Spoiler:
Obecna 25ta tura
http://s27.postimg.org/o122egmg3/Wwm...33_TKANINA.jpg
Wersja do druku
Spoiler:
Obecna 25ta tura
http://s27.postimg.org/o122egmg3/Wwm...33_TKANINA.jpg
Zamaluj od razu Metz dla Francji, bo zdobyte.
Mapka wstawiona. Pracuję nad innym efektem niż tkanina, ale póki co, niech będzie i to.
Paski lenna w przypadku takiego Bizancjum,Hre, Maurów czy Kastylii mówią o tym, że te ziemie historycznie były ich, więc sobie wyobraźmy jakowąś zależność wasalną...zresztą szybko zdobyte te prowincje będą...
Takie coś jak Prusso, czy Livignos to nazwa "ludu" - stąd tylko nazwa na kolorze rebelii.
Mi tam się podoba :D
Popieram przedmówce
No, no, super to wygląda trzeba przyznać. :)
Świetnie, ale nie myślałeś o pomniejszeniu napisu dla Bizancjum? Głupio krytykować piękną pracę, ale przy pierwszym spojrzeniu trochę mało mi pasował do reszty mapy, ale może to tylko ja, szczególnie że jak wpatruję się dłużej to jest ok :) Dobra robota :D
Fajna mapka, szacun jak będziesz to kolorował. Niektóre napisy fajnie wlewają się w państwo, co daje klimat np. Egipt, Hiszpania. Co do krytykowania to jedynie ten napis Bizancjum. No i ten język. Nie rozumiem dlaczego nie Polski, zrozumiałbym nawet Angielski 8-)
Bo Włoch jest kartografem.
Grazie, grazie. :)
<Akurat o tym nie myślałem Avasil. Hm, może o przesunięciu tyciutko w lewo. Biz to biz, zasługuje na klawy rozmiar. Z kolei jego położenie nad Morzem Egejskim nie pozostawia dobrej opcji wpisania tego jak by należało... 8-) Za to zdaję sobie sprawę z gównianego wyglądu nazwy Novogrodu... Ale nieciekawie tam z miejscem jest. Pop, zajmuj ten Suzdall szybko. :P
Szczecin wydarty z rąk pogan przez Piastów, Polska nad Bałtykiem:
http://i126.photobucket.com/albums/p...u380unaod5.jpg
Wiedeń, Friesach, Targoviste, Suczawa i Nis dla Węgier !
PS: podajemy prowincje zdobyte a nie oblegane, które " będą nasze w następnej turze".
Normandia i Bordeaux dla Francji!
No, może trochę później - ale aktualizacja.
Króla Węgier musze przeprosić - ale Suczawę i Nis zamaluję w następnej turze, gdyż na pewno jeszcze ich nie ma. Targoviste w tej turze zapewne padnie, więc jest ; p
Nie bać się, mówić! Nie sądzę, by to u góry to było wszystko. Spokojnie - niszczcie moje krainy dodatkowe :(
Przecież Suczawę zdobędę teraz w drugiej turze, wraz z Targoviste to też mogłeś je zamalować.
Wydaje mi się, iż w takim razie takimi marnymi siłami, iż możliwe, że komp odbije - tedy wolę poczekać na murowaną wieść. ;)
Czyli jeśli coś na pewno wpadnie wkrótce w moje ręce to mogę już zgłaszać? Czy czekać aż wpadnie?Cytat:
Nie bać się, mówić! Nie sądzę, by to u góry to było wszystko. Spokojnie - niszczcie moje krainy dodatkowe :(
No to sobie zobacz sam w kampanii że tym generałem i z jego armią co stoi niedaleko Suczawy to spokojnie nimi da się ją zająć 8-)Cytat:
Zamieszczone przez mefisto7
Zająć tak, ale rebelianci mogą nabrać odwagi i je****. :P
Domen - poczekaj lepiej, jak wpadnie.
Walia Angielska, Dublin Szkocki
Niepomalowany jest też sycylijski Tunis.
Antiochia i Bagdad Tureckie
Jerozolima dla Egiptu.
Ludnosc Nawarry zdecydowala, ze po smierci poprzedniego wladcy uznaja zwierzchnosc Ksiestwa Katalonii i Ksiecia Joopiterrosa za swojego wladce. Tym samym katalonskie oddzialy pokojowo weszly do Pamplony i ustanowily swoj garnizon w tej twierdzy.
Powoli przydałaby się aktualizacja mapy
Zgadzam się z Andzią. Brno, Budziszyn i Przemyśl dla Polski. :P
A ja nie życzę sobie takich przypominań. Ja wiem najlepiej, kiedy będzie czas na aktualizację, a na dobrą sprawę powinienem aktualizować CO TURĘ, żeby zachować pełną ciągłość.
O a takie posty, jak Joopiterka powyżej, to są baaardzo mile widziane. ;)
A tak w ogóle - nie macie litości dla tych biednych pomniejszych krajów! Jak tak można! Coś Ty Domen z tymi Czechami narobił! :(
Moskwa znalazła się w rękach jedynej Wszechrusi
:DCytat:
Zamieszczone przez mefisto7
Toż to Morawianie, a nie Czesi! :twisted: Witali zastępy polskie wjeżdżające do Brna kwiatami! Nasz włoski kartograf zupełnie zapomniał o Morawianach - oddał ich pod okrutne panowanie czeskie! A w moim królestwie dostali szeroką autonomię, nawet zezwoliłem na wybranie przez tamtejszy lud marionetkowego "króliczka Moraw"! :PCytat:
A tak w ogóle - nie macie litości dla tych biednych pomniejszych krajów! Coś Ty Domen z tymi Czechami narobił! :(
A ponadto Polska wróciła do granic jak za czasów Bolesława Chrobrego
No właśnie.
================
Edit:
O, błyskawiczna reakcja. :shock: Dzięki mefisto, mapa wygląda coraz lepiej... :mrgreen:
Gratulacje, gratulacje. Król czeski uznać musiał wyższość Domen-sława Chrobrego... :D
Ale tutaj Czechy były królestwem :P Stąd pytanie, coś zrobił z tym biednym "państwem"!
Nie ma racji bytu dla Morawian! Siedzietto cichetto jak nie chcetto wpierdoletto!(tutaj już nie ma gramatyki :P )
EDIT:
A mi się nie podoba. Chyba popracuję nad wyglądem granic czy coś, bo mi się plastikowa zrobiła... Chciałbym nowy efekt wprowadzić, ale chory jestem i nie mam siły na kombinacje. Idę spać x)
No to wtedy księstwo Czeskie zamiast Królestwo :P
A fakt, fakt. Jesteśmy w końcu już pod koniec wieku jedenastego... Przepraszam :P
Jeszcze tylko Gdańsk i Praga, i będziemy mieć terytorialnie rok: 1003.
Ano w sumie nic nie zrobiłem... Morawianie sami się oderwali od tego państwa. :PCytat:
Stąd pytanie, coś zrobił z tym biednym "państwem"!
Jak inaczej wytłumaczyć fakt, że sami otworzyli mi bramy i w dodatku, że zajmując Morawy straciłem tylko 15 ludzi (pewnie dezerterzy cholerni)?
W końcu czesko-podobny odłam... czyli jak to z Włochami i Francuzami - wiadomo, że tchórze. ;)
Zaszła drobna pomyłka na mapie - ja zgłosiłem że tunis sycylijski i musiałeś przypadkiem mi go dać ;)
O, przepraszam x)
Suczava i Targoviste już węgierskie ! Nis może w następnej turze :)