Tutaj piszcie propozycje modów jakie chcielibyście żeby powstały i w jakie chcielibyście zagrać
-Mongol total war - MTW2
-Asia total war - MTW2
Wersja do druku
Tutaj piszcie propozycje modów jakie chcielibyście żeby powstały i w jakie chcielibyście zagrać
-Mongol total war - MTW2
-Asia total war - MTW2
Barok Total War - M2TW lub NTW
Asia Total War - M2TW
Duché de Varsovie Total War - NTW
Warband Total War - M2TW
The Witcher Total War (Chodzi oczywiście o świat wiedźmina a nie o jego samego)
Kibol TW ;D w ktorych frakcje to bd kibole z roznych drozyn pilkarskich + policja, xd
hehe, to ja też takiego. Niektóre proponowane jednostki dla frakcji kibiców:
niedzielni kibice
szlikowcy (przydają ducha bojowego jednostkom znajdującym sie w poblizu)
zawadiaccy alkocholicy (wysokie morale, wysoki współczynnik szbybkiego zmęczenia)
zamaskowani harcownicy (mogą odrzucać puszki z gazem)
uzbrojeni kibice
kibice w dresach
skinchedzi
kibice koksy
fajterzy ustawkowi (elita elit)
Zapomniane krainy - total war :) z wielką chęcią zagrał bym Ligą Srebrnych Miast, czy drowami :)
ostatnio przeczytałem trylogię wiedźmina, jestem ciekawy tego moda :)Cytat:
Zamieszczone przez ŁukaszTychy1995
Jeśli już to sagę.Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
żeby w medku 2 bitwy morski można było toczyć ( rts )
To by trzeba było zrobić mod tyczący się Medka II dla ETW, lub NTW.Cytat:
Zamieszczone przez Anymous*
Czemu na normalnego nie można?Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
ja bym proponował Russia Total War tzn. byłoby tam Księstwo Kijowskie,Republika Nowogrodu, Księstwo Smoleńskie, Księstwo Twerskie, Księstwo Włodzimierskie, Wielkie Księstwo Moskiewskie, Księstwo Podolskie, Halicz, Królestwo Polskie, Litwa, Żmudź, Prusy, Czechy, Węgry itp. gra rozpoczynałaby się w 1000 roku
Połowa tych nacji ( albo i więcej ) nie istniała w roku 1000. Księstwo Podolskie?
o boże co ja pisze 1000 rok?
sory coś pochrzaniłem w pisaniu.
W każdym razie ja bym proponował takiego moda.
Poland Total war
Takie rzeczy jak Piastowie, Jagiellonowie i tym podobne.
Od długiego już czasu marzy mi się zagranie we wczesnym średniowieczu, nacjami takimi jak:
- Związek Wielecki,
- Związek Obodrycki,
- Prusowie (Bałtowie),
- Pomorzanie (Księstwa Pomorskie),
- Normanowie
- Królestwo Franków
- Brytowie (Walia, Kornwalia, Bretania),
- Szkocja,
- Iria (Irlandia),
- Królestwo Anglosaskie,
- Chanat Awarski,
- Królestwo Asturii
- Emirat Kordobański / Ommajadów
- Państwo Abbasydów
- Polanie / Polska
- Cesarstwo Bizantyjskie
- Kalifat Arabski
- Ruś
- Księstwo Benewentu
I jeszcze parę z tego okresu :) Oczywiście nie wszystkie narody tworzyły wtedy scentralizowane ośrodki państwowe, ale co za problem? Własnoręcznie podbijasz sąsiadów i centralizujesz :D Ach, marzenia ;)
+ kilka pomysłów: frakcje kwalifikowałyby się do 3 głównych religii: chrześcijaństwo, rodzimowierstwo i islam. Rozgrywka byłaby o wiele ciekawsza niż w zwykłym MTW2, że chrześcijaństwo nie byłoby dominującą religią w Europie.
Ja bym pograł w takiego moda w którym byłoby się Spartą za czasów Leonidasa
takie cos już jest, nazywa się chyba sparta III total war
Polis: Total War- Wszystkie greckie polis z wypasioną falangą i hełmami korynckimi 8-) .
Samurai: Total War- Super mod o samurajach ;) (lepszy od Ran No Jidai i BOA)
Spełnię twoje drugie życzenie ;) Shizoku no Sensō
Ensis jednak jest zawodowcem... Jeden dzień i już stworzył dla Was nową modyfikację... :)
Ja chętnie zagrałbym w połączenie różnych modów fantastycznych przeniesionych do średniowiecznego świata ;)
Np. chętnie popatrzyłbym na wysokie elfy z TA:TW lub CoW (lub obu) walczące ze średniowiecznym rycerstwem, krasnoludy walczące o przetrwanie w górzystych prowincjach i inwazje chaosu zamiast mongołów :twisted:
A ja bym chętnie zagrał w coś takiego jak Rome Total War Alexander, ale na silniku Medievala II lub Total Warów nowej generacji (Empire, Napoleon, Shogun 2)
Zulu Total War wojownicy zuluscy i słynny wódz Czaka :x
Powstanie Chmielnickiego: Total War. Frakcjami byłaby Rzeczpospolita Obojga Narodów, Kozacy Zaporoscy, Turcja, Chanat Krymski. W 1655 na Pomorzu i Inflantach pojawiałaby się Szwedzka armia, tak jak Anlicy i Francuzi w MTW: Americas.
Odświeżę trochę temat. Ja bym z miłą chęcią zobaczył moda pt. Gothic 3 Total war. Grałoby się Buntownikami, najemnikami orków może nawet gońcami leśnymi. Byłyby 3 wiary Innos Adanos i Beliar. Orków można byłoby "pożyczyć" z Third age total war.
Oczywiście z prawami autorskimi itp?
dobra wiem że nie można ale to tylko pomysł, którego i tak osobiście nie umiałbym zrobić :oops: bo narazie o modowaniu wiem tyle jak zmienić ilość jednostek w oddziale :D ale gdyby ktoś wziął się za robienie takiego moda to z chęcią pomógłbym mu jak tylko umiem
chyba jest taki mod http://gothickomiksy.pl/topics5/gothict ... vt4030.htmCytat:
Zamieszczone przez Szatański
Robercik jesteś wielki nie myślałem że wogóle taki mod powstaje :D
Ja to bym pograł w moda takiego z 1000-10000 p.n.e albo i lepiej :P fikcyjne frakcje czy cos :P Lub moda wzorujacego sie na gierce Mount and blade <3 W sumie dobry był mod gdzie kazda frakcja np. Rzym zaczynała by od zera :P czyli 1 wioska na rozwoju niemal zerowym :P
( co do modu 1 niechce zadnych dinozaurów bo taki juz miałem ... DO TYŁKA :P )
Wiek XVIII i XIX wpisany w miedieval'a II. Frakcje:
Anglicy
Francuzi
Prusacy
Rzeczpospolita Obojga Narodów
Rosja
Szwedy
Austria
Turcy
Sabaudia (przy czym mogłaby zjednoczyć Italię)
USA
Chiny
Japonia
Mapa obejmowałaby Amerykę Pn., Europę z Pn. Afryką i Azję.
Czyli Empire Total War :D
Choć nie przeczę,z chęcią bym zagrał w takiego moda
Gram, ;) ale ETW i NTW tworzą zbyt krótki okres czasu i nie ma miejsca na:
- wojnę secesyjną w USA (1861-65)
- powstania:
* listopadowe (1830-1831)
* styczniowe (1863-1864)
- wiosna ludów (1848)
- rebelie w zaborach pruskim (1848) i austriackim (1846, 1848)
-procesy jednoczenia:
* Włoch (1861-1871)
* Niemiec (1834 - 1871)
i paru innych...
A dobrze by było, gdyby było to "zmielone" w jeden mod do Miedk'a? :)
Zrobię małego refresh'a.
Ja bym pograł w coś typu
-LOTR: Total War. Frakcje z Hobbita i Władcy Pierścieni.
-IIWW: Total War. Każdy się chyba domyśla, II Wojna Światowa. Frakcje: III Rzesza, Polska, ZSRR, USA, Wielka Brytania, Francja - a krócej: Alianci i Państwa Osi.
i przydałby się taki jeden mod, "fixujący" kopie husarskie, mianowicie na dłuższe.
Nie można poszukać...?
http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=366
A może zrobi ten mod o latach 1701-1899?
Poland Total War - M2TW
Italia Total War - M2TW
Prehistoric Total War - RTW (z tym troche przesadzilem, ale moglo by chyba cos takiego powstac)
Pretorian Total War - RTW
Hahaha Prehistoric total war.
I co na dinozaurach powalczymy?
No oczywiście że tak. A myślałeś że nie.
Star Wars Total war :D