Temat założony w celu poznania opinii stałych bywalców tego typu rozgrywek. Są chętni? Jakieś propozycje? Pomysły? Zapraszam do dyskusji ;)
Wersja do druku
Temat założony w celu poznania opinii stałych bywalców tego typu rozgrywek. Są chętni? Jakieś propozycje? Pomysły? Zapraszam do dyskusji ;)
Dostaje czesto propozycje granis w zagranicznych turniejach, rafjar rowniez wiec mozemy dawac znac
Proponuje rozegrać Mistrzostwa Polski 1v1
A może Turniej o Tytuł Władcy Antycznego Świata?
Budżet 16000, liczne armie, zasady WKA. Każdy gra swoją nacja z kampanii. W przypadku braku odpowiedniej ilości chętnych wchodzą osoby z zewnątrz(na wolne nacje z WKA), tak żeby uzbierało się co najmniej 16 osób do drabinki. Co o tym myślicie? :)
Pomysł dobry, ale wg. mnie powinna być dowolność frakcji/ losowanie jak w CoN ?
Powiem wam że na 16000 to już barbarzyńcy nie są tacy super i dla mnie pomysł z graniem swoją nacją jest super :D Nacje można by po prostu losować.
ja proponuje 2 vs 2 mistrzostwa polski
A może coś zupełnie innego? Eventy 1v1 zdarzały się często 2v2 również były ale 3v3 nigdy ;)
Turniej Antyczny ma zasadniczą wadę. Co z nowymi graczami?
Co do 3v3. Pomysł ciekawy ale kłopotliwy organizacyjnie.
Turniej 3v3 wymusza spotkanie się 6 graczy w jednym terminie. Przewiduje duże problemy z rozgrywaniem meczy. W turnieju antycznym jest kilka niewykorzystanych frakcji, którymi nikt nie gra, można je dać graczom, którzy w niej nie uczestniczą. Pokazałoby to do jakiego poziomu doszliśmy tymi frakcjami grając w kampanii co mi się podoba, ale z drugiej strony wizja męczenia dalej Ardiajów do mnie nie przemawia.
Ja bym proponował, by jednak co do Turnieju Antycznego zrobić coś na styl tego, że masz jedną frakcję wylosowaną i nią grasz do końca turnieju. A jako, że da się każdą nacją skontrować każdą inną to nie będzie to problem. Poza tym tego pomysłu chyba jeszcze na orgu nie było, nieprawdaż? ;)
Mistrzostw Polski też dawno nie było, a takie turnieje robione tylko pod kilkunastu graczy z forum to kiepski pomysł. Zresztą zawsze mi się wydawało, że turnieje są po to, aby wyłonić najlepszego, a przy zasadach losowych, gdzie jeden gra Kimmerią, a drugi Arwernami średnio widzę zbalansowanie rozgrywki tak, żeby każdy miał równe szanse na starcie.
Nie bylo Arroyo, bedzie to cos takiego jak CoN. Jak dla mnie sredni pomysł, gralem ostatnio tam kolchida i choc stawalem na glowie niektorych nacji nie moglem ruszyc.
Jak dla mnie fajne MP 1v1 , 2v2 lub 3v3 xd .
Nie lubie kombinatorstwa
To może ankietka ? :D
Pyrrus - turniej nie zawsze musi wyłaniać najlepszego - czasami służy po prostu zabawie :D
Tak więc zrobiłem ankietę. :D
Ja jestem za Tytułem Władcy Antycznego Świata :D
1.Mistrzostwa Polski 1v1
2.Mistrzostwa Polski 2v2
3.Turniej 3v3
4.Tytuł Władcy Antycznego Świata
(5. Inne pomysły ? :D)
ja tam glosuje na MP 2v2 :D
Twaś ;)
2 vs 2 MP
Ja na mp bez roznicy ilu graczy.
Tytuł Władcy Antycznego Świata brzmi epicko. Napisałem do funkcyjnych o ogarnięcie terminu, bo temat coś stanął.
Może by tak zrobić za kilka miesięcy turniej z tego nowego DLC? Podstawka jest już ograna do bólu, a tu zawsze coś nowego(roster, balans), co daje szansę na ekscytację i jakąś tam odskocznie od dominacji trzech barbarzyńskich państw. :P Co wy na to?
A co jak Ci wyskoczą z prezentem jak w wos ? Liga Beocka niby jest, ale na multi nikt jej nie widział :) .
Od nowego patcha będzie się dało grać w ramach konkretnego dodatku.
Na przykład inne Rzymy z Imperatora.
Pyrrus, osobiście proponuję wpierw testy dodatku tego na Czwartkach z Antykiem. Tak, by się zaznajomić z tym, co zawiera.
Jasne, to tylko moja luźna propozycja, czy w ogóle jest zainteresowanie taką zabawą. Miałbym może nawet dla finalistów jakieś drobne nagrody, o ile kogoś interesują książki poświęcone wojskowości z wyd. InfortEditions (seria Pola Bitew oraz Bitwy/Taktyka). Kiedyś zdublowano mi jedną wysyłkę, a po kontakcie z wydawnictwem polecono to potraktować jako prezent. :drunk:
Edit Dokładniej te tytuły mam na myśli:
http://ecsmedia.pl/c/powstanie-cywil...xt47647168.jpg
http://portal.strategie.net.pl/Porta...828%20(k1).jpg
Ja jestem jak najbardziej zainteresowany takim turniejem. W końcu po FLC wydaje mi się, że będzie można grać frakcjami z Empire Divided osobno, ale głowy nie dam. Bazuję tylko na FLC, które ogólnie można pobrać. Ale cóż... zobaczymy 30 listopada, bo wtedy jest premiera dodatku.
EDIT: Spojrzałem na opinie "Powstania Cywilisa" na historykach i podobno książka wyszła bez korekt, zupełnie jak niedawna publikacja Szymona Hołowni. Za to Wojna Rosyjsko-Perska wydaje się być w porządku :) Myślałem jednak, że zdublowała Ci się jakaś z książek p. Szeląga :(