-
Jak instalować mody - pytania.
witam
jestem "świeży" w M2TW jak i w ogóle w informatyce itp.
potrzebuję pomocy bo nie mam bladego pojęcia jak instalować mody a mam ich kilka już zebranych na kompie.po "normalnej" instalacji gra odpala się na zasadzie czarnego ekranu lub w ogóle nie odpala.a ten mod jak rozumiem jest pod Kingdoms teutonic?
z góry dzięki za pomoc
-
Re: modowanie
-
Podaj nazwe moda ktorego chcesz zainstalowac, co mod to inny sposob instalacji. Zazwyczaj to jest tak ze w glownym katalogu z gra tworzy sie plik z roszerzeniem bat z ktorego mozna odpalic gre, w niektorych starszych modach bywa tez tak ze sam musisz utworzyc ten plik.
-
mam
road to jerusalem 3.0 beta
stainless steel
wheere west meets with east
lithuania mod
Wwmwe-instalowałem zgodnie z instrukcją i.....pojawia mi się menu a po kliknięciu wlk kampania klops czarny ekran(MTW2 1.3+kingdoms)
na razie tylko tego moda instalowałem żeby choć królestwa mi chodziły...ale tam już też większość frakcji zaliczyłem
-
-
mam patcha 1.5 ale go nie instalowałem bo gdzieś wyczytałem że te mody chodzą z wersją 1.3
-
Ale ja pytałem który WWMWE...
O pierwszym linku masz wyraźną moją przestrogę, że ukryta pod nim wersja jest najprawdopodobniej wadliwa.
-
Marek
Ja polecam ci zainstalowanie Stainless Steel, najbardziej rozbudowany i przez wielu uznawany za najlepszego moda. Instalacja jest prosta, wystarczy w instalatorze podac lokalizacje twojego MTW2. W katalogu mods (w glownym folderze gry) utworzy ci sie folder Stainless Stell a w nim plik bat Stainless_stell_kingdoms z ktorego mozesz odpalic moda.
-
Mozecie mi napisac jak zainstalowac moda reneissance,bo go sciagnalem i nie mam pojecia jak go zainstalowac
-
stainless steel działa!?no fajnie,a jak zainstalować road to jerusalem?do jakiej wersji jest ten mod bo ja mam terz 1.5
-
Cytat:
Zamieszczone przez marek
stainless steel działa!?no fajnie,a jak zainstalować road to jerusalem?do jakiej wersji jest ten mod bo ja mam terz 1.5
Z tego, co wyczytałem, masz już skopanego Medka, sugeruję reinstalację gry, wcześniej oczywiście wywal, pozostałości po modach, zainstaluj jednego, powtarzam, jednego moda, zobacz o co w tym biega, i jak chcesz instaluj następne, ale nie zalecam... ;)
-
Prosze napiszcie mi jak zainstalowac moda do renesansa total war,bo wstyd sie przyznac zielony jestem w tym :D
No bo probuje wszystko przeniesc do glownego folderu z gra i rozpakowywuje moda i potem nic nie ma gra otwiera sie normalnie bez zadnych zmian,prosze pomozcie
-
Cytat:
Zamieszczone przez Aycox
Prosze napiszcie mi jak zainstalowac moda do renesansa total war,bo wstyd sie przyznac zielony jestem w tym :D
No bo probuje wszystko przeniesc do glownego folderu z gra i rozpakowywuje moda i potem nic nie ma gra otwiera sie normalnie bez zadnych zmian,prosze pomozcie
Czy chodzi, ci o tego moda?
viewtopic.php?f=30&t=682
-
Tak wlasnie o tego i bylbym wdzieczny gdybys mi napisal krok po kroku jak go zainstalowac,wy sobie pocinacie na modzikach,ja tez tak chce ;)
-
Najpierw zainstaluj moda do jakiegos swojego folderu(nie do medka), potem otworz folder Renesaince TW 2.75(ktory powstanie w folderze w ktorym instalowales go wczesniej, o ktorym pisalem poprzednio) i przekopiuj wszystkie pliki ktore sie tam znajduja do glownego folderu Medieval2 Total War. Powodzenia!
EDIT:
Aha i tak jak jeszcze pisza na swoim forum na TWC:
INSTALLATION:
1)Just point your installer to your main MTWII directory, it will do the rest.
2)Copy and paste your unit_models and banners folder found on your Renaissance folder on your main data folder.
This will make Teutonic Units and banners visible.
Download here: http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1156
Have fun with Renaissance: Total War!!!
Nie wiem jak tam u ciebie z angielskim, (ale jezeli tak jak u mnie, czyli kiepsko) to postaram ci sie to przetlumaczyc. Jezeli juz zainstalowales poprawnie moda (w folderze z MTW2 powinnes teraz mniec oprocz poprzednich plikow folder Rennesaince oraz plik cfg i Renessaince.bat<---z niego odpalasz moda) to teraz z folderu Medieval2 Total War\Renessaince\data\ musisz skopiowac folder unit_models, banners i wkleic do folderu data Medievala.
-
Nie rozumiem mam wkleic te dwa foldery banners i units models gdzie do data medieval? gdzie jest ten folder
-
A i ten plik z .bat co mial mi sie pokazac jak zainstaluje moda i przeniose do glownego folderu z gra,to jak ok wyglada?To ma byc takie dwa kolka zebate,ale w nazwie pliku nie mam nazwy .bata,tylko Renaissance ale juz nie renaissance.bata
-
Cytat:
Nie rozumiem mam wkleic te dwa foldery banners i units models gdzie do data medieval? gdzie jest ten folder
Dobra teraz spokojnie i wyraznie. Zakladam ze tak jak napisalem poprzednio prekopiowales do folderu z Medieval 2 Total War(u mnie np. sciezka dostepu wyglada tak:D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War) nastepujace plik\foldery:
-folder Renaissance
-Renaissance.bat- to ten plik z tymi zebatymi kolami "Plik wsadowy MS-DOS"
-Renaissance.cfg(to ten kolorowy)
-Uninstallx2 te pliki ci sie przydadza jak bedziesz chcial odinstalowac moda
Cytat:
Wejdz do folderu Renaissance\Data\(u mnie np tak by to wygladalo: D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\Renaissance\Data\) i przekopiuj foldery banners i unit_models do folderu data Medievala 2 Total War(u mnie by to wyglodalo tak:D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\) Medieval 2 Total War\data. Teraz mozesz odpalic moda przez ta ikone z zebatkami Renaissance "Plik wszdowy MS-DOS".
Gdybys mial jeszcze jakies problemy to pytaj, bo widze ze informatyka to nie jest twoja najmocniejsz strona.
-
moge prosić o poprawny link do dobrego moda Wwmwe?stainless steel w sumie dział ale po spatchowaniu do 6.1 najsilniejsze jednostki to milicje miejskie :oops: a generalicja to mameje nie z tej ziemi,chyba że patch wprowadza poziom hard core i wyższe :mrgreen:
-
Re: Pytania początkujących, jak instalować mody.
Cytat:
stainless steel w sumie dział ale po spatchowaniu do 6.1 najsilniejsze jednostki to milicje miejskie
Widac ze nie zaglodales do watku o tym modzie. Blad powtarzany przez prawie kazdego kto po raz pierwszy instalowal SS. Przy wgrywaniu patcha 6.1 niepotrzebnie zaznaczyles podczas instalacji wszystkie submody(z tego drzewka gdzie dawales checki), nastepnym razem jabys chcial go instalowac to poprostu odznacz wszystko i zainstaluj jedynie patch 6.1 bez zamieszczonych tam przy okazji tamtych sub modow.
-
Ok przedewszystkim dzieki za pomoc wszystko rozumiem ale jednej zeczy nie:p Karzesz wlasnie te dwa foldery przekopiowac do Medieval/data no ale ja nie mam czegos takiego jak data w glownym folderze medievala? sprawdzam naprawde sprawdzalem i nie ma tego data w glownym folderze z gra o nazwie ,,medieval II total war,,
-
Cytat:
Karzesz wlasnie te dwa foldery przekopiowac do Medieval/data no ale ja nie mam czegos takiego jak data w glownym folderze medievala? sprawdzam naprawde sprawdzalem i nie ma tego data w glownym folderze z gra o nazwie ,,medieval II total war,,
Heh technicznie niemożliwe, uwierz mi naprawde, tam znajduja sie wszystkie glowne pliki medka i bez tego nic ci nie ruszy! Jezeli tego folderu rzeczywiscie nie masz to znaczy ze musiales go wykasowac, jedyne co mozesz zrobic to reindtal medka(chyba ze tak jak ci wczesniej napisalem zrobiles kopie zapasowa calego folderu).
Poszukaj jeszcze raz ten folder musi tam byc u mnie np sciezka dostepu do niego wyglada tak:D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\Data
Jezeli zeczywiscie go tam nie ma to tak jak pisalem wczesniej pozostal ci jedynie reinstall calego medka!
-
na forum wyczytałem,że jest mod Wwmwe pod wersje 1.2 a nawet 1.3 a potem że jest jakas łatka do tego moda.czy jak to ściagne to będzie oki?mam teraz wersje M2TW 1.5,będzie potrzebna reinstalka do wersji 1.3 (jestem w tym kompletnie zielony) :mrgreen:
-
witam, czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć, jak zainstalować spolszczenie do moda Broken Crescent??
-
Po reinstalce medievala II biore w moim komputerze wyszukaj/medieval II total war.Znajduje mi ten folder o nazwie,, Medieval II Total War,, mi sie wydaje ze to jest ten glowny folder z gra tylko ze wewnatrz tego foldera nie ma zadnych innych folderow a rowniez nie am tego data,nie wiem normalnie zainstalowalem medka a takie zeczy sie robia:P
-
Cytat:
Zamieszczone przez Aycox
Po reinstalce medievala II biore w moim komputerze wyszukaj/medieval II total war.Znajduje mi ten folder o nazwie,, Medieval II Total War,, mi sie wydaje ze to jest ten glowny folder z gra tylko ze wewnatrz tego foldera nie ma zadnych innych folderow a rowniez nie am tego data,nie wiem normalnie zainstalowalem medka a takie zeczy sie robia:P
Wodzu, zerknij kurna nać, na ten screen i napisz, czy masz takiego Medka, masz to zrób, jak sugerował kamilcio. :evil:
http://img9.imageshack.us/img9/2601/beztytuuhf.jpg
-
zapewne znalazłeś jakiś folder z danych aplikacji czy czegoś w tym stylu, szukaj folderu GRY, tam gdzie go instalowałeś.. litości :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez marek
na forum wyczytałem,że jest mod Wwmwe pod wersje 1.2 a nawet 1.3 a potem że jest jakas łatka do tego moda.czy jak to ściagne to będzie oki?mam teraz wersje M2TW 1.5,będzie potrzebna reinstalka do wersji 1.3 (jestem w tym kompletnie zielony) :mrgreen:
puk,puk moge prosić o odpowiedz?
-
Cytat:
Zamieszczone przez marek
Cytat:
Zamieszczone przez marek
puk,puk moge prosić o odpowiedz?
Spytaj się Rapsoda, o to. ;)
-
Mam viste zobaczcie sami niby wszystko zgralem i skopiowalem ale nie wiem co dalej,nadal odpala sie ten plikw biosie
-
Dobra czekaj, widze ze troszke sie zamieszales. Poprostu podaj sciezke ktora podales podczas instalacji Medieval 2 Total War(to ta w instalatorze np:D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War), tak bedzie najprosciej, jezeli nie pamietasz to odinstaluj MTW2, bo widze ze zamieszales i to pozadnie, teraz zainstaluj go w jakims folderze w ktorym napewno nie instalowales go poprzednio(najlepiej podaj taka to nam zaoszczedzi pozniejszych kloopotow i nieporozumien:"D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War"), i kiedy podczas instalacji podasz juz swoja sciezke to przekopiuj ja i wklej do posta ok?
Pliki ktore znajduja sie w eksploatorze na twoim screenie to napewno nie wszystkie pliki ktore powinien posiadac Medieval wiec nie wiem co to jest i jak to stworzyles.
EDIT:
Jezeli jestes pewien ze wszystko dobrze przekopiowales i chodzi ci jedynie o odpalenie skrotu to chodzi o ten plik z zebatka "Renaissance"
http://img59.imageshack.us/img59/760/rerere1.jpg
-
Ok zrobilem tak jak chciales tylko ze zamiast D dalem E E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
Co dalej?
-
Cytat:
Ok zrobilem tak jak chciales tylko ze zamiast D dalem E E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
No i fajnie, wszystko bedzie teraz dokladnie i jasno!
-Spakowany instalator wypakuj np na partycje D albo E, jak tam chcesz.
-Utworz na E folder Renaissance
-Teraz odpal instalator moda i zainstaluj go do wczesniej utworzonego folderu(ten o ktorym byla mowa u gory)
-Wejdz do folderu Renaissance do ktorego instalowales moda
-Powinien znajdowac sie w nim folder o nazwie "Renaissance Total War 2.75"(E:\Renaissnace\Renaissance Total War 2.75)
-Wejdz do niego i skopiuj wszystkie pliki ktore sie tam znajduja (czyli: folder Renaissance, plik Renaissance.bat, Renaissance.cfg,jakis plik tekstowy uninstaller i plik konfiguracyjny do niego)
http://img97.imageshack.us/img97/9235/podpowiedz.jpg
-Tak jak napisalem na screenie wklej skopiowane pliki do E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\
-Teraz wejdz do folderu E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\Renaissance\data i skopiuj foldery:unit_models, banners
-Wejdz do folderu E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data i wkelj wczesniej skopiowane plik, jezeli bedzie taka koniecznosc to nadpisz pliki o ktore pyta.
-Odpal moda z:E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War przez ta ikone:
http://img97.imageshack.us/img97/5752/ikona.jpg
Powodzenia i pozdrawiam!
-
Dzieki wielkie za pomoc! Wszystko juz smiga super,jeszcze raz wielkie dzieki :D
-
Ciesze sie ze moglem pomoc, a jeszcze bardziej ciesze sie ze dziala....nareszcie :D
-
A jak zainstalować Road to Jerusalem 3.0 beta? lub RTJ Terra Sancta v 0.93? i z jaką wersją to działa?
-
Cytat:
A jak zainstalować Road to Jerusalem 3.0 beta? lub RTJ Terra Sancta v 0.93? i z jaką wersją to działa?
A może jakieś linki do tych modów?
-
Cytat:
Zamieszczone przez marek
Road to Jerusalem v3.0 Beta pod M2TW 1.3
RTJ Terra Sancta v0.93 final pod M2TW Kingdoms
Ja tych modów, nie wrzucam do Zbrojowni, bo maja one już swoja lata... ;)
-
a jest może jakiś link do sposobu ich instalacji?bo szukać szukałem ale nic nie znalazłem
-
niestety mój wrodzony antytalent do informatyki skutkuje tym że jestem marudny jeśli chodzi o mody.jak zainstalować Deus Lo Voult?zainnstalowałem go normalnie w folderze z M2TW,na pulpicie mam ikonke i......nie odpala się,mignie coś i na tym koniec.mam M2TW Kingdoms v1.5,i tylko Bałtyckie Krucjaty.szukałem sposobu instalacji,ale nie znalazłem....może link?