Nie widzę takiego tematu, więc tutaj napiszcie jaka jest wasza ulubiona kampania w kingdoms, jej plusy i minusy ,a także dlaczego ją lubicie ;)
Ja osobiście wybiorę Kampanię Krzyżowców ;) Uwielbiam czasy krucjat i Templariuszy :)
Wersja do druku
Nie widzę takiego tematu, więc tutaj napiszcie jaka jest wasza ulubiona kampania w kingdoms, jej plusy i minusy ,a także dlaczego ją lubicie ;)
Ja osobiście wybiorę Kampanię Krzyżowców ;) Uwielbiam czasy krucjat i Templariuszy :)
Dla mnie najlepsza Brytyjska (klimat, muzyka) i w ogóle interesująco gra się Anglią w tej kampanii, na drugim miejscu kampania Krzyżowa z powodu mojego zamiłowania do tego okresu ;)
Ja obstawiam za Ameryk mimo iż jest niedopracowana.
Na równi Brytyjska i Krzyżacka. Za klimat, muzykę, nacje, za ciekawe skrypty. Ale ta Irlandia... ;)
Krzyżacka i Krucjata ale ciut lepsi Krzyżacy ;)
Zdecydowanie Krzyżacka. Gra zakonem, po prostu coś pięknego. W dodatku chyba najtrudniejsza z przedstawionych. ;)
Jak dla mnie najlepsza to Kampania Ameryk-fajnie bije się indianami konkwiskadorów i na odwrót :D
Dla mnie wszystkie są fajne każda ma coś unikalnego i przyciągającego jednocześnie...
Głosowałem na Brytyjską - świetna kampania, gra każdym krajem jest po prostu świetna, najciekawiej grało mi się właśnie Irlandią.
Gdyby nie ta kampania wybrałbym Krucjaty, a później Krzyżowców (krucjaty są ciekawsze i lepiej zrobione).
Zagłosowałem na kampanię krzyżacką. Przyznam się, że zagrałem tylko w nią. :mrgreen: Ale tylko dlatego, że czytałem komentarze o kampaniach i ta wydała mi się najlepsza. Ale szybko mi się znudziła :<
"Jak dlugo bedzie istniec Swiat tak dlugo nie przeminie slawa i chwala Mexyku-Tenochtitlanu" ;) ;) ;)
Nie chcialo mi sie tego pisac w nahuatl :lol: :lol: :lol:
Zdecydowanie Kampania Amerykanska(katuje non stop Mexicas i Maya)...bo to cos innego :twisted: :lol:
Jako drugą kampanie wybrałbym Brytanię ;) Klimat i frakcje są super, akcja dzieje się tylko na wyspach ;) Kocham dudy :D Przeszedłem kampanię Irlandii póki co, grałem trochę Walią. Ostatnio oglądałem braveheart'a i wreszcie wiedziałem o co chodzi :D Zaraz się za Szkocję biorę :D
Chociaż z początku najbardziej przepadałem za kampanią Brytanii, to w czasie gry w KO moje zdanie się zmieniło. Najciekawiej według mnie jest w kampaniach krzyżackich. I tak też zagłosowałem ;)
Krzyżacka! Za mroczny klimat krzyżackich walk w krajach bałtyckich i za wyrzutnie beczek z smołą!
Głos na Krzyżacką. Brytyjska mimo świetnego klimatu, minimalnie gorsza. W Amerykańską grałem tylko Hiszpanami i średnio przypadła mi do gustu, natomiast kampania Krzyżowców nie przypadła mi do gustu wcale, nie czuje klimatu i wydaje mi się za łatwa (zniszczyłem Egipt w parę tur, wyłączyłem grę i nigdy już do niej nie wróciłem).
mi najbardziej przypadła do gustu kampania Krzyżacka, a zaraz potem kampania Krzyżowców. Krzyżacka dlatego że tam jest Polska i wysoki poziom, a 2-ga bo bardzo lubie historie krucjat
Masz racje, Egipt jest słaby. Ale fajnie się zdobywa miasto po miescie, bez rushu klimatycznie i zabija Saladyna :) Ale potem jest super, bo bijesz z Antiochą Turków i Mongołów, w tym czasie Bizancjum ma kupe woja, kasy i połowe mapki i fajnie się walczy z taką frakcją :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Raku
Brytyjska ze względu na muzykę, która wdg mnie najbardziej pasowała do gier z serii Total War ;)
Polecam zwłaszcza kawałek Jeff van Dyck - Dream of Albion ;)
http://www.jeffvandyck.com/Jeff_van_...m_of_Albio.mp3
PS. Żeby móc pobrać trzeba wyłączyć plug-in quick-time'a. W FF: Narzędzia --> Dodatki --> Wtyczki
Moja ulubiona, to krzyżacka, według mnie najbardziej klimatyczna ;)
EDIT:
W jakim folderze są te utwory?Cytat:
Polecam zwłaszcza kawałek Jeff van Dyck - Dream of Albion ;)
http://www.jeffvandyck.com/Jeff_van_Dyc ... _Main_Menu)_Dream_of_Albio.mp3
EDIT 2 Już nie ważne ;p
Zastanawiałem się pomiędzy Krucjatami, a kampanią brytyjską i po namyśle wybrałem to pierwsze. Za ciekawszą mapę,bohaterów historycznych i ich specjalne zdolności
(w kampanii brytyjskiej też byli,ale o wiele gorzej zrobieni), za świetne jednostki krzyżowców i ogólnie za klimat. Ale serce jednak ciągnie do Brytanii
(świetna muzyka w menu :D ,szkocja,Przymierze Baronów - ogólnie za dużo Braveheart). Jednak wybrałem krzyżowców,bo ma więcej plusów od drugiej kampanii.
imo dodatek to niewypał, nie mam takiej nmotywacji zeby zdobyc cały teren, bo jest za mały itp ale jakbym musiał głosować to kampania krzyzowców
Krzyżacka za świetną muzykę.
Amerykańska. Nienawidzę konkwistadorów. Nienawidzę też papieża i innych którzy mordowali indian pod pretekstem głoszenia słowa bożego. Dlatego teraz to Aztekowie zatryumfują. Na drugim miejscu krucjata. Fajnie jest wypędzać "niewiernych" na zachód skąd przyszli. Natomiast nawet nie zaczynałem grać w brytyjską. Nie wiem czemu, ale mnie nie zaciekawiła.
Zagraj w Brytyjską zagra, a nie pożałujesz ;)
Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
:shock: od kiedy to arabowie z zachodu przyszli? :lol:
niewiernymi byli dla muzłuman chrześcijanie.. otwórz oczy pampa : P
Jakby napisał że o muzułmanów mu chodzi to ok...
A muzułmanie dla chrześcijan to już nie? :lol:
Nie chcę sie z toba kłocic Pampalinex :D ale napisał, że fajnie jest ich wypędzać na zachód :) Można się domyslic ze chodzi o chrześcijan, a poza tym napisal też wypędzac ich skad przyszli ;) :mrgreen:Cytat:
kretu19955 napisał(a):
Fajnie jest wypędzać "niewiernych" na zachód skąd przyszli.
Moją ulubioną kampanią jest Kampania Teutońska. Najlepszy klimat, najtrudniejszy poziom i nareszcie możliwość pogrania godną nacją, jedyną, która może się równać (a nawet przewyższa potęgą) ze Świętym Cesarstwem Rzymskim Narodu Niemieckiego, czyli Zakonem Teutońskim.
Moją ulubioną kampanią jest Brytyjska:
- za klimat, muzykę,
- gra celtami jest strasznie klimatyczna,
Krzyżacka:
- niby fajna, ale do Brytyjskiej to się może schować, ;)
Krzyżowa:
- nie lubię okresu krucjat - dla mnie nudna,
Amerykańska:
- gra Indianami jest mało klimatyczna,
- wkurzająca muzyka :x
1. Brytyjska
Wspaniałą muzyczka, dość realistyczna w celach (Jako Anglia możemy zająć całą mapę i realizmu to nie zakłóci, podobnie jak Walią czy Szkocją albo taką Irlandią). Norwedzy nie pasują, no ale może to być II desant jak ten sprzed Hastings. Po prostu - różne narody mogą wygrać, to inna dynastia będzie, ale założenia pozostają takie same - obszar kraju dość mały w skali świata (nie tak jak w podstawce, że trzeba zająć z 15 prowincji by jako-tako przetrwać finansowo).
Dobry balans nacji, żadnych buntowników, dość różnorodne jednostki. Podoba mi się szczególnie Walia.
2. Teutońska
Tu wyjątkowo lubiłem pogrywać Polską - od zera do bohatera. Chciałem Norwegią, ale zmodować nie wiedziałem jak. Nowogrodu, Mongołów, Danię, HRE, Litwy nawet nie ruszałem. Krzyżaków tylko trochę. Ogólnie w dodatek raczej mało pogrywałem.
3. Krzyżowców
Tu grałem tylko Joannitami. Jakoś po zajęciu obszarów buntowniczych nie chciałem dalej prowadzić ekspansji i skończyłem.
4. Ameryka
Totalne zero. Kilka tur Hiszpanami. Walki zbyt prymitywne by miało mnie to zachęcić do kolejnego łupania kolejnych słupków armii Indian.
W sumie to w brytyjskiej jednostki sa dosyć podobne
Moja ulubiona kampania to Krucjaty - najbardziej lubilem walczyc krzyzowcami, ale muzulmanie i Bizancjum tez sa znosni. Ciekawe jednostki - zwlaszcza te Europejskie.
No krzyżowcy maja bardzo klimatyczne i ładne jednostki
Mi się konnica Jerozolimy i Antiochii podoba, i poza tym ta kampania ma ten swój urok i klimat, który przyciąga :D
Zdecydowanie Krzyzowcy okres,jednostki,muza :P :P
Moja ulubiona to brytyjska, potem krzyżacka.
W krucjatach nie czuję klimatu
A amerykańska to porażka, bo Indianami gra się niemal identycznie.
OmG ja nie wiem jak Ty mozesz nie czuć klimatu w Krucjatach... Moim zdaniem to jest właśnie kampania, który ma swój klimat . I najlepszy właśnie przez co mnie wciągnęła .
Najbardziej nudzi mnie kampa Krzyżacka, chociaż na nią najbardziej się " napalałem " :D , a właśnie najbardziej podoba mi się Krzyżowców teraz .
Dlamnie najlepsze sa dwie ;] Kampania Krzyżacka i Kampania Krzyżowców. Moze to dlatego ze jakos od zawsze fascynowaly mnie zakony rycerskie a w szegolnosci Krzyżacy i Templariusze :D