Cytat:
Nie zgadzam, się. a gdzie jest w pkt 12 wzmianka, że organizator może odejmować punkty i zmieniać tryb rozgrywki?
Jesli czegos nie ma tutaj patrz punkt 18. Punkt 12 jest uzasadnieniem decyzji o odjeciu 2 punktow.
Cytat:
Poza tym tam jest jedynie, że istnieje możliwość wyrzucenia, co nie zostało zrobione
Jesli wolalbys wyrzucenie nikt Cie nie trzyma na sile, w kazdej chwili mozesz zrezygnowac. Upomnienie a potem odjecie punktow zdopingowalo jednka wiekszosc nieaktywnych wiec nie udowodnisz ze decyzja o takim postepowaniu byla niesluszna. Z pewnoscia rozsadniejsza niz wyrzucenie okolo 10 osob.
Cytat:
a więc innymi słowy moje postępowanie nie zostało uznane za naganne skoro nie zostałem wyrzucony. Konkludując, choć moje postępowanie zostało uznane jako dobre(skoro nie naganne
Troche karkolomne myslenie :lol: Jak moglo nie byc uznane za naganne skoro zostales ukarany? Bo zostales ukarany lagodniej? :P
Cytat:
Poza tym jeszcze jedna kwestia, ja dopiero od maharbala w dniu 3 grudnia dowiedzialem sie, że kapsul to jakiś organizator. ja kojarze z sb witie, maharbala, rafiego, ziba czy jarla ale nie mialem pojecia że jest ktoś jeszcze, ba ktos kto de facto organizuje turniej. Gdzie było napisane czyje posty należy czytac a czyje nie?
A skad Ci przyszlo do glowy ze SB organizuje ten turniej? A czemu nie USSR? Albo USA?
W ostatniej linijce regulaminu sa podani organizatorzy:
Cytat:
Organizatorzy: Amrod (sędzia główny), Belizariusz, Kapsul, Feldmarshal, Maharbal
A gdyby nawet nie, to skoro pisze ktos z niebieskim nickiem a jako moderatorzy dzialu sa podani jacys "niebiescy" kolesie to juz powinno dac do myslenia troche, nieprawdaz? Poza tym Kapsul nie podejmuje decyzji i nie wrzuca postow z czymkolwiek co mu strzeli do banki - robi to grono sedziowskie poprzez glosowanie wiekszosciowe.
Cytat:
A brak aktywności? niektórzy mają troszeczke inne obowiązki niż jakaś kartkówka w szkole czy kolokwium na studiach więc uważam, że zasada rzetelności i dokładności jaką powinna się kierować organizacja takiego eventu jak mistrzostwa polski powinna każdy przypadek traktować w tym zakresie indywidualnie. A dlaczego? bo nie wskazaliście nigdzie żadnych widełek ile dni to jest ten brak aktywnosci powodujący sankcje, ani też nie wskazaliście co jest usprawiedliwioną a co nieusprawiedliwioną nieaktywnością
Patrz punkt 18.
Cytat:
Mam więc proste i szczere pytanie do organizatora, czy KAŻDA nieaktywność na tym turnieju jest nieusprawiedliwiona?
Nie, nie kazda. 2 tygodniowa nieaktywnosc i brak reakcji na upomnienie jest nieusprawiedliwiona.
Reasumujac: nie znasz regulaminu, nie znasz organizatorow, nie przegladasz forum i piszesz ze nie masz takiego obowiazku, nie odbierasz maili - wyglada na to ze jedyny przejaw Twojej aktywnosci to ta dyskusja. Ktorej radze zaprzestac bo decyzja nie zostanie cofnieta a jesli nie zaczniesz rozgrywac meczy -2 punkty nie beda mialy zadnego znaczenia.