Jednostki oblegające Durazzo zostały pobite a resztki schowały się na statku w porcie powyżej, w następnej turze proszę nie ruszać niczego z w.w.
Wersja do druku
Jednostki oblegające Durazzo zostały pobite a resztki schowały się na statku w porcie powyżej, w następnej turze proszę nie ruszać niczego z w.w.
Pokonany został garnizon w Wiedniu oraz stojący obok oddział generała Maximilliana Mandorfa, który schował się w mieście. Wszystko co teraz siedzi w oblężonym Wiedniu ma brak ruchu w kolejnej turze. Nie może wobec tego zaatakować oblężenia.
Wielki Książę Domaslav na czele 10 oddziałów a także Książę Miloslav dowodzący 6 oddziałami , zostali pokonani . Obydwie armie wycofały się na południe w kierunku Żytomierza . 1 oddział jazdy (drużyna ) uciekł do miasta Włodzimierz Wołyński.
Ps. Książę ubity więc jego armią dowodzi teraz jakiś kapitan
Jeden dromon bizancjum z jednostkami na pokładzie (włócznicy i konni łucznicy) rozbity, uciekł na południe w stronę egiptu, proszę się nim nie ruszać ;)
dlaczego jeden skoro tam miałem 2 statki? no bo nie wierze żeby 1 statek turecki wygrał bitwę z dwoma bizantyjskimi i w tym jeden zatopił..
No niestety ale takie cuda się zdarzają, podobnie jak 2 galerie potrafią wygrać bitwę z trzeba i zatopić jeden ;)
Albo jak 3 zwykłe stateczki Francji potrafią rozwalić 3 galerie Milanu i je zatopić a tracąc jeden ;)
zwycięstwo z 2 dromonami z armią, w tym jeden zatopiony, drugi zaś uciekł...
takie rzeczy się dzieją niesamowite w tej grze...
sam się zdziwiłem strasznie...
zresztą i tak masz farta, bo źle postawiłem jeden fort,a już mi się nie chciało robić od nowa wszystkiego z poprawką na ten fort...
Nieaktualne, zatopilem ten statek z armia ;)
wiem że się cuda zdarzają na morzu, ale statki tureckie są dużo słabsze od bizantyjskich, więc tym razem mnie to naprawdę zdziwiło :/
Wystarczy wsadzić generała na statek i wtedy siła statków jest większa.
Kto ci tak powiedział?
Tak jest w Shogunie 2
Ale w Medku raczej nie.
jak wsadzałem generała na statek, który był w jihadzie czy krucjacie z jakaś armią to rzeczywiście pomagało, ale tak "na sucho" to raczej nie.
Generał pomaga, nie wiem jak ale pomaga bo już nie raz się sprawdziło, szczególnie gdy admirał statków nie ma żadnej gwiazdki dowodzenia.
Wielki Książę Domaslav dowodzący 20 oddziałami wycofał się tuż pod mury Żytomierza ,1 oddział milicji uciekł do tegoż miasta .
Proszę by tym razem pokonane wojsko się nie ruszało :!:
a co przedtem je ruszał ? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Mariooooo
To odrazu do MG - jezu no jak nie potraficie swoich praw doplinowac, to mają je za was pilnowac inni?
Jak dla mnie - jesli to recydywa - to armia do rozwiazania którą się ruszył.
Jeden wenecki okret pokonany, znajduje sie kolo Akry. Prosze go nie ruszac.
Kilka niemieckich oddziałów czających się w zasadzce zostało pokonanych i wycofało się do Budziszyna. Proszę ich nie ruszać w kolejnej turze.
Proszę żeby wszystkie jednostki Wenecji łącznie w Dożą i dziedzicem siedzące w forcie na wschód od Regio nie ruszały się w następnej turze. Okręt kolo Tarentu poszedł na dno.
http://www.speedyshare.com/files/292747 ... enecji.jpg
PS: Kochliwi Ci wasi generałowie... :P wystarczyło, że księżniczka Sycylijska podniosła lekko kieckę a Wasz generał z radością zmienił strony konfliktu ;)
To tak jak poprzednio Leopold :D
No gratulacje w każdym razie, niech się Sycylia nacieszy ostatnim drobnym sukcesem, który wobec właściwego braku armii i bliskiej straty ważnego miasta jakim jest Neapol nie wpłynie na losy wojny :)
2 polskie oddziałki pokonane, wycofały się do Sandomierza, który został następnie oblężony. Nie mają ruchu i nie mogą zaatakować oblężenia.
3 oddział konnicy HRE zostały pokonane i wycofały się do fortu na północny wschód od Salzburga, proszę się nimi nie ruszać.
wenecki okret w okolicach florencji
niech egipska balista nie rusza się z portu w Nikozji.
Przeciez mam ture po Tobie wiec nie moge jej ruszyc chocbym chcial ;)
jak uciekła na statek to będzie on nieruchomy?
Tak. Tzn. jednym ze statkow stojacych w porcie nie bede sie mogl ruszyc.
info od krzyżaka:
armia kijowa oblegająca gród na północy, rozbita uciekła na zachód, proszę się nią nie ruszać.
Kijów: Armia oblegająca Moksze, zmiazdżona, wycofała sie na zachod
Wojska angielskie: książę we flocie pod Caen, balista pod Caen, król w Caen. Proszę tych armii nie ruszać.
Garnizon Moskwy wzial udzial w przegranej bitwie, prosze nim nie odbijac oblezenia.
Ten gienek koło Pragi został pokonany i schował się w tym mieście, proszę się nim nie ruszać.
Mieszczańska armia pod dowództwem Cesarza(od teraz)Ludwiga została rozbita i wycofała się na zachód od Pragi, koło dwóch fortów oraz mała armia wycofała się właśnie do jednego z tych fortów(ten z prawej), proszę się nimi nie ruszać.
Jakby co to tymi pokonanymi oddziałami które znajdują się w oblężonym forcie koło Pragi proszę się nie ruszać.
Statek Wenecji oddalił się pod Barcelonę w sile 24ech marynarzy. ;)
Armia Kijowa probujaca uwolnic sie z pulapki pod Suzdalem rozbita uciekla do zamku - prosze sie nie ruszac.
Armia Kijowa oblegająca fort Bułgarski rozbita - uciekła do miasta Kursk.
Wenecki okret na srodku morza sie nie rusza.