Proszę o opinie - jestem zainteresowany modem "The Rights of Man". Czy ktoś może go instalował i może go pokrótce ocenić ???
Z góry dziękuje za informacje. :)
Wersja do druku
Proszę o opinie - jestem zainteresowany modem "The Rights of Man". Czy ktoś może go instalował i może go pokrótce ocenić ???
Z góry dziękuje za informacje. :)
Witam.Na modzie tym gram właśnie w kompanię od ponad 3 miesięcy.Mam dodatkowo ustawione 4 tury na rok.Jestem obecnie w 1743 roku dodam że rozgrywam wszystkie bitwy sam.Najbardziej mi się podoba w modzie duża ilość nowych jednostek(np.francuska piechota dzieli się na francuskie,szwajcarskie regimenty a po podbiciu np.Szkocji czy Irlandii ma się tez szkockie i irlandzkie).Regimenty te różnią się między sobą oczywiście mundurami.Na polu bitwy jest wtedy bardziej kolorowo. :D Mam też media ,music i battlesounds pod trom. Nowe autentyczne flagi.Wszystko mi się podoba oprócz tego że grenadierzy nie mają granatów :( .W bitwach morskich kule armatnie mają zasięg strasznie daleki za to kule łańcuchowe skrócony względem wersji podstawowej.Mod warty polecenia.Jak sobie zainstalujesz to może pogramy w multi bo jeszcze z nikim nie grałem na nim.
Dzięki :)Cytat:
Zamieszczone przez Rue
Na jakiej grasz wersji? Bo widzę, że obecnie jest wersja 1.53.
Czy mod zmienia także dyplomację? Bo ta na vanilli je całkiem do niczego na wersji 1.3
Gram na modzie 1.53 ale już jest 1.54 którą właśnie pobieram.A dyplomacja to trochę lepiej jak podstawka.
Dziękuje Rue :D
Jeszcze tylko jedno pytanie :)
Czy mod wymaga Modmanagera czy też wystarczy podmienić tylko odpowiednie pliki? Nie chce za bardzo mieszać a ponowna instalacja ETW przyprawia mnie o gęsią skórkę.....
Wystarczy podmienić.Jak coś to służę pomocą.
Mam problem. Po podmianie plików włączam empire i pokazuje mi się błąd empire.exe. Co mam zrobić??
Powyższy problem zwalczyłem :P
ale jest nowy: można zrobić tak, by gra nie była w mieszaninie j. polskiego i j. angielskiego??
Chyba się nie da.Ja grając na modzie mam mieszaninę a chcąc zagrać w multi plik trom text z folderu data usuwam.
To czyli gdy usune plik bede miał po polsku ?? :)
Będziesz miał ale grając na modzie trom nie wszystkie jednostki będziesz miał z nazwą.Będą puste pola w zakładkach jednostek tam gdzie jest nazwa.Ja tylko usuwam ten plik jak gram w multi na podstawce bo na tromie nie ma z kim grać(gram tylko morskie)
Witam, mam problem, mianowicie robię wszystko jak należy tak mi się wydaje, ale kiedy chcę wybrać kampanię to podczas ładowania wywala mi błąd exe, zna ktoś rozwiązanie mojego problemu? Z góry dzięki ;)
wie ktoś jak dodać do moda BloodMod podczas bitwy?. nie wiem jak to zrobic.
Sciagnij sobie modmangera i odpalaj nim oba mody jednoczesnie. Ja tak robie np. ze Smoke modem i EW. Jak mozesz to podaj link do tego blood moda o ktorym mowisz.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=240335
http://etw-mod-tools.svn.sourceforge.ne ... ModManager
ok dzięki ;)Cytat:
Zamieszczone przez kamilcio
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=237457
Jest fajny mod dla trybu Multiplayer. Oczywiście może być tylko na tyle fajny na ile skaleczony engine Empire pozwala, ale do rzeczy.
Mod nazywa się TROM - The Rights of Man.
Jest dostosowany pod ETW przez ludzi dobrze znanych z zamiłowania do okresu napoleońskiego i dostępny na forum NWG. Dał nam o tym znać Gunner24.
Info jest tutaj:
http://nwg.freeforums.org/trom-the-righ ... -t819.html
podobnie jak linki downloadu.
Co mi się rzuciło w oczy gdy po raz pierwszy zagrałem bitwę.
1. Problem dragonów został rozwiązany przez powiększenie zasięgu strzału lekkiej piechocie - i to w zdecydowany sposób, bo zasięg lekkiej piechoty dochodzi nawet do 320m, a istotnym elementem balansu tych jednostek jest szybkość przeładowania, oczywiście zmniejszona.
2. Nie ma dmuchanych palików stawianych w 10 sekund przez lekką piechotę.
3. Artyleria nie dysponuje szrapnelami jest o wiele bardziej zdywersyfikowana oferując konne bateria 3 i 6 - cio funtowe, oraz artylerie pieszą. Zasięg ostrzału waha się pomiędzy 270 a 700m.
4. Najsilniejsze i najdroższe na polu bitwy są jednostki grenadierów, które dysponują teraz pełnym stanem osobowym, jak piechota liniowa.
5. Milicja może w końcu walczyć, piechota liniowa jest szkieletem armii, a gracze mają do dyspozycji większą ilość jednostek zarówno piechoty jak i jazdy.
Balans wygląda na poprawny, ale po 1 bitwie trudno być tego pewnym.
Poprawiono też stronę dźwiękową i po zbliżeniu do jednostek słychać werble, a pole bitwy przesłaniają chmury dymu po salwach piechoty i artylerii. Same odgłosy wystrzałów są też poprawione, brzmią bardziej sucho, z metalicznym pogłosem, po prostu super.
Najważniejsze - mod ma swój Installer, dodający ikonę TROM na pulpicie, co pozwala na grę zarówno w wersję 1.5 jak i w TROM. Przed instalacja warto przeprowadzić procedurę podaną na linkowanej powyżej stronie.
Warto zainstalować, a kto się zdecyduje może dołączyć do steamowej grupy TROM, bo to tam ustawia się mecze i szuka chętnych do gry.
byłbym rad gdyby ktos tu ladnie po polskiemu napisal jak to zainstalowac, nie mialem nigdy stycznosci z tymi mod managerami etc, troche dla mnie skomplikowane :)
Mod manager bardzo prosty w obsłudze. Wrzucasz do głównego katalogu gry, moda do katalogu data, następnie odpalasz managera, zaznaczasz jaki plik Cię interesuje i odpalasz przez "launch".
Panowie - nie wiem o czym rozmawiacie 8-)
Żadem MOD manager itd.....
Niech Was zainteresują tylko te części postu na linkowanej stronie:
przy czym ja miałem lepszy download z slingfire.comCytat:
Multiplayer TROM Installer (NBC Re-Package)
Download the NBC Re-package of TROM 1.64 here:
http://www.megaupload.com/?d=3AIAHIQS (Warning, 460MB!)
or here:
http://www.slingfile.com/file/qOCbOOojw2
oraz
Później odpalacie instalkę i pojawia się druga ikona na Pulpicie.Cytat:
You must also remove all files in
C:\Documents and Settings\%username%\Application Data\The Creative Assembly\Empire\scripts
except for
preferences.empire_script.txt
Then open Steam and do the following:
1) Click on the My Games tab
2) Right click on Empire Total War
3) Choose Properties
4) Click on the Local Files tab
5) Click on Verify Integrity of game cache
After you have cleaned and verified your Vanilla ETW install please start ETW and make sure the game successfully launches and that you are actually able to play a game.
Od tej pry odpalając lub TROM lub ETW1.5 decydujecie w co chcecie grać..
Relacja z pola bitwy:
Po raz pierwszy, po 7-miu miesiącach od premiery, pojawiła się wersja która przykuła mnie do fotela. Graliśmy do trzeciej nad ranem razem z Andreuse i ekipą Napoleonowców.
Miód..... po prostu miód. Nie mogłem się od gry oderwać, żeby skoczyć do lodówki po browar :lol: . W mojej ocenie CA powinno jak najszybciej ściągnąć tego moda i skopiować jego założenia do Napoleona.
Po kilku bitwach polecam każdemu, kto lubi wymagającą rozgrywkę.
Bitwa 3v3 daje super wrażenia, a ponoć 4v4 są jeszcze bardziej wciągające.
Mapy zrobione przez Lordz pozwalają bawić się wybornie.....
Co będę dłużej trukał. Do boju.
Pisałem spoza domu ;)
Powiedz mi jeszcze jak mod wpływa na bitwy morskie?
Nie wiem, walczyłem na piechotę ;) ale skoro masz opcję odpalenia to nie gra to roli.
Osobiście spodziewam się że na morzu nie zrobili nic, bo to fanatycy walki lądowej.
Ostatecznie kwestia jednego pliku do wklejenia...
Nie miałem czasu i zagrałem tylko single battle, ale wrażenia wyrażam takimi słowami jak główny bohater "Dnia świra" po otrzymaniu wypłaty... Tylko że oddają pozytywne uczucia :mrgreen:
Koniec wojny secesyjnej, w końcu coś zbliżonego do XVIII wieku. Właściwie Napoleonic 2 pod Empire. Ostrzał artylerii - R E W E L A C J A !!! Manewrowanie piechoty wzorowe. Jazda w ręku speca może być potężną bronią, rzucanie byle gdzie kończy się tragicznie. No i przede wszystkim zmęczenie. Zmordowani piechurzy zachowują się tak jak pisali ówcześni wojskowi - całe oddziały panikują po dłuższych niedogodnościach, nawet jeśli mają niewielkie straty.
Jedyne "ale", to strzelcy. Za niska cena jak na skuteczność, a widziałem że zdarza im się lekką jazdę odeprzeć będąc w rozproszeniu. Chyba powinni być drożsi, jednocześnie wszystko huzarowate powinno nieco szybciej galopować.
No ale to pierwsze wrażenie z kompem.
Graliśmy kilka bitew na multi, no i okazuje się, ze pomimo celności na poziomie 60-70 doborowi strzelcy nie wyrzynają oddziałów. Ogólnie wszystko wygląda jakby jedna salwa powodowała mniejsze straty, co pozwala na wojnę manewrową etc.
Nareszcie można się skupiać na warstwie strategicznej gry.
Jeżeli ktoś zainstaluje to poproszę o info - wtedy wyślę zapa do grupy.
EDIT: A co do walki kawalerii z lekką piechotą - wszystko zależy od sytuacji i od tego jak zadziałają modyfikatory morale.
Jeżeli złapali salwę, ponieśli straty, byli sami, z odsłoniętymi skrzydłami, a naprzeciwko stało pół armii wroga, to nic dziwnego że spanikowali, lub odwracając sytuację, ze lekka piechota nie spękała
Też zainstalowałem, zagrałem 2 bitwy, zapowiada się dobra rozgrywka
Zainstalowane - i sprawdzone - fajnie to wyglada - brakuje mi tylko toru lotu pocisków :) ale kwestia przyzwyczajenia :). Ale nie o to chodzi :)
Przeniesiono do korpusu i połączono z istniejącym już wątkiem. Na przyszłość proszę sprawdzać, czy dany temat już nie istnieje w odpowiednim subforum, przy następnym przewinnieniu będzie ostrzeżenie.
Salvo - a kto TU zagląda? Szczególnie z graczy Multiplayer :!:
Sorka stary, ale nie zgadzam się z Twoją opinią i jak chcesz to mi daj nawet Bana, ale odbierasz ludziom z multi możliwość zapoznania się z tym cudem.
A tak ogólnie, to poproszę o odnośnik na stronie głównej, bo ten akurat temat jest nadzieją dla graczy multi i do tej pory nic lepszego nikt dla nas nie wymyślił, a po akcji J.W.P. Moderatora znowu pozostają tylko wici.
Nie ja wymyślilem podział na świat modów i nie do mnie kieruj skargi. Tylko wykonuje obowiązki, czytaj o modachw dziale modów.
Zaproponuj zmiane na stary system, z pewnością go poprę.
Tak...
Powiem ze popieram w 100% wrazenia Niesia " Nie mogłem się od gry oderwać, żeby skoczyć do lodówki po browar " ja mialem dosc odmienny problem...bo browar "cisnal" ;) mi sie juz dosc mocno a ja nie mialem ochoty nawet na moment oderwac sie od rozgrywki
Ale powaznie, to wszystkim fanom NTW2 polecam tego moda, poprostu zabawa jest przednia.Sam Art na wstepie daje wkoncu zabawe i mozliwosci. Co do reszty to juz zostalo napisane, ale co tu pisac trzeba samemu sprawdzic :)
Aha jeszcze trzeba dodac ze czas trwania bitewek jest w koncu normalny czyli dosc dlugi :mrgreen:
Szkoda ze niema nic na temat tego modu w dziale MP,bo przeciesz ten mod jest glownie zrobiony na MP i zasluguje na taki dzial
Moda dopiero ściągam, ale z tego co czytałem szykuje się fajna zabawa. Mam jednak pytanie - mianowicie na TWC jest submod "Unit variety mod for TROM". Czy opłaca się go ściągać i czy działa z pełna wersją(tą z instalką) czy tylko tą pod ModManagera?
Zależy czy potrafisz go robić kompatybilnego....Musisz dopisać jego nazwę w user.empire..Cytat:
czy działa z pełna wersją(tą z instalką)
Polecam mod managera.
Już sam ogarnąłem, myślałem po prostu że instalka tworzy nowy folder w Program Files i nie wiedziłabym gdzie to wkleić. I jeszcze pytanie - podczas bitwy nie moge oddalac kamery od początkowej pozycji - tak ma być czy to jakiś bug?
witam , moze mi ktos podac linka do sciagniecia tego moda ,dziekuje
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ost6414885
łatka beta do ostaniego uber pacha na ETW ( TROM nie chodizł w trybie multi po najnowszym paczu).
Mam problem z uruchomieniem moda. Ściągnąłem wersje 1,65, zainstalowałem ją, lecz kiedy klikam na skrót do uruchomienia moda, nic się nie dzieje (na sekundę pojawia się czarne okienko). Czy spotkaliście się z takim problemem?
Może wersja nie jest kompatybilna z najnowszym patchem...
Czy ktoś się orientuje czy w TROMie 1 można przywrócić smugi podobnie jak ma to miejsce w TROMie 2 pod NTW, wymazując pliki fx przy pomocy pack managera ?
prosz powiedzcie jak dodac tego moda ???? co i jak ...........dziekuje
Po prostu pobierasz z linka który miałeś wcześniej podany,wypakować i klikasz na plik instalacyjny.Pojawia się ikonka na pulpicie The Right of Man.Klikasz i grasz.Miłego grania.