-
Mecze / rozgrywki - wasze komentarze, opinie, analizy, itp
Już jutro zaczyna się Euro,osobiście jestem wielkim entuzjastą,licze na dobry wynik polskiej reprezentacji,minimum ćwierćfinał,a nawet pokusił bym się o powtórkę z 2004 :D
================================================== ==================
EDYCJA moderatorska techniczna:
edycja 2
Piszcie wasze komentarze spotkań, opinie, analizy, przeczucia, obawy, nadzieje,
treść edycji 1 (nieaktualna)
[spoiler:1rttpx9f]Zapraszam do komentowania spotkań, rozmów na temat SPORTOWEGO wymiaru mistrzostw i na temat kibicowania
Tutaj TYLKO BIEŻĄCE SPORTOWE i KOBICOWSKIE kwestie BEZPOŚREDNIO związane z mistrzostwami
Kwestie "około sportowe" czyli polityczne, gospodarcze, społeczne, incydenty rasistowskie , pseuokibicowskie, zachowania ochrony, skuteczności policjii, itp - są w Agorze w odrębnym wątku Wszystko o organizacji EURO 2012
Inne kwestie związane z "piłką nożną ogólnie" jak i szczegółowo ale i poza mistrzostwami np wspomnienia,ogólne analizy nt PZPN i stanu polskiej piłki , systemu wyłaniania młodyh kadr piłkarskich, inne wydarzenia piłkarskie - nadal pozostają w wątku Piłka Nożna
Na początek mała ankieta - jak kibicujecie: konkretnie co i jak ozdabiacie z okazjii Euro
A może ktoś poprowadzi posta - "tabelę" - i będzie regularnie uzupełniał / edytował?
--kirlan--[/spoiler:1rttpx9f]
Wybacz edycję ACN - ale miałem zgryz po przenosinach postów: jak wstawić na początek powyższy opis ( takie techniczne zamotanie), jak / jeśli to rozpracuję to oczyszczę TWÓJ post z moich dopisków
Do wszystkich:
Wybaczcie lekki chaos, ale już ogarniam.
--kirlan--
-
Re: Piłka Nożna
Cytat:
licze na dobry wynik polskiej reprezentacji,minimum ćwierćfinał,a nawet pokusił bym się o powtórkę z 2004 :D
Brak awansu w eliminacjach? To będzie cięzkie z technicznego punktu widzenia, ale po naszych można się spodziewać wszystkiego.
-
Czepiasz się,dobrze wiesz że chodziło mi o Grecje :?
-
Przemyślenia po meczu:
1. Bardzo żałuję, że nie udało się Grosickiego wpuścić na boisko w doliczonym czasie gry.
2. Zastanawiam się czy człowiek, który rozegrał 50 spotkań w sezonie nie byłby lepszy od zawodnika z 60 minutami gry na koncie.
3. Nie ma to jak postawić na bramkarza, który legitymuje się ogromnym doświadczeniem na arenie międzynarodowej (12 spotkanie w reprezentacji?)
Tak na poważnie ciekawy jestem jak Wojtuś będzie ujadał na swoich krytyków. Wątpię żeby spuścił głowę i powiedział zawaliłem bo jakby nie było bramka zawalona do spółki z obrońcą no i osłabienie drużyny on do spółki z Beniszem (?) (złamał linię spalonego).
Spodziewałem się remisu ale nie w takim stylu. Ruscy wygrają z Pepikami.
-
Wydaje mi się, że Smuda jak patrzał na zegar na stadionie to myślał, że to nie 90 minuta meczu, a 90% i że jeszcze czas :)
-
A co Szczęsny niby zawalił? Gol wina Wasilewskiego, jak już postanowil sam tą akcje przerwac to powinien to zrobic skutecznie (wybic na róg czy cos) a tak to tylko uniemozliwił Wojtkowi interwencje a niebezpieczenstwa nie zazegnał. A akcja z karnym to tak jak powiedziałes hyperboria11 zasługa Boenischa który popsuł spalonego. Takze naprawde nie wiem dlaczego wszyscy wieszaja psy na Szczesnym
-
Pewnie przez to, że jest pyszałkowatym egoistą o co prawda dość sporych umiejętnościach, ale od Boruca czy Dudka dzieli go przepaść. Ewidentnie zawinił przy karnym. Dudek potrafił w takiej sytuacji rzucić się pod nogi i złapać piłkę lub wystraszyć atakującego pozorowanym ostrym wejściem na nogi. Jeśli chodzi o bramkę to chciał pokazać jaki z niego "kozak" ponieważ nikt normalny nie wychodzi do piłki jeśli nie ma 100% pewności, że ją wybije albo złapie, powinien dupe w bramce trzymać. Zresztą przy bramce ze spalonego też stał jak drzewo. Przydało by mu się nieco skromności.
-
Straszna szkoda ,mało brakowało ale i tak nie było tragicznie, mogło być gorzej
Przeraża mnie jednak wizja meczu z Rosją widząc jak masakrują teraz Czechów :roll:
-
Hehe ;) Pozdro dla tych którzy obstawiają wygraną Polski z Rosją ;)
A odnośnie meczu otwarcia, to był on wręcz idealny jako show. Dwie czerwone kartki, w tym jedna dla bramkarza, obroniony karny - rewela.
Chciałbym bardzo żeby naszym się udało, ale po meczu Rosja-Czechy nie mam wątpliwości, że skończymy z wynikiem rzędu 0-8, 0-4.
-
Czyli w sumie musimy wygrać z Czechami i modlić się, żeby Pepiki wygrały z Grekami. Bo na to, że Rosja coś przegra w tej grupie raczej nie ma co liczyć :lol:
-
I tak moi wygrają to Euro w Polsce. Zresztą nie pierwszy raz coś tu wygrali, mają wprawę. :P
-
Pierwsza połowa przebiegała wyśmienicie jeśli chodzi o Polaków.,Było wszystko, dokładne podania , gra z kontry , dużo sytuacji podbramkowych , no i GOOL!!! + czerwona kartka dla Grecji. Nie wiem co im Smuda nagadał w przerwie ale piłkarze okazali sie gdyż zwycięstwo mieli podane na talerzu , wystarczyło nóż wbić!
O drugiej połowie możemy powiedzieć tylko tyle że"się odbyła" jeśli chodzi o naszą grę i cieszmy się z remisu bo porażka zaglądała nam w twarz.
Jeśli chodzi o mecz z Rosją to remis będzie cudem , po tym co prezentują Polacy a Rosjanie zgadzam się z przedmówcą iż 4 może być z przodu ;)
PILNE .
Zachowanie RUSKICH na dworcu we Wrocławiu
http://www.youtube.com/watch?v=C7D0fNtIdW0&feature
-
A toż to swołocz jedna wielka :P A my się martwimy o naszych :D
Mecz niezły w 1 połowie, ale ciężko nam się grało. Głupio stracona bramka. Graliśmy w przewadze, powinniśmy kontrolować grę, ale niestety za bardzo rozluźnili się. Szkoda, bo to właśnie z Grekami należało walczyć o 3 punkty. Może i Czesi wczoraj przegrali 4:1, ale grali dobrą piłkę. Rosja klasa sama w sobie. Będzie z nimi jeszcze ciężej o wygrane.
-
Beka, bo napotkaliśmy z kumplami ruskich, chyba pobłądzili :lol: No, pewnie po tym spotkaniu 2 razy się zastanowią zanim przysapią jakiemuś Polakowi.
1 Połowa dobra, a to że Smuda w drugiej chciał wpuścić Brożka, no nie mogę... Czemu Grosik nie grał od początku ? Brawo dla Tytonia.
-
Re: EURO 2012 - forumowa strefa kobicowania
To ja zacznę. Pierwszy z 3 meczów naszej reprezentacji miał dwa oblicza w Pierwszej Połowie gra była prawie idealna groźne ataki prawą stroną 4 sytuacje w przeciągu pierwszego kwadransa i w końcu Lewandowski i Gol. Do 35 minuty Grecy nie oddali groźnego strzału na Bramkę Szczęsnego który notabene był jakiś nieobecny. I stała się Ciemność w Szatni po wyjściu na 2 połowę rolę się odwróciły i pomimo gry w przewadze Polacy stanęli i to nie w przenośni a dosłownie. Najprostrze podanie nie trafiało do adresata zdezorientowani Grecy po chwili zrozumieli że to jest ich szansa i z piłkarskiego piekła przenieśli się do piłkarskiego raju. Po idiotycznym błędzie Szczęsnego piłkę należało już tylko kopnąć do pustej bramki a to nawet ślepy Grek by potrafił. Pięć minut później wysokie dośrodkowanie prostopadłe i powinno być 2:1 dla Greków aktem rozpaczy Szczęsny fauluje i dostaje czerwoną. Wchodzi Tytoń który nie wie co się stało z drużyną że w przeciągu 15 minut wszystko się zmieniło i to o 180 stopni. Modlitwa przed karnym i Cud stał się faktem Grek nie strzela Tytoń bohaterem narodowym do końca meczu obrona Częstochowy i to obrona iście rozpaczliwa.
Co można powiedzieć. Franciszek S zachował się idotycznie nie wprowadzając drugiego napastnika a jeżeli nie napastnika to przynajmniej Grosickiego który na podmęczonych Greków mógł okazać się jedyną skuteczną alternatywą. Smuda się posrał i tego nawet nie ukrywał stał jak nie powiem co na weselu i myślał "Panie Turek kończ pan ten mecz!" Taka postawa trenera który miał być cudotwórca a okazał się dziamdziakiem musiała skończyć się próbą zmiany dokonanej w zamyśle Smudy w 93 minucie meczu. Niestety Sędzia już na to nie pozwolił.
Drużyna jest niezgrana gdy zabraknie im sił to i motywacji nie starcza. Grają bez trenera który trzyma się pod bokiem i myśli co ja tu k robię panowie powiedzcie mi bo nie wiem na miły Bóg.
-
Re: Strefa kibicowania
Matchday 2 ;) Cóż, zgodnie z moimi przewidywaniami Niemcy ograli wyżelowanych pięknisi z Iberii. Mówię o wyniku bo meczu niestety nie oglądałem i na temat jego przebiegu się nie wypowiem.
Jeżeli chodzi o mecz z udziałem Oranje... Naprawdę spodziewałem się remisu :) Duńczycy dzięki fenomenalnej postawie bramkarza oraz mimo braków w obronie i rozwichrowanych celowników van Persiego i Robbena dowieźli wynik do końca. Do tego groźnie kontrowali. Potwierdziła się ich konsekwencja z eliminacji, gdzie zmusili Portugalię do gry w barażach (szkoda mi Bośniaków :( ). U reprezentacji Oranje wyszło wg mnie nieprzygotowanie do turnieju. Nie mam zielonego pojęcia co się z nimi stało :( Mimo, że nie są moimi faworytami do zwycięstwa w turnieju liczyłem, że przynajmniej wyjdą z grupy. Teraz będą mieli bardzo ciężko.
Typy na dziś:
Płaczki z Italii vs. Płaczki z Iberii - trochę odmłodzony skład przeciwko osłabionym kontuzjami mistrzom - stawiam na remis ze wskazaniem na Hiszpanię
Druga Ojczyzna Polaków vs. Hrvatska - jednym i drugim mocno kibicuję (pokrzywdzona 2 lata temu drużyna Irlandii po prostu bardzo mi się podoba, natomiast Chorwaci zainstalowali się w mojej Warce :D ) - raczej remis choć ze wskazaniem na Irlandię
-
Dzisiaj prawdziwy szlagier Hiszpania vs Włochy oba zespoły mają swoje problemy kontuzje afery korupcyjne etc. Dlatego poziom może być dziś wyrównany stawiam na niewielką wygraną Hiszpanów z racji tego że to Mistrzowie aktualni ale różnica będzie rzędu jednego gola na moje oko. :)
-
[youtube:1tplxm2y]http://www.youtube.com/watch?v=X8Wlh59L6K0&feature=youtu.be[/youtube:1tplxm2y]
Cytat:
Taa, przynajmniej na tym polu mamy z nimi szanse, bo sportowo to czarno widzę
A czemu niby nie? To, że rozpykali słabych Czechów nic nie znaczy; nie rozumiem czemu wszyscy są osrani przed tym meczem z Rosją :roll: Jakby tak rozwalili Czechów z Nedvedem w składzie to ok, można się bać. Rosja jest niezłą reprą ale bez przesady, Niemcy ich pojechali w kwalifikacjach aż miło. Wtedy jeszcze Arszawin coś w klubie grał; a z tego co widziałem to on główne piłki rozdziela.
Jeśli Smuda nie wymyśli czegoś głupiego ala 2 połowa z meczu z Grecją ( nie wiem co im powiedział ale zabił tym zespół ) to o wynik można być spokojnym.
-
Cytat:
Cóż, zgodnie z moimi przewidywaniami Niemcy ograli wyżelowanych pięknisi z Iberii. Mówię o wyniku bo meczu niestety nie oglądałem i na temat jego przebiegu się nie wypowiem.
Mecz na remis. Portugalia zagrała na prawdę dobre zawody. Trochę szkoda, że nie utarli nosa szkopom, choć ogólnie nie przepadam za ich reprezentacją.
Włochy - Hiszpania - tym razem byłem za Włochami, mają bardzo ciekawy skład. Dziś w pierwszej jedenastce 6 graczy Juve, a po wejściu Giovinco 6,5 8-) Dodatkowo Cassano, De Rossi i nieobliczalny Balotelli.
Mecz całkiem ciekawy, choć obie reprezentacje nie otworzyły się do końca. Remis sprawiedliwy, choć każda z drużyn miała szanse na strzelenie zwycięskiego gola ( bliżej była Hiszpania ).
Ja tradycyjnie już jestem za Hiszpanią i Holandią, w tym roku wyjątkowo za Italią. Przychylnym okiem spojrzę też na Chorwację i Irlandię.
-
U nas to każdy mecz nie jest udany. Zawsze, jak już mamy wyjść z meczu zwycięsko, to ktoś coś zwali. Miało być piękne zwycięstwo nad Niemcami, a tu remis. Greków mieliśmy rozwalić ze 3:0 (tak się zapowiadało w pierwszej połowie) i znów remis. Coś tam jeszcze było z innych meczów, ale nie przychodzi mi do głowy :D. To jest prawdziwy koszmar dla kibica, bo taki ja, Polak, chciałby w końcu zobaczyć piękne 90 minut w wykonaniu naszej reprezentacji. Tak czy siak, jeśli przegramy z Rosją, a Czesi wygrają z Grekami, to nie będzie oznaczało porażki. Jeśli w 3. kolejce wygramy z Czechami, a Ruscy wygrają/zremisują z Grekami, to będzie 2. miejsce ;). Oby Nasi się otworzyli i zaczęli czarować na boisku.
-
Przeciez Grecja to nie są jakieś ogórki a poukładana, równa drużyna :roll: Po pierwszej połowie może i wyglądało, na łatwe zwycięstwo ale gra się 2 połowy. Nie wiem co się wydarzyło w szatni ale taka sytuacja się już nie może powtórzyć.
-
Dziś dobry mecz Hiszpania - Włochy, świetnie się to oglądało, szkoda tylko ze Balo gral od poczatku :? Pirlo to jest szef, jakie on pily rzuca.
Irlandia - Chorwacja tez dobry mecz, choc nie taki techniczny jak ten powyzej, duzo meskiej, twardej gry.
-
komentarze
Ja mam nadzieję że w najbliższym meczu spośród dwu naszych reprezentacji wystąpi WYŁĄCZNIE ta z pierwszej połowy meczu z Grecją.
Jak zobaczyłem tego gola to przez sekundę myślałem że się nie dzieje naprawdę, ale jak zza okna dobiegł ryk radości całego osiedla to uwierzyłem. A potem była druga połowa i na murawę wyszła jakaś inna "nasza reprezentacja"!
Tak tak ! mamy dwie reprezentacje: ta z pierwszej połowy - gra naprawdę dobrze , wręcz pięknie
i drugi - komplet; bliźniaczy wyglądem ale grający "jak zawsze" czyli żałośnie. No bo jak wyjaśnić takie kolosalne różnice w grze? Gdyby nie koszulki , nazwiska i podpisy to bym pomyślał że jakiś inny mecz oglądam.. zupełnie innej drużyny :evil:
Oczywiście honor trzeba Tytoniowi oddać. :shock: :D 8-) Naprawdę się spisał. Dokonał rzeczy niemal niemożliwej (skuteczny bez rozgrzewki). Grecy też się starali.
Ale jeden Tytoń nie czyni wiosny, ani reprezentacji z prawdziwego zdarzenia :cry:
Mam nadzieję że się chłopaki zmotywują, bo widać że jak chcą, to naprawdę potrafią.
Matko! Ale byłoby święto na moim blokowisku jak by do półfinału dotarli!
(tfu! tfu!, odpukać i trzymać kciuki)
-
Re: Mecze / rozgrywki - wasze komentarze, opinie, analizy, i
Fajnie że są też optymiści,mam nadzieje że jutro ugramy przynajmniej 1 pkt(wiadomo Rosja jest w formie)
Co to by się działo gdyby Polska wyszła z grupy,a jakby dotarli do półfinałów...życzyłbym sobie tego :D
-
Może i jestem pesymistą, ale nie wierzę w choćby punkt w meczu z Rosją. Nasi kopacze są w większości niedoświadczeni i pozbawieni charakteru, obrona jest słabiutka i generalnie poza trójką z Borussi żal, rozpacz, podlasie i rzeszowszczyzna. Do tego wieśniak w dresie na ławce trenerskiej, który chyba nie wie, że w piłce nożnej można dokonywać zmian.
-
Mój optymizm ogranicza się do tego że wyjdziemy z grupy na zasadzie że Ruscy wpierdolą wszystkim, Czesi Grekom a my Czechom.
-
Ja tam stawiam na wygraną
Kadra Ruskich
Cytat:
[spoiler:z8yyyhsk]Bramkarze
Igor Akinfeev CSKA Moskwa 1986-04-08
Sergei Ovchinnikov 0000-00-00
Władimir Gabułow Amkar Perm 1983-10-19
Vyacheslav Malafeev Zenit 1979-03-04
Anton Shunin Dinamo Moskva 1987-01-27
Wiaczesław Małafiejew Zenit Sankt Petersburg 1979-03-04
Obrońcy
Vladimir Granat Dinamo Moskva 1987-05-22
Yuri Zhirkov Anzhi 1983-08-20
Roman Sharonov Rubin 1976-09-08
Roman Szirokow Zenit Sankt Petersburg 1981-07-06
Denis Kolodin Dynamo Moskwa 1982-01-11
Alexander Aniukov Zenit Sankt Petersburg 1982-09-28
Sergei Ignashevich CSKA Moskwa 1979-07-14
Dmitri Loskov 0000-00-00
Vasili Berezutsky CSKA Moskwa 1982-06-20
Alexei Berezutsky CSKA Moskwa 1982-06-20
Kirill Nababkin CSKA Moskva 1986-09-08
Pomocnicy
Roman Shirokov Zenit 1981-07-06
Igor Denisov Zenit 1984-05-17
Marat Izmailov Sporting 1982-09-21
Dmitri Kombarov Spartak Moskva 1987-01-22
Alan Dzagoev CSKA Moskva 1990-06-17
Aleksandr Kokorin Dinamo Moskva 1991-03-19
Denis Glushakov Lokomotiv Moskva 1987-01-27
Igor Semshov Dinamo Moskva 1978-04-06
Jurij Żyrkow CSKA Moskwa 1983-08-20
Renat Janbajew Lokomotiw Moskwa 1984-04-07
Alexander Kerzhakov 0000-00-00
Alexei Smertin 0000-00-00
Andrei Arshavin Zenit Sankt Petersburg 1981-05-29
Sergei Semak Rubin Kazań 1976-02-27
Konstantin Zyryanov Zenit Sankt Petersburg 1977-10-05
Diniyar Bilyaletdinov Lokomotiw Moskwa 1985-02-27
Eugeni Aldonin 0000-00-00
Igor Siemszow Dynamo Moskwa 1978-04-06
Vladimir Bystrov Spartak Moskwa 1984-01-31
Dmitrij Torbinski Lokomotiw Moskwa 1984-04-28
Napastnicy
Dmitri Sychev Lokomotiv Moskwa 1983-10-26
Roman Adamow FK Moskwa 1982-06-21
Iwan Sajenko FC Nuernberg 1983-10-17
Pavel Pogrebnyak FC Tom Tomsk 1983-11-08
Egor Titov 0000-00-00
Roman Pavlyuchenko Spartak Moskwa 1981-12-15
Dmitri Kirichenko 0000-00-00[/spoiler:z8yyyhsk]
Bez szału jeśli chodzi o kluby, ruscy w Europie też jakoś specjalnie nie grają jeśli chodzi właśnie o rozgrywki klubowe ostatnimi czasy. No i 3 nie jest to drużyna turniejowa bo nic od 30 lat w Europie nie są w stanie wygrać. Na gazie to oni są co turniej, przychodzi co do czego to gdzieś ta forma znika - mecz z Hiszpanią ( chodź trzeba przyznać, ze wtedy to zajebiście grali - Arszawin, Pawluchenko w formie, Zenit wygrał Puchar UEFA )
-
Są mocni w ataku,ale jak już wielu ekspertów zauważyło grają dosyć ryzykowanie bo dużą liczbą graczy w ofensywie,przez co narażeni są na kontry,a my akurat mamy piłkarzy zdolnych do dobrego kontrataku,więc tak samo jak odi.profanum obstawiam naszą wygraną 1:0 lub 2:1
-
No a Smuda wsadza Dudke zamiast Rybusa. No to po kontratakach... :roll: Chyba Boniek powiedział, ze przeciwko ofensywnym graczom powinno rzucać się również ofensywnych graczy, by ich absorbowali, zmuszali do powrotów pod własne pole karne. No i 4 w kontrze to zawsze lepiej niż 3. No i takie kontratakowanie lepiej leży tej kadrze niż próba zagęszczenia środka pola.
No ale my przeciez mamy stalową obronę, zbieraninę z różnych zakątków ( poza Piszczkiem ), więc można się bronić jak Włosi :ugeek:
-
No to pierwsza połowa za nami.
Bracia Kozacy pięknie cisną Szwecki regiment.
Niesamowite zwroty, brawurowe akcje ... taki futbol kocham :D 8-)
Ale miał też niebywałego fuksa bramkarz ukraiński że ta piłka która zdaje się ciut zlekceważył nie otarła się o słupek z drugiej jego strony - 5 cm w lewo. :shock:
Fakt: Szfedzi jakby z rzadka, za to jak już, to tak że człowiek po chili dopiero jarzy że była ekstra ostra NAGŁA sytuacja i oczy przeciera czemu nie ma gola ... Ukraińcom jak dotąd sprzyja trawa i farba na słupku... A i szwedzka bramka ma chyba jakieś pole siłowe. Ciekawe co dalej.
-
Jak na razie najfajniejszy meczyk Euro; 90 minuta a tu ukraińcy zasuwają jak mróweczki. Co ciekawe Oleg dokonał kilku zmian ( widać jednak się przydają ). No i Szewa, czapki z głów jak on tą 2 bramę wsadził :shock:
Szkoda trochę Ibry, bo zagrał bardzo dobre zawody.
-
Ale emocje ;) Ukraińcy po stracie bramki rzucili sie do odrabiania strat, a nie jak Smuda ma wynik 1-1 i totalna defensywa, jeszcze Brozka chcial wpuszczac :evil: Szewa mistrz, jednak umiejętnosci nigdy nie zanikaja, Ukraina ma zajebista pomoc, szczerze mowiac nie spodziewalem sie tego :D
u Szwedow kazdy pchal wlasny wozek, rozkapryszona gwiazdeczka Ibra i kazdy na siebie gra, ale najbardziej podobalo mi sie ze Ukraincy caly czas do przodu grali, zero murarki, no ale Błochin to inna klasa niż Dyzma o i obydwaj trenerzy nie bali sie robic zmian :D
-
Cytat:
rozkapryszona gwiazdeczka Ibra
Co chcesz od Ibry? Akurat z Ukraińcami grał bardzo dobrze, odgrywał, podawał rozgrywał, strzelił gola, miał słupka i kilka mocnych strzałów z dystansu. Nie jego wina, że Ukraińcy byli po prostu lepsi.
-
Del Bosque widzę znowu coś kombinuje z taktyką. Już dwa lata temu były wątpliwości, ale wyniki go obroniły. Teraz może być różnie. Ja rozumiem kłopoty z atakiem, no ale taki Llorente to nie jest pierwszy lepszy kopacz i myślę, że z nim gra wyglądałaby o wiele lepiej. No ale to już kłopot Hiszpanów. Zobaczymy jak to się potoczy. W sumie nie był bym smutny, gdyby too Chorwacja wyszła z grupy kosztem La Furia Roja.
-
Kozacy górą!! I to nad kim? Nad zaciętym szwedzkim regimentem!!
8-) 8-) 8-)
Ja cię kręcę!! Ale mecz!!
Wyjaśnienie dla młodszych: TAK POWINIEN WYGLĄDAĆ FOOTBAL!! :shock: :D
---------
A jak NIE powinien wyglądać? - no właśnie: obejrzyjcie FRAGMENT powtórki meczu Anglia-Francja - max 20 minut + powtórki bramek - więcej nie dacie rady bo zaśniecie ... Jak nie liczyć rogali i bramek to nie było żadnego meczu piłki nożnej , tylko jakiś golf większą piłką i bez kijów - albo grupowa fizjoterapia z piłką. Oszczędzają siły na półfinał ?Czyżby byli aż tak wyrachowani?? i pewni siebie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
Kozacy górą!! I to nad kim? Nad zaciętym szwedzkim regimentem!!
8-) 8-) 8-)
Ja cię kręcę!! Ale mecz!!
Wyjaśnienie dla młodszych: TAK POWINIEN WYGLĄDAĆ FOOTBAL!! :shock: :D
---------
A jak NIE powinien wyglądać? - no właśnie: obejrzyjcie FRAGMENT powtórki meczu Anglia-Francja - max 20 minut + powtórki bramek - więcej nie dacie rady bo zaśniecie ... Jak nie liczyć rogali i bramek to nie było żadnego meczu piłki nożnej , tylko jakiś golf większą piłką i bez kijów - albo grupowa fizjoterapia z piłką. Oszczędzają siły na półfinał ?Czyżby byli aż tak wyrachowani?? i pewni siebie?
Święta racja. Co do słowa :P 8-)
-
Za parę godzin nasi ...
JEŚLI będą zatrzymywać Rosjan na ich połowie a najpóźniej w połowie dystansu od linii środka do naszego pola karnego ... i JEŚLI będą grać co najmniej jak w pierwszej połowie z Grecją ...
to może być 2:1 dla Polski. Remis 1:1 też nie będzie zły...
----------
Myślę że przydałoby się w naszej drużynie 2 a nawet 4 "libero" - po 1/2 na każdą połowę- żeby latali jak szaleni po CAŁYM boisku i robił Rosjanom niespodzianki ... jakieś nagłe akcje, nieoczekiwane zagrania... max wyobraźni, szybkości i zaskoczenia , minimum rutyny i szablonowości...
Trzeba ich wybić z tego ich bramkostrzelnego rytmu... walczyć o każdą piłkę... prowadzić obronę naszej bramki już ... w ICH polu karnym!! Budować błyskawiczną akcję na ICH bramkę w naszym polu bramkarskim... słowem być jak... Ukraińcy wczoraj.
Cisnąć! cisnąć!! cisnąć!!!
A potem jeszcze bardziej dynamicznie i nieprzewidywalnie atakować...
całą naszą połowę traktować jak pole podbramkowe - żaden Rosjanin z piłką nie powinien się tam znaleźć... ani żaden bez piłki - chyba że na spalonym, albo z "cieniem".
-----------------
I w żadnym razie nie turlać piłki bez sensu między sobą jak Francuzi i Anglicy wczoraj. KAŻDE kopnięcie piłki powinno być pośrednim atakiem na ich bramkę, czyli szybką konstrukcją akcji , nawet to ratunkowe - przechwytujące od Rosjan.
-
I pilnować Arshavina jak oka w głowie,to jest mózg Rosjan,jak go wyłączymy odetniemy od podań napastnika i to będzie połowa sukcesu
Do boju Polsko!!! :twisted:
-
No! to ciekawe jak sobie Czesi z Grekami poradzą... Coś czuję że Grecy też dadzą im łupnia, ale będą się musieli napocić. W szatni czeskiej pewnie niezła łacina leci teraz ... Albo teraz już nie... PO meczu z Rosją pewnie się nasłuchali , a teraz walczą o honor a może i o byt ... Więc Grecy będą mieli przeprawę... być może.
--------------
edit:
O mako: ale się pepiki zmobilizowali!! :shock:
2:0 jak na razie prowadzą!! A 10 minuta jeszcze nie minęła!!
-
Po prostu zrobili to, czego się nie udało Polakom - wsadzili 2 bramę w okresie znaczącej przewagi. Końcówka to już mecz wyrównany i co raz groźniejsze wrzuty Greków.