusję o zasadach. Zapisy ruszą od przyszłego poniedziałku.
Rzucam dwie propozycje, które moim zdaniem mogą urozmaicić ligę i zupełnie przewrócić system doboru nacji.
Pierwsza to system wyboru nacji w meczu. Gracz wyżej w tabelce wybiera nację dla swojego przeciwnika, następnie przeciwnik kontrując, wybiera nacje dla gracza pierwszego. W rewanżu sytuacja odwrotna. Gracz niżej w tabelce wybiera nacje dla przeciwnika, gracz znajdujący się wyżej w tabelce kontruje wybraniem nacji dla swojego oponenta.
Lub
Propozycja druga to wytypowanie przez gracza wyżej w tabelce matchup-u np. Arwernowie-Nerwiowie. Gracz drugi wybiera sobie nacje z dwóch wytypowanych przez gracza pierwszego. Nacja, która pozostała przypadnie graczowi, który wybierał nacje do starcia. W drugim pojedynku - sytuacja odwrotna. W tym systemie, gracz mógłby kilka razy grać ta samą nacja.
Co to daje? Możliwość zupełnie innego podejścia do meczu oraz doboru nacji nie tylko pod kątem swoich preferencji ale również pod kątem słabszych stron przeciwnika. Dodatkowo brak oklepywania tych samych armii/buildow i zupełną nieprzewidywalnosc starcia. Zapraszam do wyrażenia swojej opinii. :)
Mnie się jeden i drugi pomysł podobają. Pierwszy bardziej. Zawsze to jakieś urozmaicenie.
Tylko wtedy nikt w tym turnieju nie zagram barbarzyńcami. I może w sumie to lepiej, wreszcie pogra się mniej grywalnymi nacjami, np. Pergamonem czy Atenami. ;)
Chętnie bym zagrał ale tylko jeżeli zostaną dopuszczone kolejne mapy a nie oklepane do bólu nemetocenna i piramidy. Granie na płaskiej jak patelnia mapie zabija dla mnie połowę przyjemności z bitwy. Krwawe igrzyska,WKA a nawet WH czy teraz Napoleon pokazują moim zdaniem ile zyskuje rozgrywka na mapie pozwalającej na bardziej taktyczne podejście i wykorzystanie terenu. Pomysł Rafjara do mnie osobiście nie przemawia.
Również popieram dobór innych map.
Nie kombinujcie za bardzo bo to odstraszy ludzi :p
Dotychczasowy wybór nacji, połączony z eliminacją po każdym wyborze, uważam za najrozsądniejszy.
Zaproponowane przez kolegę Rafjara, wybieranie nacji dla przeciwnika, jest bardzo ciekawe, lecz nadaje się bardziej na krwawe igrzyska lub trening. Liga powinna mieć bardziej formalny charakter.
Jestem za tym by rozszerzyć ilość map, na których będą toczone walki :)
Proponuję mapy, które były do wyboru w The Best of the best:
Można ewentualnie wyrzucić te mapy, na który kierunek ataku nie jest intuicyjnie północny, bo ludzie pewnie będą zapominać to zmienić, a wtedy te mapy będą zbyt korzystne dla jednej ze stron.Cytat:
Direction of attack - north. Exceptions are in brackets.
- Nemitocenna;
- Athenai;
- Armavir;
- Karthage(south);
- Eblana(west);
- Rhougion(east);
- Petrodava;
- Pyramids;
- Uburzis(west);
- Yathrib.
Tez jestem za wybieraniem normalnym.
Jaki jest problem z zapisami ? Czemu zostały zwieszone ?
na kiedy wstępnie planowany jest start?
Chyba 22 maja, tak mi Aroyo pisał.
Dzięki. To póki co mamy trochę mało zgłoszeń żeby startować 22 maja.
Brakuje starych wyjadaczy, za to widać ( na szczęście ! :) ) wiele nowych nicków.
Witamy nowe twarze - bardzo miło Was tutaj widzieć.
Ja się pytam, gdzie jest:
Seba
Rafjar
Nieznajomy
Lylu
Remix
Zachar
Pszemek
Pyrrus
?
I Bachus – 1. Liga? Serio? Ty jesteś jednym z pretendentów do zebrania pełnej puli w SL..
Edit: I gdzie jest Nieśmiertelnik?!
Ja niestety nie dam rady ale Pszemka postaram się namówić :D
Z tego co mi wiadomo Lyla raczej nie ściągnę > ale pogadam z nim jeszcze.
Jakby to ruszało w lipcu to bym pewnie pograł, ale teraz nie zagram :cool:
Żeby nie było niedopowiedzeń, administratorzy turnieju, po zakończeniu zapisów, jeśli zajdzie taka potrzeba, dokonają jeszcze stosownych zmian w składach poszczególnych lig by wyrównać je liczbowo.
Jest to oczywiście normalne zagranie i żadnych reklamacji nie przyjmujemy. :cool:
To ja już składam reklamacje. :)
Do osób, co zadeklarowały, że grają w najniższej lidze - podajcie konkretnie, czy drugą czy trzecią, bo będą 4 ligi.
EDIT:
Jedna osoba musi przejść z III Ligi do II Ligi, do SL dwie osoby. Rafjar, podejmij decyzję, czy w SL, czy w I Lidze grasz.
Niech będzie SL :)
Ja wiem, że Mist napisał o najniższej ligi, ale bez przesady. ;) On jest jak dziecko, trzeba go prowadzić za rączkę, bo inaczej wszystko potłucze. A w przypadku gdy wpadnie do III Ligi to wszystko potłucze i jeszcze nie będzie miał satysfakcji. Przypomnę tylko że Mist jest aktualnym MP 2v2. I Liga to takie minimum.
Nieznajomy - SL.
Kaszanka może w sumie do III Ligi w miejsce Mista.
Nieznajomy nie grał od dawna, a brakuje jednej osoby do II Ligi, by było 7. Bachusa proponuję do SL, gra teraz bardzo dużo.
W sumie, Nieznajomy ostatnio przegrywa w WKA, także ten tego. :lol2:
Dajcie Bachusa do SL, on jest teraz w wyśmienitej formie. Nieznajomy by zrzedzil za bardzo, więc dla świętego spokoju 1liga :P
Pirx jeszcze Ciebie ogrywam xd . Tak chetnie bym pogral w SL ale jak mowi rafjar bede zrzedzil bo malo grywam a nie lubie przegrywac :D
Nieznajomy, nie będzie Ci szkoda męczyć się w pierwszej lidze, zamiast walczyć z najlepszymi? Dla mnie osobiście jesteś w top3 rodzimej sceny- potrenujesz przez tydzień i micro wróci. Oczywiście to Twoja sprawa, ale troszeczkę Cię poznałem i śmiem twierdzić, że będzie Ci potem żal tej decyzji z dobrowolnym zesłaniem na zaplecze ekstraklasy. ;)
Lista koordynatora. Koniec zażaleń :F
Super Liga:
1 [ChR] Twój Mistrz
2. Il Duce
3. {SH}HDShovcase
4. [SB]Pirx
5. {SH}rafjar
6. Zachar
7. [ChR]Bachus
1 liga
1. [ChR] Andrij
2. |EotH| GoldeRoX
3. [ChR] Nikczemnik
4. Curse11
5. [ChR]Tyberiusz
6. [ChR] Arroyo
7. [ChR]Nieznajomy
2 liga
1. Ituriel32
2. Paweł Groźny
3. Defungor
4. [EotH]ZiggydeMiki
5. {SacredBand}Pop517
6. {SacredBand}William/Kaszanka
7. {SacredBand} Mist
3 liga
1. Turek
2. (Eoth)tomi.tiger
3. Valar
4. Michu
5. Ingvar77
6. Hadvar
7. KaroleQ [EotH] CSGOHandouts.com
8. [EotH]Karlik
Miło że ChR ogarnia kolejna impreze ;)
Dzięki Panowie. :)
Jaką planujecie częstotliwość meczów?
Klasycznie. 2 rundy na tydzień. Łącznie cztery bitewki. :D
Moze w tym tyg jeden mecz? Bo i tak od jutra dopiero zaczniemy
Szczegóły jednak jutro.
Jakoś dziwnie się czuję w SL kiedy Nieznajomy gra w I lidze ale dobra,wywalczyłem sobie prawo do SL więc niech już zostanę :D
PS: O, widzę że Arroyo udało się nawet przewidzieć moje miejsce po wszystkich meczach xD.
Il, nie myśl tak nawet, bo faktycznie będzie się ktoś tutaj starać, by skończyć jak Ruch Chorzów w aktualnym roku Ekstraklasy ;D
Nie no,to było pół żartem pół serio,punktów nikt za darmo ode mnie nie dostanie ;)