Tutaj dyskutujemy ogólnie na temat MTW2. :)
Wersja do druku
Tutaj dyskutujemy ogólnie na temat MTW2. :)
Po nieywpale jakim jest Empire,Medek2 przechodzi drugie zycie :)
Zgadzam się pełny renesans medka. Chociaż z tego co pamiętam czysty Medek też nie był jakiś wspaniały, dopiero mody go takim uczyniły SS 6.1 8-) czy Broken Crescent, módlmy się aby podobne projekty wyszły pod Empire, i będzie dobrze ;).Cytat:
Zamieszczone przez X71
Albo wspaniały DLV.Cytat:
Zamieszczone przez X71
Sama podstawka jest daleka od ideału. Tak jak i romek. Ale z modami zabija.
Medek jest o wiele lepszą grą niż Empire. Premiera Empire tchnęła w tą grę nowe życie.
Jak CA mogła upaść tak nisko...
A ja mam pytanie jaki upływ czasu w grze ostawiliście? Osobiście zauważyłem ze od razu po instalacji i nie zmienianiu niczego 1 tura = 2 lata w grze i pól roku życia generała ... :roll: Wiec w pliku descr_strat timescale ustawiłem na 0,5 żeby lata w grze i lata życia generała upływały równomiernie. Tez tak gracie?
Ja jak zobaczyłem "EMPAJERA" to mnie odrzuciło na pięć metrów........
MedekII rządzi niepodzielnie!!!!!!!!!!
Dla mnie Medek zawsze był na pierwszym miejscu. Mógłbym w niego grać bez przerwy, ale no cóż- każdy ma jakieś obowiązki ;)
Zresztą ja też sądze że Medi rządzi. Empire jakiś taki skomplikowany jest... a Medieval prosty w obsłudze. Ciekawe czy zrobią 3 część medka :?: :?: :?:
Ale czy to jest duskusja "medek czy empire" !?! Powracając do 1 postu i tematu, uważam ,że MEDIEVAL zalicza się do mojej listy "najleprze gry o tematyce średniowiecznej" nauczyła mnie sporo o historii [wczesniej nie rozroznialem ameryki od wysp brytyjskich(nie wiedziałem ,że cos takiego w ogóle jest)] więc pomimo wielu błędów nigdy nie zapomne o dobrym medku, mym nauczycielu ;)
W Medieval II moge grac (o ile Rodzinne oczka ;) nie patrza)z czterech powodow :D :
-frakcje Hiszpania oraz Turcja(dla mnie najlepsze w tej grze)
-mod Third Age ;) ;) ;)
-nadchodzacy mod "Hyborian Age" :twisted: ;) :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez Martin von Carstein
Mogłby ktoś dac linka do tego DLV? Te zamieszczone w Zbrojowni nie dzialają....
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=309
google.pl nie boli ;)
Zapomniałem jeszcze dodać-uwielbiam medka za jego mozliwosci-mozna se grac 2 lata ,a i tak nas zaskoczy :twisted:
co jak co ale medek się nie może znudzić, racja ;] nieśmiertelna gra jak dla mnie, jakbym gdzieś dorwał medka jedynke to też bym sobie chętnie pograł.. : P już były mody typu starwars, dawn of war i w cholere innych, kwestia jakości i grywalności : P
O Star Warsach słyszałem, ale o Dawn of Warze? Masz może jakiś link kontaktowy? :)Cytat:
Zamieszczone przez Abu Yusuf
BTW: Starwarsy chyba na Roma były :P
obiło mi się o uszy, nie jestem pewien czy do rome czy do mtw2, ale jest ich w cholere, każdy coś dla siebie znajdzie :)
Star Warsy na Roma. Specjalnie sprawdziłem i tylko Customy dostępne :/ Jakbyś miał do Dawn of Wara jakiś link to wystarczy, ze mi wyślesz na pw, a ja już znajdę ;) :PCytat:
Wybacz, moja pomyłka rzeczywiście nie ma dawn of war, znalazlem tylko call of warhammera i cos podobnego, ale w tworzeniu itd itd, poprostu mialem wrazenie ze gdzies cos takiego bylo ; ]
Nie ma czego wybaczać ;) Zawsze jest szansa, że może ktoś kiedyś to zrealizuje :)Cytat:
prawda, znając siłę modderskiego świata mtw, to dość prawdopodobne ; )
Tylko mimo wszystko okropnie trudno to wymodować ;) Np: o ile jeszcze modele jest łatwo dość zrobić, to sam ogień blasterów? Albo cięższe jednostki, takie jak Predatory, Basilaki, itp? Prawie niemożliwe na silniku Medka, nie mówiąc o Romie ;)Cytat:
Ilość modów starcza zupełnie. Kończę jeden zaczynam drugi i tak dalej, i wracam do starych. Kocham tę grę :)
no wiesz, skoro udało się moderom stworzyć empire na silniku rome'a (napoleon czy napoleonic total war, nie , nie ten nowy taki mod był/jest)
to nic nie wiadomo ;] a jak nie na silniku medka to empire ! :D
Fajnie by było :) Ale na razie strefa marzeń ;) Ciągle tak jak obiecałem Kotołakowi staram się zebrać starą, polską grupę moderatorów (właśnie z Dawn of Wara), więc może gdyby się udało, byłby pierwszy mod taki ;)Cytat:
Panowie, wiem, że nieodpowiednie miejsce, ale korci mnie i nurtuje jak zrobić krucjatę Polską w medku jedynce... może ktoś z Was wie, pamięta, a zwyczajnie do tematów medka jedynki nie zagląda. Na poprzednim forum pamiętam, że była instrukcja jak to odblokować. Nie mogę jednak jej znaleźć po kopiach z googli.
Baaaahaaardzo proszę o pomoc, bo chcę sobie poprowadzić krucjatkę Polakami :)
Siemka chłopy.Mam problem z gra online.Zainstalowałem ponownie gre i na pewno coś zamieniłem z 0 i O,gdzie to się ręcznie zmienia bo zapomniałem?
Plik medieval2.preference.cfg (zależnie od modu inna nazwa na początku ;))Cytat:
Zamieszczone przez scooter
I zmieniasz/dodajesz to w pliku:
[hotseat]
autoresolve_battles = 1
disable_console = 0
disable_papal_elections = 0
passwords = 0
save_prefs = 1
update_ai_camera = 1
validate_diplomacy = 1
Potem zapisz i jest okey.
Słyszałem kiedyś, że da się grać w Medka i Kingdoms bez płytki. Czy to prawda? :?: Moja płytka jest już trochę porysowana i chciałbym się dowiedzieć czy byłaby taka możliwość? Z góry dzięki za każdą odpowiedź :D
ta...z crackiem :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
Wspomniałeś o cracku... Oo Ban :DCytat:
Zamieszczone przez pop517
Niestety nie ma :) Nawet mody wymagają płytek :) Zrób sobie kopie płytki - na użytek własny (brak piractwa).
Moze nie tak do konca...otoz ja po "odpaleniu" gry i rozpoczeciu rozgrywki zwyczajnie wyjmuje plyte z kompa i gram bez problemowo ;)
Nie wiem jak to wytlumaczyc :D :?:
cóż niemam tak tylko przy grach na ps2 :lol:Cytat:
Zamieszczone przez zajac
[quote=Soul of Night]Wspomniałeś o cracku... Oo Ban :DCytat:
Zamieszczone przez pop517
Niestety nie ma :) Nawet mody wymagają płytek :) Zrób sobie kopie płytki - na użytek własny (brak piractwa).[/quote:18zj2p8f]
misiowo :lol:
no cóż dzięki chłopaki za wyjaśnienie sprawy ;) , zresztą zawsze jest gwarancja od gram.pl :)
Chyba już nie funkcjonuje.
Jak dla mnie mody mogłyby w ogóle nie istnieć...wystarczy Medieval II z dodatkiem Kingdoms i gitarrrrra :P
Jednakze bez modow podstawka była by dnem :D Tzn. nudzila by sie po pewnym czasie a mody ja ulepszaja :lol: :D :mrgreen:
Nie zgodziłbym sie z twoja wypowiedzią
A ja patrząc choćby na obrazek w podpisie z Twoim ;)Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
mam oryginała a jak odpalam SS (mod) to nie chcę płytki. Nawet nie wiem gdzie ona jest tak dawno nie używałem :)Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
Ja z innej beczki. Zauważyłem ostatnio że stabilność gry zależy też od konkretnych patchy. Np. Przetestowałem ustawienia na Empire odnośnie konfiguracji Obrazu i dałem takie same na Miedku II. (Empire ma zdecydowanie większe wymagania jak wiadomo) I co się okazało. Ano to że Miedek II w wersji 1.0 chodzi w bitwach o wiele stabilniej ( nie ma najmniejszych spowolnień) niż z patchem 1.3 a w dodatku Królestwa to już zupełnie ustawienia z Empire nie sprawdzają się bo powoduje to przycinanie podczas np. szarży Kawalerii. Tak więc wychodzi że nawet patch decyduję o tym czy dana gra będzie przycinać czy nie a nie tylko sam sprzęt. Bo skoro Na Empire grać można spokojnie z AA X4 i Aminosropic X 16 i gra chodzi płynnie a ta sama konfiguracja na grze Miedek II działa tylko w podstawce bo w Kinghdoms już spowalnia to znaczy że chyba ma na to wpływ inny czynnik niż konfiguracja sprzętowa. :|
Przemysł II napisał(a):
[ciach] Pokaż mi te "w świetle prawa obowiązujące". Następna informacja na temat łamania zabezpieczeń lub jakiekolwiek naruszenie regulaminu spotka się z namacalnym ostrzeżeniem - Amrod.Cytat:
Słyszałem kiedyś, że da się grać w Medka i Kingdoms bez płytki. Czy to prawda? :?: Moja płytka jest już trochę porysowana i chciałbym się dowiedzieć czy byłaby taka możliwość? Z góry dzięki za każdą odpowiedź :D