Brakowało mi tego tematu zważywszy, że nasi naprawdę na ME nieźle sobie radzą dziś mało zawał nie został zaliczony ;)
http://www.erzeszow.pl/gfx/images/k2...G_1513_k04.jpg
Edytowałem nazwe, co by mozna było ogolnie pogwarzyć o tym sporcie - Marat
Wersja do druku
Brakowało mi tego tematu zważywszy, że nasi naprawdę na ME nieźle sobie radzą dziś mało zawał nie został zaliczony ;)
http://www.erzeszow.pl/gfx/images/k2...G_1513_k04.jpg
Edytowałem nazwe, co by mozna było ogolnie pogwarzyć o tym sporcie - Marat
Nareszcie ktoś o siatce napisał a nie co trochę od tej piłce nożnej gadają ;p ja mam niestety pecha i moim kumple w ankiecie co by chcieli na w-fie wybrali nożną a nie siatke ; / i muszę katować ten przeklęty sport jakim jest piłka nożna ;P ( chociaż na nożna lubie popatrzeć jak ktoś gra ;) )
Niejaki Eutyches założył już dawno temat o siatkówce pod tytułem Polacy na ME...Cytat:
Zamieszczone przez ThorGal77
viewtopic.php?f=27&t=626
No ale tutaj jest siatkówka ogólnie...tyż dobrze :lol:
Czasami, jeden set, albo jak Polacy grają o złoto to dwa, dalej mnie nudzi.
Eee to widać jaki jestem spostrzegawczy ;P a całe (prawie) :mrgreen: foum codziennie przeglądam ;PCytat:
Zamieszczone przez infamin
No i jest braz! :D
Kobiety lubią brąz ;)
NASZA POLSKA SIATKOWA ZŁOTA JESIEŃ !!!! ZŁOTO mężczyzn i BRĄZ kobiet !!!!
Piłka nożna sucks
Co wnoszą takie opinie ? niezłe pikniki robią kibice siaty. Siatkówa sucks, to jest bez sensu takie gadanie, każdy woli oglądać inny sport.
Medalu gratuluję.
Ja lubię i Piłę Nożną ale w wydaniu LM i Siatkę zwłaszcza mężczyzn bo tam są większe emocje niż wśród kobiet. Po za tym nasze kobiety rozpraszają swoim wyglądem uwagę przez co mnie to dekoncentruje czasami ;).
W Rzymie rozlosowano grupy przyszłorocznych mistrzostw świata, Polska trafiła do grupy 6. Naszymi przeciwnikami będą: Niemcy, Serbowie i Kanadyjczycy.
Pozostałe grupy:
Grupa 1:
Włochy, Japonia, Egipt, Iran
Grupa 2:
Brazylia, Hiszpania, Kuba, Tunezja
Grupa 3:
Rosja, Portoryko, Australia, Kamerun
Grupa 4:
USA, Argentyna, Wenezuela, Meksyk
Grupa 5:
Bułgaria, Chiny, Francja, Czechy
Grupa 6:
Polska, Niemcy, Kanada, Serbia
No właśnie jaka jest ta grupa wg was bo wg mnie to łatwizna. Kanada Niemcy co to za rywale dla nas jedynie z Serbami mogą być problemy bo nigdy nam nie leżało z nimi grać. Ale od 2 lat wygrywamy z nimi na turniejach rangi mistrzowskiej więc może też nie będzie tak źle. ;)
Grupa 2 to grupa Śmierci ;)
Tyle, że z Niemcami mamy ten problem, że w prawie każdym zespołowym sporcie jakoś psychicznie się blokujemy i różnie to bywa z wynikami :P Trzeba dodać, że kadrę Niemiec prowadzi nie byle kto tylko Raul Lozano...
Co do pytania ankiety. Właściwie oglądam tylko jakieś ważne mecze. Lubie patrzeć jak nasi wygrywają, a szczególnie podoba mi się nasza żeńska reprezentacja :D Jak grały z Holenderkami nie wiedziałem gdzie patrzeć. Wariowałem ;)
Teoretycznie masz rację ale siatkówka to chlubny wyjątek od reguły. Niemców zawsze ogrywaliśmy łatwo w siatkówkę i to się raczej nie zmieni a Lozano z całym szacunkiem dla tego trenera ale z gówna bata nie ukręci. Siatka Mężczyzn to jedyna dyscyplina w której to my możemy uczyć Niemców jak się gra. Kompleksów nie mamy żadnych wiem bo patrzę na siatkę nieprzerwanie od 1996 roku i jeszcze ani razu z Niemcami nie przegraliśmy na ważnych zawodach międzynarodowych a i towarzysko chyba też się nie przytrafiła żadna porażka. W każdym razie nie przypominam sobie. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Trzeba wskrzesić ten temat 8-) piłka nożna wstyd jeśli chodzi o sporty drużynowe w Polsce świetnie sobie radzi, ba głównie tam mowa o naszych rodzimych klubach, a tutaj osiągamy sukcesy jeśli chodzi o kluby na arenie międzynarodowej i nikt nic nie pisze :P
Już niedługo startuje +Liga ja głównie jestem ciekaw występu klubu z mojej okolicy czyli Pamapolu Siatkarza Wieluń ;) (być może do tytularnego sponsora dojdzie Bakoma) chłopaki posprowadzali troszkę graczy z zagranicy, ogólnie ciekaw jestem co teraz pokażą
Resovia Pany! 8-)
Ciekaw jestem bardzo co pokaże ten sezon 8-) słabiuteńka w ostatnim sezonie Warszawa mierzy wysoko w górne pozycje tabeli ;) a ostatnio resovia nic nie grała i 3 : 0 wieluń skopała :P coż za rym mi powstał :lol:
Siatkarze ostatnio wygrali towarzyski mecz z Brazylią 3:2 i jakoś nie słyszałem jakiś komentarzy na ten temat. A jak nasi w piłę przegrywają albo ledwo remisują to jest wrzawa na całego. Siatka to obecnie Polski powód do dumy jesteśmy w ścisłej czołówce gramy w zasadzie zawsze o miejsca medalowe czy to MS czy Euro a ten sport jest tak niedoceniany przez kibiców Polskich szkoda bo powinniśmy być dumni z naszych. Już dawno mówiłem żeby się przerzucić na Siatkówkę i zrobić z niej sport narodowy. Piłka w głowach jednak kibica zwycięża i sen o potędze z 73 roku ale ten sen se ne vrati.... A na pewno nie w najbliższym okresie 10-15 lat.
Dobrze gada ! Polać mu ! :DCytat:
Zamieszczone przez Ronin
E tam nie ma co się martwić, oglądalność siatkówki jest wysoka, a na mecze przychodzi dużo ludzi, powoli staje się to sport narodowy, na meczach ligowych jest coraz lepsza frekwencja, a kibice chodzą zarówno na mecze mężczyzn jak i kobiet. Wystarczy tylko wspomnieć pobicie rekordu frekwencji ligi na play offach w łodzi, gdzie kibice na obydwu meczach wypełnili 2/3 atlas areny, myślę, że tendencja się zachowa i za parę lat regularnie na mecze ligowe będzie przychodzić po kilkanaście tysięcy kibiców.
Co tam z grą jak można na fajne laski popatrzeć :mrgreen:
Polacy jak narazie świetnie grają w MŚ. Pokonali Kanadę co nie było zaskoczeniem gładko 3:0 a z Niemcami pokazali charakter i Lozano ze swoimi czarnymi koszulami schodził pokonany po zaciętej grze 3:2. Teraz mamy spokój i możemy z Serbią grać na luzie. :D
Ps. I niech ktoś powie że Siatka nie jest emocjonującą grą ;)
Jest emocjonującą grą tylko jak Polska gra :DCytat:
Zamieszczone przez Ronin
Niekoniecznie ;) Ligowe spotkania są tak samo emocjonujące nie mówiąc już o pucharach międzynarodowych ( LM i pamiętny mecz skry z treviso )
Dzisiaj gramy w II fazie rozgrywek z Brazylią czy jakaś telewizja to transmituję? Bo na Polsacie dzisiaj o 21 w programie jest serial a nie mecz co jest grane? :shock:
Na Polsacie Sport jest transmisja. :)
Obejrzałbym, ale leci Lech o tej samej godzinie ;) ale następne mecze postaram się zobaczyć.
I po zawodach. Nie widziałem dzisiejszego meczu z Bułgarią więc przynajmniej nerwy mi nie wysiadły jakiś pozytyw z całej sytuacji. Ale prawdopodobnie chłopcy osiedli na laurach albo po prostu spuchli. Nie ma co powtórzyliśmy "sukces" taki jak dwa lata temu w ME. Szkoda bo zawodników mamy a jednak widocznie z silnymi zespołami brakuje czegoś jeszcze do równej gry. Ciekawe czy Castellani poleci ze stołka?
A, to tutaj napisałem posta, którego "zgubiłem" :lol: cóż, jestem zawiedziony postawą naszych,
Powiem tak to nie ludzie są z*ebani, tylko system jest z*ebany ;) Chociaż gdyby grali jak Brazylia to i systemy im nie straszne ;)
Powiem tak: nie używaj wulgaryzmów, bo tu na forum nie lubimy wulgaryzmów. Tym razem tylko ocenzurowałem, następnym razem będzie mniej przyjemnie ;) - Furvus
Działanie typowe dla naszych włodarzy siatkarskich. Gdyby tak postępowali np. Brazylijczycy, czy np.Bułgarzy itd...to by pewnie też było tam niewesoło. Ale to moje subiektywne zdanie, i może zmiana wyjdzie im ( reprezentantom ) na lepsze, ale nowy trener, nowe pomysły nim to zatrybi... :cry: echhhh....
http://sport.onet.pl/siatkowka/reprezen ... omosc.html
Cytat:
Daniel Castellani nie będzie dłużej selekcjonerem siatkarskiej reprezentacji Polski. Taką decyzję podjął w poniedziałek rano zarząd Polskiego Związku Piłki Siatkowej. To następstwo bardzo słabego wyniku uzyskanego przez polską kadrę na mistrzostwach świata we Włoszech - poinformował Polsat News.
Poroniony pomysły z tym zwolnieniem Castellani powinien zostać. W końcu to nie on dał ciała ale zawodnicy którzy myśleli że jak już wygrali 3 mecze i tak będzie do finału i wszystko się samo wygra. A prawda jest taka że na parkiecie grają ludzie a nie nazwiska. Taki Wlazły czy Winiarski mogliby to sobie w końcu uświadomić bo od jakiegoś czasu są chyba w kadrze tylko z powodu nazwiska. Wszyscy powinni grać z takim zaangażowaniem jak Kurek to wtedy moglibyśmy być spokojni o wynik.
A teraz czekamy co wymyśli nasza ukochana PZPS I jaki to nowy trener poprowadzi naszych do złota. A swoją drogą dziwna sprawa Lozano zajął 2 miejsce i nic poza tym a miał kadrę bodajże 3 lata a Castelaniego wykopują mimo że zdobył uprzednio Mistrzostwo Europy. Ja tu logiki nie widzę.
Skra pojechała :D
http://sport.onet.pl/siatkowka/liga-mis ... omosc.html
Przypominam, ze mamy 3 miejsce w Europie w siatkówce męskiej, pod wodzą nowego trenera ciekawe jak długo nim będzie...i nasze Panie walczą dzisiaj z Serbkami- gospodyniami o awans do strefy medalowej :D
Obok piłki ręcznej to nasze jedyne dyscypliny zespołowe gdzie od wielu lat możemy być dumni. Bez naturalizowania i kombinacji polscy zawodnicy i zawodniczki udowadniają, ze można zdobywać medale.
pozdrawiam sympatyków siatkówki ;)
Tradycyjnie na tym forum cisza o dyscyplinie sportu, gdzie Polacy są w czołówce światowej od ładnych paru lat... :D Tą drogą jak poszli ludzie odpowiedzialni za siatkówkę, powinny iść inne dyscypliny sportowe, a szczególnie piłka skopana.
To, co pokazują siatkarze w PŚ, to bez względu już na efekt końcowy zapisze się w historii tej dyscypliny. Jeszcze jeden pkt zdobyty i jedziemy na Olimpiadę do Londynu :D
Praktycznie mamy już awans w kieszeni bo nawet jeżeli Włochy wygrają pozostałe mecze a my zaliczymy po 2 porażki to w sumie Włochy zrównają się z nami w punktach a w bezpośrednim pojedynku ich pokonalismy dziś więc wszystko jasne. ;)
i udało się!!!! :D Wbrew temu co tzw. znawcy teraz mówią, mam na myśli pitolących na Polsacie Sport i nie tylko, to nie tryskali zaufaniem do naszych siatkarzy. Ale mamy naprawdę taką ilość zawodników i na takim poziomie sportowym, że brak zawodników pokroju Wlazły nie robi różnicy. Mecz z Brazylią miał dwa oblicza, co widać było gołym okiem, wygrane dwa pierwsze sety przez naszych spowodowały, że zeszło z nich napięcie i werwa, bo w tym momencie byliśmy na 100% na Olimpiadzie. Kapitalny wynik odnośnie rozgrywek PŚ, ostatni raz byliśmy na podium w...1965 roku!!!... :D
przesunięcie w rankingach w górę też jest praktyczną zdobyczą ułatwiającą w przyszłości różne zawody...
Szkoda, że tzw. sport narodowy piłka skopana jest w takim stanie. Teraz czekam co pokażą piłkarze ręczni:)
pozdrawiam sympatyków siatkówki
Siatkarzom gratuluję oczywiście, a co do ankiety - zdecydowane "nie" ;)
Muszę przyznać że Anastassi ma dobrą rękę kiepsko zaczynał ale z biegiem czasu robi się z niego świetny szkoleniowiec i w optymalnym składzie Polska drużyna znowu liczy się w Świecie Siatkówki. Gratulacje dla Polaków choć szkoda tego meczu z Rosją można to było wygrać i należało to wygrać. Kacapów pognębić to bezcenne za wszystko inne zapłaci Mastercard :D
Jakoś nie specjalnie,przepadam za siatką.
Od zawsze mnie nudziła,wole sumo,skoki do wody i snookera.
Siatka spokojnie może rywalizować o miano najciekawszego sportu. Może ręczna ciekawsza, ale na pewno nie nożna - tam to są nudy (ale mecz Barcy z Realem zawsze obejrzę).
Tak ogólnie, skoro i tak nożna nie wychodzi naszym, to może w szkołach należałoby przestawić się na siatkę? Może wtedy jeszcze trochę bardziej byśmy się liczyli w czołówce światowej.